Κυριακή, 20 Απρίλιος 2014 07:55

Το καλοκαίρι του βόλεϊ - Κουτουλέας, Κουλιέρης, Ξενάκης και Κουτράκης ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να τονώσουν τον καλοκαιρινό τουρισμό στην Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Το καλοκαίρι του βόλεϊ -  Κουτουλέας, Κουλιέρης, Ξενάκης και Κουτράκης ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να τονώσουν τον καλοκαιρινό τουρισμό στην Μεσσηνία

Το βόλεϊ είναι το άθλημα που θα πρωταγωνιστεί το φετινό καλοκαίρι στην Καλαμάτα, καθώς ο Γιώργος Κουλιέρης και ο Μάνος Ξενάκης σε συνεργασία με το Βαγγέλη Κουτουλέα και τον Κώστα Κουτράκη ετοιμάζουν κάτι εντελώς πρωτοποριακό στην παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αλλά και ένα camp για τη νεολαία της πόλης μέσα στον Ιούνιο.


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Μεσσηνία φιλοξένησε με επιτυχία τα δύο F4 του Κυπέλλου σε άντρες και γυναίκες και φαίνεται πως αυτές οι δύο διοργανώσεις ήταν μόνο η αρχή όσων θα ακολουθήσουν.
Με την Καλαμάτα ’80 να πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία φέτος στην Α2 ανδρών, όπου τερμάτισε στην τέταρτη θέση, τον Ακρίτα να εξασφαλίζει την παραμονή του στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών και το Μεσσηνιακό να προβάλει σαν φαβορί για άνοδο στην Α2, το ενδιαφέρον του κοινού είναι δεδομένο. Ερχονται όμως και οι δράσεις ανθρώπων του βόλεϊ για να καταστήσουν το άθλημα ακόμα πιο δυνατό.
Ο Γιώργος Κουλιέρης και ο Μάνος Ξενάκης συνυπήρξαν στην Καλαμάτα ’80 και με σύμμαχο την αδιαμφισβήτητη εμπειρία τους γύρω από το συγκεκριμένο σπορ διέγνωσαν ότι μπορούν να επενδύσουν σε αυτό. Στόχος τους είναι να περάσουν τα μυστικά του στη νεολαία της Μεσσηνίας που έχει ήδη αγκαλιάσει το βόλεϊ.
Η δράση τους μέσα στο καλοκαίρι περιλαμβάνει δύο σκέλη. Το πρώτο έχει να κάνει με το εβδομαδιαίο αθλητικό camp για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15-18 ετών που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης τη 14η του μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους διοργανωτές θα είναι παρούσες μία αντρική και μία γυναικεία ομάδα από την Αγγλία, εκεί όπου ο Βαγγέλης Κουτουλέας δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην προπονητική την τελευταία διετία.
Παράλληλα με το camp, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Παραλία (εκεί που υπήρχε το beach bar Αμμος) θα λειτουργούν καθημερινά δύο γήπεδα beach volley, το οποίο Ξενάκης και Κουλιέρης φιλοδοξούν να καταστήσουν ως το απόλυτο άθλημα του φετινού καλοκαιριού στην Καλαμάτα. Στο συγκεκριμένο χώρο οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με στόχο τη δημιουργία δύο γηπέδων που όμοιά τους δεν θα υπάρχουν φέτος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μέχρι και ειδική παραγγελία για λευκή άμμο ολυμπιακών προδιαγραφών από το εξωτερικό έχει γίνει, έτσι ώστε όσοι θελήσουν να παίξουν και να διασκεδάσουν να το κάνουν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.
«Κρίναμε ότι ήταν ο κατάλληλος χρόνος για μία τέτοια επένδυση. Ο κόσμος στην Καλαμάτα λατρεύει το βόλεϊ και το beach volley και στο παρελθόν δεν είχε την ευκαιρία να παίξει κάτω από τέτοιες συνθήκες. Δεν θα είναι μία εγκατάσταση καθαρά αθλητική, καθώς θα περιλαμβάνει και beach bar και θα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να διασκεδάσουν ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ θα φροντίσουμε το αντίτιμο να μην είναι τόσο επιβαρυντικό για τον κόσμο που θα θελήσει να αθληθεί» μας είπε ο Γιώργος Κουλιέρης που χάρηκε και για τη φετινή πορεία της Καλαμάτας ’80, στην οποία έχει σημαντικό μερίδιο, καθώς ήταν προπονητής τα δύο προηγούμενα χρόνια: «Ασφαλώς και αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί με όλα τα παιδιά δουλέψαμε πολύ τα προηγούμενα χρόνια και πετύχαμε αρκετά πράγματα. Η τετράδα ήταν ο στόχος που είχε τεθεί από το ξεκίνημα της σεζόν και όλα κύλησαν με επιτυχία».
Σε ό,τι έχει να κάνει ειδικά με το beach volley, το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στους ώμους του Μάνου Ξενάκη, ο οποίος μάλιστα έχει αναδειχθεί και πρωταθλητής Ελλάδας στο παρελθόν. Μιλώντας με τη σειρά του γι’ αυτή τη νέα προσπάθεια ανέφερε: «Ετοιμάζουμε κάτι ξεχωριστό και είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα το υποδεχτεί με ευχαρίστηση. Περιμένουμε όλους τους Μεσσήνιους να έρθουν να δουν αρχικά το χώρο και στη συνέχεια να δοκιμάσουν να παίξουν δίπλα στη θάλασσα και να διασκεδάσουν».
Για το εβδομαδιαίο προπονητικό camp στο βόλεϊ σάλας υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην Αγγλία και δεν είναι λίγες οι ιστοσελίδες που ασχολούνται με το άθλημα εκεί που έχουν ήδη αρχίσει να το αναγγέλλουν. «Αυτές οι δράσεις θα αυξήσουν και τον τουρισμό το καλοκαίρι στη Μεσσηνία κι ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια. Οι τοπικές αρχές και ειδικά ο Δήμος Καλαμάτας έχουν κατανοήσει απόλυτα πόσο σημαντική είναι για τον τουρισμό της πόλης αυτή η προσπάθεια και μέχρι στιγμής είναι δίπλα μας σε ότι έχουμε ζητήσει. Μακάρι να πάνε όλα καλά από μέσα από όλο αυτό να ωφεληθεί η ίδια η πόλη» κατέληξε ο Γιώργος Κουλιέρης.