Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2020 13:34

ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ολα δείχνουν άνοδο για τον Απόλλωνα Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Να διακοπή το πρωτάθλημα και να τηρηθεί προκήρυξη όσον αφορά την άνοδο, υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των περισσότερων ομάδων του Α’ και Β’ ομίλου της Α2 γυναικών στις τηλεδιασκέψεις που έγιναν την Τρίτη 21 Απριλίου με τη διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ.

Από τα όσα συζητήθηκαν, αυτό που προκύπτει είναι ότι οι περισσότερες ομάδες είναι σύμφωνες ώστε να ανέβουν στην Pre League, οι πρωτοπόροι των δύο ομίλων, Απόλλων Καλαμάτας από τον Α’ και Πεύκα από τον Β’ όμιλο.
Να σημειωθεί ότι τον πρωτοπόρο του Α’ ομίλου Απόλλωνα Καλαμάτας εκπροσώπησε στην τηλεδιάσκεψη, η παράγοντας της ομάδας Βίκυ Καραμπάτσου.
Σας παρουσιάζουμε όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα volleynews: “Ολοκληρώθηκαν οι δύο χθεσινές (σ.σ. Τρίτη 21/4) τηλεδιασκέψεις της ΕΟΠΕ με τα σωματεία του Α’ και Β’ ομίλου της Α2 γυναικών. Και στους δύο ομίλους το σύνολο ων σωματείων, τάχθηκε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες καραντίνας και την τόσο μεγάλη αποχή από τα γήπεδα δεν μπορούν να συνεχιστούν πλέον οι αγώνες.
Αρχικά όσον αφορά τον Α’ όμιλο, οι περισσότερες ομάδες υποστήριξαν ότι καλό θα ήταν να τηρηθεί η προκήρυξη που ισχύει με τον Απόλλωνα Καλαμάτας πρωταθλητή και παράλληλα κάτοχο του εισιτηρίου ανόδου στην Πρι Λιγκ, και να υποβιβαστούν όσες ομάδες έχουν πέσει μαθηματικά.
Κάποιοι εκπρόσωποι ομάδων υποστήριξαν το πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως μη γενόμενο, ενώ η εκπρόσωπος του πρωτοπόρου Απόλλωνα Καλαμάτας, ζήτησε αν η πολιτεία ανοίξει τα γήπεδα μέσα Μαΐου, να δοθεί η ευκαιρία να κάνουν προετοιμασία οι ομάδες για 2-3 εβδομάδες και να γίνουν οι υπολειπόμενοι αγώνες σε διαδοχικές εμβόλιμες αγωνιστικές, ενώ να πραγματοποιηθούν τα πλέι οφ και πλέι άουτ της Πρι Λιγκ σε μορφή φάιναλ φορ.
Επίσης σε αυτό το σημείο, ο εκπρόσωπος του Απολλώνιου Κερατσινίου επανέλαβε την επίσημη θέση του συλλόγου, να ανέβει στην Πρι λιγκ ο Απόλλωνας Καλαμάτας, να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την κατηγορία στην Β’ εθνική και ότι αν δεν βρεθεί τρόπος να ανέβουν οι τρεις από τις πέντε ομάδες πρωταθλητές των Ενώσεων από την Β’ εθνική, βάσει της προκήρυξης, όπως να αποσυρθούν δύο απ' αυτούς από το δικαίωμα ανόδου, να μην ανέβει κανένας, παρά και οι πέντε μαζί.
Στη συνέχεια ακούστηκαν οι τοποθετήσεις και από τις ομάδες που είναι υποψήφιες για υποβιβασμό ενώ η Αγ. Παρασκευή ενημέρωσε ότι έχει στείλει γραπτή πρόταση, αν και εφόσον ο όμιλος συγκροτηθεί τελικά με 16 ομάδες τη νέα σεζόν να «σπάσει» σε δύο υποοομίλους των 8 συλλόγων.
Ίδια εικόνα είχαμε και στον Β’ όμιλο, όπου και εδώ το σύνολο των σωματείων τοποθετήθηκε υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος, ότι τα Πεύκα έχουν προβάδισμα ανόδου στην Πρι Λιγκ καθώς και για τις ομάδες που είναι υποψήφιες για υποβιβασμό.
Τέλος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων σε αυτές τις δύο διασκέψεις, ότι πρόθεση της ΕΟΠΕ είναι να γίνει μια δίμηνη μεταγραφική περίοδο από αρχές Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να βοηθηθούν οι ομάδες, να υπάρξει μια ακόμη εμβόλιμη τον χειμώνα και ότι όποιος σύλλογος αποσυρθεί από πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει να υποβιβάζεται στην Β’ εθνική της Eνωσης που ανήκει.
Εδώ να σημειωθεί ότι πολλά θα εξαρτηθούν για τη συγκρότηση του Α’ και του Β’ ομίλου και τον αριθμό των ομάδων που θα τις αποτελούν τη σεζόν 2020-21 από το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν η αν δεν πέσει καμία από την ανώτερη κατηγορία της Πρι Λιγκ.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ