Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2020 18:31

Φοίνικας Σύρου: «Αν δεν ξεκινήσουμε προπονήσεις ως τις 15/12, αποχωρούμε από το πρωτάθλημα»

Γράφτηκε από τον
Φοίνικας Σύρου: «Αν δεν ξεκινήσουμε προπονήσεις ως τις 15/12, αποχωρούμε από το πρωτάθλημα»

Με ανακοίνωσή του ο Φοίνικας Σύρου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του lockdown και ξεκαθάτισε πως αν μέχρι τις 15/12 δεν έχουν αρχίσει οι προπονήσεις, θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου, η οποία επιτίθεται και στην διοίκηση της ΕΣΑΠ, έχει ως εξής: «Αξιότιμοι Κύριοι

Κάνοντας ιώβεια υπομονή εδώ και ένα μήνα παρακολουθώντας όλα τα λεγόμενα από τους αρμόδιους Φορείς ,Υπουργείο Αθλητισμού ,ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ , Λοιμωξιολόγους κτλ , όπου κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει μία υπεύθυνη πληροφόρηση για το πότε θα ξαναρχίσουν οι προπονήσεις και το πρωτάθλημα της Α1 Volley league , είμαστε αναγκασμένοι να «μιλήσουμε» και να πάρουμε πρωτοβουλίες.

Νιώθουμε ότι δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί ακροατές σε αυτό το θέατρο του παραλόγου και επιθυμούμε σφόδρα να αντιδράσουμε ως λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι στην ολική καταστροφή ενός αθλήματος , όπως το Volley , που παγκοσμίως βρίσκεται σε περίοπτη θέση αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν φαίνεται να αξιολογείται ως σημαντικό άθλημα.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί και για ποιους λόγους εξαιρέθηκε η volley league από τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Βεβαίως και την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη έχει η ίδια η ΕΣΑΠ!!

Σημαντικό της λάθος που δεν φρόντισε να καταθέσει υγειονομικό πρωτόκολλο , πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος με θέσπιση υποχρεωτικών TESTCOVID και έτσι έδωσε την ευκαιρία στις αρμόδιες επιτροπές να μην επιτρέψουν την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και να επιβάλλουν lockdown.

Αυτό όμως τι σημαίνει?

Επειδή κάποιοι αδιαφόρησαν ή αμέλησαν η πολιτεία πρέπει να τιμωρήσει και να εξαφανίσει ένα άθλημα?

Οι ίδιοι φορείς δεν δηλώνουν σε κάθε εμφάνιση τους ότι τα μέτρα είναι δυναμικά και επαναξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας ?.

Γιατί εφόσον κατατέθηκε επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο με υποχρεωτικά tests δεν έγινε δεκτό έτσι ώστε να επιτραπούν τουλάχιστον οι προπονήσεις και φτάνουμε στο οξύμωρο φαινόμενο, 2 επαγγελματικά αθλήματα με έντονη την σωματική επαφή να διεξάγονται κανονικά και ένα άλλο επαγγελματικό άθλημα χωρίς σωματική επαφή και με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο να καταδικάζεται σε μαρασμό και καταστροφή. Αυτό δεν αποτελεί κατάφωρη διάκριση?.

Σε όλο τον κόσμο διεξάγονται τα πρωταθλήματα volley κανονικά , ακόμη και με θεατές. Διερωτόμαστε , όλα αυτά τα κράτη σε όλες τις ηπείρους δεν νοιάζονται για την πανδημία ?

Με όλες αυτές τις δηλώσεις των ειδικών και πολιτικών δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το άθλημα του volley αποτελεί εστία μετάδοσης και είναι επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών , επομένως πρέπει να διαλυθεί για να μην κινδυνέψει η κοινωνία μας από τον covid-19.

Γιατί κύριοι το volley , πρέπει να το καταλάβετε , διαλύεται!!

Οι αθλητές δεν είναι «μηχανάκια» !! Δηλαδή 20 άτομα σε ένα κλειστό γήπεδο τουλάχιστον 800 m2 με tests και προφυλάξεις είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία ,

ενώ τόσες άλλες δραστηριότητες , μη ελεγχόμενες και χωρίς υγειονομικό πρωτόκολλο , είναι ασφαλείς?

Το συμπέρασμα είναι απλούστατο δεν ασχοληθήκατε καν , δεν σας ενδιαφέρει, μάλλον , για το ότι διαλύετε ένα ολόκληρο επαγγελματικό άθλημα.

Εμείς όμως έχοντας ,τουλάχιστον , την ηθική υποχρέωση έναντι των χορηγών μας που επενδύουν χρήματα σε μία τέτοια παθογένεια ,δεν είναι δυνατόν να είμαστε θεατές σε ένα «θέατρο του παραλόγου». Χάθηκαν και χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Ποιος θα μας αποζημιώσει?

Επιπροσθέτως , η δική μας υποχρέωση έναντι των αθλητών μας είναι τεράστια.

Kρατάμε «φυλακισμένους» υψηλού επιπέδου αθλητές και δεν μπορούμε να τους δώσουμε μια λογική απάντηση . Γιατί δεν παίζουμε volley στην Ελλάδα , ενώ σε όλο τον κόσμο ,τα πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά?.

Δώστε μας εσείς , όλοι οι εμπλεκόμενοι , μια πειστική απάντηση!!

Γιατί ένα άθλημα , χωρίς σωματική επαφή, βρίσκεται σε αδράνεια? Την ώρα που άλλα αθλήματα , με σωματική επαφή , συνεχίζονται κανονικά?

Γιατί τέτοια διάκριση?

Κύριοι η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Φτάνει πια!

Σας δηλώνουμε λοιπόν (πρωτίστως σε ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ) , ότι εάν δεν θέλετε να δείτε το volley σοβαρά , εμείς δεν μπορούμε να σας ακολουθήσουμε. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην εξαφάνιση ενός αθλήματος που υπεραγαπάμε. Είμαστε υπερήφανοι γι αυτό που , με τόσο κόπο και αγάπη , οικοδομήσαμε.

Επομένως δεν έχουμε κάποια άλλη επιλογή : εάν μέχρι την 15/12 δεν έχετε έστω επιτρέψει τις προπονήσεις , ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τον Ιανουάριο , είμαστε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε από το Πρωτάθλημα του παράλογου lock-down μην υπολογίζοντας καμία από τις συνέπειες που θα προκύψουν. Εξάλλου κανείς από εσάς έλαβε υπόψη τις συνέπειες του «κλεισίματος» ενός υγιούς και αγαπητού επαγγελματικού αθλήματος.

Με εκτίμηση

Το ΤΑΑ Φοίνικας Σύρου – ONEX

YΓ. ¨Επιφυλασσόμαστε για προσφυγή διεκδίκησης της όποιας θετικής ή αποθετικής ζημίας της ομάδας μας».

Πηγή: gazzetta.gr