Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2020 16:40

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ: Σε αναζήτηση προπονητή η γυναικεία ομάδα βόλεϊ

Γράφτηκε από τον

 

Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται ο Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας μετά την αποχώρηση του Χρήστου Δημητρακόπουλου.

Ο έμπειρος προπονητής λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, εκτός βόλεϊ, δεν θα έχει χρόνο να ασχοληθεί με το γυναικείο τμήμα και έτσι δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του τη νέα αγωνιστική χρονιά. Πάντως θα βρίσκεται κοντά στην ομάδα, αφού θα συνεχίσει να έχει την τεχνική καθοδήγηση των αθλητριών που στελεχώνουν τις ομάδες υποδομής.

Για το παραπάνω, αλλά και την παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και των μικρότερων τμημάτων που συμμετείχαν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, μίλησε στην “Ελευθερία” η τεχνική σύμβουλος Μαίρη Τσιριμπή.

Για την αποχώρηση του Χρήστου Δημητρακόπουλου ανέφερε: “Ο Χρήστος Δημητρακόπουλος για επαγγελματικούς λόγους δεν θα ασχοληθεί με τη μεγάλη ομάδα, αλλά θα παραμείνει στα τμήματα υποδομής”.

Για τη πορεία της γυναικείας ομάδας στη Β’ εθνική της Ε.Σ.ΠΕ.Π. μας είπε: “Ηταν θετική η παρουσία της ομάδας γιατί στο έμψυχο δυναμικό της είχε πολλά νέα πρόσωπα με αθλήτριες που προέρχονταν από τις νεάνιδες και χρειάστηκε χρόνος ώστε να δουλέψουν, να δέσουν με τις υπόλοιπες κοπέλες και όλες μαζί να βοηθήσουν ώστε να έχει καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Η γυναικεία ομάδα τα πήγε καλά, ενώ και στα άλλα τμήματα είχαμε αξιόλογη παρουσία. Το τμήμα νεανίδων κατέλαβε την 3η θέση, ενώ οι κορασίδες πέρασαν στη β’ φάση”.

Στη συνέχεια η κ. Τσιριμπή σε σχετική ερώτηση για την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του κορονοϊου, καθώς και πως βλέπει την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία, απάντησε: “Εννοείται ότι ήταν σωστή απόφαση για την υγεία όλων γιατί το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που έχουν άμεση επαφή οι αγωνιζόμενοι αθλητές και αθλήτριες. Θέλουμε με το καλό να αρχίσει το Σεπτέμβριο η αγωνιστική χρονιά και να μην έχουμε προβλήματα με κορονοϊο. Από εκεί και πέρα έγιναν ανακατατάξεις σε όλες τις κατηγορίες. Σε ότι αφορά τη Β’ εθνική, η κατηγορία διευρύνθηκε και θεωρώ ότι θα είναι πιο εύκολο πρωτάθλημα και εννοείται και τα έξοδα θα είναι λιγότερα. Τη νέα περίοδο το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Οσο για τον Ακρίτα, στόχοι είναι να μείνουν οι κοπέλες από την περσινή ομάδα και να ενισχύσουμε την ομάδα με 2-3 αθλήτριες και να έχουμε μια καλύτερη πορεία”.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Επιστροφή στις προπονήσεις για τις ομάδες υποδομής και την ακαδημία του Ακρίτα, είχαμε από την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν προπονήσεις οι αναπτυξιακές ομάδες (παγκορασίδες, κορασίδες) και η ακαδημία. Το πρόγραμμα προπονήσεων είναι καθημερινά από τις 4 έως και τις 5.30 μ.μ., εκτός της Δευτέρας, που η προπόνηση είναι από τις 2.30 μετά το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα και του Σαββάτου, η οποία γίνεται από τις 8.45 έως και τις 10 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας.