Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2020 11:54

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: Τίμησε τη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: Τίμησε τη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη (φωτό)

 

Με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού ανάμεσα στην Καλαμάτα ‘80 και τον Αριστοτέλη Σκύδρας έπεσε την Κυριακή το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας η “αυλαία” στο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”.

Η ομάδα της Σκύδρας επικράτησε στο τάι – μπρέικ και και έγινε η τέταρτη ομάδα που κατακτά το εν λόγω τουρνουά, μετά την Ολυμπιάδα Πατρών, την ΑΕΚ και τον Πανερυθραϊκό.

Η Καλαμάτα ‘80 τίμησε για μία ακόμα χρονιά τη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη, ενός παράγοντα που προσέφερε πολλά στο σύλλογο, αλλά και γενικότερα στην ανάδειξη του καλαματιανού βόλεϊ. Οι “λύκοι” όπως και οι ομάδες που ήρθαν στην Καλαμάτα, προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.

Ενδεικτικό ότι και οι δύο ημιτελικοί του Σαββάτου κρίθηκαν στο πέμπτο σετ, όπως και ο μεγάλος τελικός, στον οποίο αναμετρήθηκαν οι διοργανωτές με τον Αριστοτέλη Σκύδρας. Η Καλαμάτα ‘80 ξεπέρασε προχθές το εμπόδιο του Α.Ο. Αιγιαλέων και ο Αριστοτέλης αυτό του Πανερυθραϊκού. Και οι τέσσερις ομάδες μετέχουν στην Pre league, με τη διαφορά ότι ο Αριστοτέλης είναι σε διαφορετικό όμιλο.

Η Καλαμάτα ‘80 κόντρα στον Α.Ο. Αιγιαλέων πήρε το πρώτο σετ με 25-18, αλά έχασε τόσο το δεύτερο με 17-25, όσο και το τρίτο με 22-25.

Παρ’ όλα αυτά είχε τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει την ανατροπή, κερδίζοντας 25-19 το τέταρτο σετ και στο τάι – μπρέικ με 17-15. Στον άλλο ημιτελικό ο Αριστοτέλης Σκύδρας προηγήθηκε με 2-0 σετ (25-20, 25-22), αλλά η ομάδα της Νέας Ερυθραίας δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Πήρε εύκολα το τρίτο σετ με 11-25 και το τέταρτο με 19-25. Ετσι όλα κρίθηκαν στο τάι – μπρέικ, όπου ο Αριστοτέλης επικράτησε με 15-10.

Την Κυριακή έγιναν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Πανερυθραϊκός που νίκησε 3-1 σετ τον Α.Ο. Αιγιαλέων και στο μεγάλο τελικό η ομάδα της Σκύδρας νίκησε, όπως προαναφέραμε, με 3-2 την Καλαμάτα ‘80.

Ο Αριστοτέλης επικράτησε με 25-20 στο πρώτο σετ. Η Καλαμάτα ‘80 ισοφάρισε 1-1 νικώντας με 16-25στο δεύτερο σετ. Με ανεβασμένη ψυχολογία οι παίκτες του Παναγιώτη Ντάκουρη, πήραν και το τρίτο σετ με 20-25. Η ομάδα της Σκύδρας ωστόσο νίκησε στο τέταρτο σετ με 25-17 και στο τάι – μπρέικ όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο ψύχραιμοι στο τέλος και να κερδίζουν με 15-12.

Οι συνθέσεις στον μεγάλο τελικό:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: Σαρηκείσογλου, Οσσάς, Πεντίδης, Χαριδήμου, Μακ Γουίλιαμ, Αντωνίου (λ) Επαιξαν και οι Βλαχόπουλος, Χρηστάκος, Μπάμπαλης, Γάλιος, Ταίρης, Βελολλάρι.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Γεωργάτος, Δημητούλης, Δαλακούρας, Μπιρμπίλης, Παλέντζας, Ντάκουρης (λ). Επαιξαν και οι Μπεσής, Μπουσούνης, Ξεροβάσιλας, Ντόντης, Στάμος, Κακαλέτρης, Μπούρας, Κατσιαφλάκας.

Οι απονομές

Μετά τη λήξη του τελικού έγιναν οι απονομές στις οποίες παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας. Ο κ. Ανατασόπουλος έκανε την απονομή στη φιναλίστ Καλαμάτα ‘80, ενώ οι κ. Βασιλόπουλος και Χρυσομάλλης έδωσαν το τρόπαιο στον αρχηγό του Αριστοτέλη Σκύδρας Σαρηκείσογλου.

Ο πρόεδρος της Καλαμάτας ‘80 Κώστας Βλάσης σημείωσε ότι το τουρνουά ήταν πετυχημένο τόσο οργανωτικά με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, όσο και αγωνιστικά, αφού έγιναν πολλοί καλοί αγώνες. Μάλιστα σημείωσε ότι το Καλαμάτα ‘80 - Αριστοτέλης Σκύδρας μπορεί να είναι και το ζευγάρι του τελικού του πρωταθλήματος, αφού οι δύο ομάδες είναι από τα φαβορί για την άνοδο. Το θέμα βέβαια είναι αν και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.