Σάββατο, 09 Μάιος 2020 12:42

Αυλαία και στα εθνικά πρωταθλήματα βόλεϊ

Γράφτηκε από τον

Ο κορονοϊός τελείωσε και τα πρωταθλήματα βόλεϊ των εθνικών κατηγοριών πλην της Volley League ανδρών.

Η Ε.Ο.ΠΕ σε έκταση συνεδρίαση της την Πέμπτη το βράδυ αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων πετοσφαίρισης, χωρίς όμως να αναφέρει τι θα συμβεί με τις ανόδους και τους υποβιβασμούς. Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα '80 μετέχει στην Α2 ανδρών και θα είναι στην νέα Pre League αν προχωρήσει η συγκρότηση αυτής της κατηγορίας. Ο Απόλλωνας Καλαμάτας είναι πρωταθλητής στην Α2 γυναικών και φυσικά θα ανέβει κατηγορία, ενώ ο Μεσσηνιακός είναι από τις παραδοσιακές πλέον ομάδες της Α2 γυναικών. Οσο για τον Ακρίτα Καλαμάτα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής / περιφερειακό γυναικών Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία για τη διακοπή των πρωταθλημάτων, αναφέρεται και η πρόθεση της να ολοκληρωθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και τα κύπελλα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ έχει ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.ΠΕ., σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του και λαμβάνοντας υπόψη τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων και διαπιστώνοντας ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης, αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διακοπή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων πετοσφαίρισης Κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών, ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. και συγκεκριμένα:

Α1 Volleyleague Γυναικών

Pre League Γυναικών

Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών & Γυναικών

Β’ Εθνικής/Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών & Γυναικών (συμπεριλαμβανομένου και του Ομίλου Ι’ της Ζ’ Περιφέρειας Ανδρών-Γυναικών)

Οι διοργανώσεις του Final 4 των Κυπέλλων Ανδρών & Γυναικών αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας

Επίσης, το ΔΣ ΕΟΠΕ, αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του Άρθρου 5, παρ. ε, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης & Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων 2019-2020 και την παράταση της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 έως 30.9.2020, για την διεξαγωγή της Τελικής Φάσης της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 και Κοριτσιών Κ20 2019-2020 και της Α’ και Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγοριών και Κοριτσιών Κ18 2019-2020, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των διοργανώσεων πετοσφαίρισης».

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ