Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2021 12:34

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΠ. ΜΥΤΣΚΙΔΗΣ: “Περιμένουμε το πράσινο φως για να μπούμε στο γήπεδο”

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΠ. ΜΥΤΣΚΙΔΗΣ: “Περιμένουμε το πράσινο φως για να μπούμε στο γήπεδο”

Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Pre League γυναικών θέλει ο Απόλλωνας Καλαμάτας, κάτι που ανέφερε μεταξύ άλλων στην προχθεσινή επιστολή που έστειλε η διοίκηση στην ΕΟΠΕ.

Η Καλαματιανή ομάδα επιθυμεί την έναρξη του πρωταθλήματος της δεύτερη τη τάξη εθνικής κατηγορίας του βόλεϊ, όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Χαρακτηριστική αυτού είναι και η φράση του προπονητή της Απόλλωνα Μπάμπη Μυτσκίδη “θέλουμε να παίξουμε”, που τόνισε στην αρχή της επικοινωνίας μας. Ο έμπειρος προπονητής είδε με ικανοποίηση της απόφαση του ΕΟΔΥ να επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Volley League ανδρών και ευελπιστεί να συμβεί το ίδιο και με την Pre League, στην οποία θα λάβει μέρος η ομάδα του. Θεωρεί ότι με τη μίνι προετοιμασία θα μπορέσουν οι αθλήτριες να βρουν το ρυθμό τους και παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες όταν δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη του πρωταθλήματος. Του λείπει το βόλεϊ και ευελπιστεί ότι σύντομα θα έχουμε επανεκκίνηση των προπονήσεων και των επίσημων αγώνων. Για όλα τα παραπάνω μας μίλησε μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

- Πως “υποδεχτήκατε” την απόφαση του ΕΟΔΥ για την επανέναρξη της Volley League; Πιστεύετε ότι σύντομα θα γίνει το ίδιο και για την Pre League;

“Είναι πολύ θετικό που ξεκινάει η Volley League ανδρών και η Α1 στις γυναίκες και πιστεύω ότι σιγά - σιγά θα πάρουμε και εμείς θέση και χρόνο. Πρώτα να μπούμε στο γήπεδο για προπονήσεις γιατί είμαστε κοντά δύο μήνες σε αποχή. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει η Pre League σε άντρες και γυναίκες, αλλά και η Α2. Εχουμε και χρόνο να παίζουμε μέχρι και τον Ιούνιο. Με τη θέληση όλων, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν τα πρωταθλήματα. Βλέπουμε ότι και η κατάσταση με την πανδημία πηγαίνει καλύτερα. Περιμένουμε το πράσινο φως για να μπούμε στο γήπεδο”.

- Με προχθεσινή επιστολή σας στην ΕΟΠΕ ζητήσατε την έναρξη του πρωταθλήματος της Pre League γυναικών. Αν αποφασιστεί η έναρξη η ομάδα θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος;

“Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι εκεί που τελείωσε. Οχι σε θέμα αθλητριών γιατί όλες είναι κοντά στην ομάδα και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε να γίνουν τα πρωταθλήματα γιατί αν δεν συμβεί αυτό θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Εμείς δεν προλάβαμε να παίξουμε ούτε ένα παιχνίδι, όπως επίσης δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα της Pre League ανδρών. Αν δεν πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο για τις αθλήτριες να επιστρέψουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση από Σεπτέμβριο, αφού θα έχουν μείνει μακριά από προπονήσεις και αγώνες σχεδόν έναν χρόνο. Επίσης θα είναι δύσκολο και από θέμα χορηγιών, διαφημίσεων και γενικά εσόδων και αυτό δεν είναι καλό. Θεωρώ ότι έχουμε όλο το χρόνο να παίξουμε αφού οι αθλήτριες δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή σε εθνικές ομάδες. Ακόμη πρέπει να δούμε και πως θα γίνει το πρωτάθλημα. Είναι θέμα της ΕΟΠΕ τι θα αποφασίσει και πως θα γίνει. Θεωρώ ότι κακώς έχει σταματήσει το βόλεϊ και το θεωρώ από τα ασφαλέστερα αθλήματα. Είναι πιο ασφαλές να κάνεις κάθε εβδομάδα rapid test, ενώ στο σπίτι του δεν το κάνεις”.

- Με τις αθλήτριες της ομάδας είστε σε επαφή, τους έχετε δώσει πρόγραμμα ώστε αν δοθεί το “πράσινο φως” από ΕΟΔΥ και κυβέρνηση να προσαρμοστούν σύντομα στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις;

“Κάνουν κάποια πράγματα μόνες τους, από εκεί και πέρα όμως είναι διαφορετικά να κάνεις επαφή με μπάλα και να βρίσκεσαι σε αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι θα πάρουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ετοιμαστούμε. Θα είναι ουσιαστικά μια μίνι προετοιμασία. Ενα ερωτηματικό είναι πως θα παρουσιαστούμε. Το αγωνιστικό είναι που με προβληματίζει γιατί είχαμε φτάσει σε καλό σημείο και ήταν ελπιδοφόρα τα μηνύματα μέχρι τη στιγμής που αποφασίστηκε η αναστολή λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα δώσουμε πιο πολύ βάρος στο αγωνιστικό κομμάτι για να δούμε σε ποιο επίπεδο είμαστε”.

- Η πανδημία σας έχει κρατήσει μακριά από την ενεργό δράση, σας έχει λείψει το βόλεϊ;

“Εγώ πιστεύω ότι όσοι ασχολούνται με το βόλεϊ είναι ερωτευμένοι. Το βόλεϊ είναι κομμάτι της ζωής μας. Μας λείπει ένα κομμάτι από τη ζωή μας γιατί έχουμε μάθει να βρισκόμαστε πολλές ώρες στο γήπεδο. Αυτό ισχύσει και για τους προπονητές και για τους αθλητές”.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη μας είπε: “Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε σύντομα εξελίξεις. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά. Η πανδημία πάει από το καλό στο καλύτερο. Να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία και σιγά - σιγά θα πρέπει να μπούμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς και σιγά - σιγά να μπει ο κόσμος στο γήπεδο.