Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2020 13:19

Να ξεκινήσει η Pre league ζητάει ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Να ξεκινήσει η Pre league ζητάει ο Απόλλωνας Καλαμάτας

Οι αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού είχαν ως συνέπεια να ανασταλούν τα πρωταθλήματα στη χώρα με εξαίρεση τις κορυφαίες διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ενδεχομένως και του βόλεϊ.

Κάτι που σημαίνει ότι ο Απόλλωνας θα μείνει ανενεργός για όλο το Νοέμβριο,καθώς η pre league βόλεϊ γυναικών δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Η καλαματιανή ομάδα με ανακοίνωσή της τονίζει ότι αν και ερασιτεχνικό σωματείο λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και ζητά να αρχίσει το πρωτάθλημα. Ο Απόλλωνας θεωρεί ότι μπορούν οι ομάδες να τηρήσουν, όπως έκαναν, μέχρι τώρα το υγειονομικό πρωτόκολλο και να παίξουν αγώνες,. Διότι η αναστολή, όπως λέει, θα έχει οικονομική και κοινωνική επίπτωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Αξιότιμε κ. Υπουργέ του Αθλητισμού και κκ Πρόεδρε της ΕΟΠΕ και λοιπά μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας, συνάδελφοι των ερασιτεχνικών ομάδων που καθημερινά δίνουμε αγώνα ζωής στα γήπεδα, ακούγοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η γενική γραμματεία πολίτικης προστασίας θεωρούμε ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που κάνει το κράτος μας για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει επιφέρει ο covid 19. Αν και θεωρούμαστε ερασιτεχνικά σωματεία, ωστόσο ο τρόπος λειτουργίας των εθνικών κατηγοριών γυναικών λειτουργεί σε πλήρη επαγγελματικά πρότυπα πολλές φόρες μάλιστα σε ανώτερα επαγγελματικά επίπεδα. Οι κρίκοι της αλυσίδας που συνθέτουν αυτό το αποτέλεσμα είναι πολλοί, αθλητές, προπονητές, παράγοντες μαθητιώσα νεολαία και οικογένειες. Ολοι λίγο πολύ βάζουν το δικό τους λιθαράκι με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη του αθλητισμού και φυσικά υγιών προσωπικοτήτων και όχι παιδιών αποχαυνωμένων και υποχείρια του πληκτρολογίου. Για την ψυχική ευεξία και σωστή ανάπτυξη είναι απαραίτητη η αθλητική δράση . Οφείλουμε όλοι λοιπόν να μην επιτρέψουμε να έχουμε μελλοντικά ζητήματα ψυχικής υγείας της νεολαίας μας και όλοι μας να προσπαθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Πρώτα απ’ όλα η πολιτεία, δεύτερον εμείς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό.
Μια αναστολή όλων των δραστηριοτήτων τώρα θα έχει σημαντική επίπτωση οικονομική, αλλά και κοινωνική. Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που μας έχετε δώσει και σε συνεργασία με την πολιτεία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Πλέον όλοι έχουμε στοιχειά από που προέρχονται τα περισσότερα κρούσματα..Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι ο αθλητισμός αποτελεί χώρο μόλυνσης όσο άλλοι χώροι .
Δια τούτο λοιπόν θεωρούμε ότι με τα σωστά πρωτόκολλα και με τη συνεργασία όλων μπορούμε να συνεχίσουμε στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και των αγόνων. Δεν στρουθοκαμηλίζουμε αλλά αντίθετα κοιτάμε κατάματα το μέλλον”.