Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 15:53

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Δυσαρέσκεια για την ματαίωση της Pre League

Γράφτηκε από τον

Αγανακτισμένοι είναι στην Καλαμάτα ‘80 μετά την απόφαση της Ε.Ο.ΠΕ., να ματαιώσει τα πρωταθλήματα της Pre League και της Α2 σε άνδρες και γυναίκες.

Μάλιστα χαρακτηρίζουν την απόφαση βιαστική, αφού λίγες ημέρες μετά η κυβέρνηση μετά τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων άνοιξε τους αγωνιστικούς χώρους για να κάνουν προπονήσεις οι ομάδες των μικρότερων κατηγοριών.
Για αυτό ο προπονητής των “Λύκων” Παναγιώτης Ντάκουρης δήλωσε στην “Ελευθερία”: “Από τη μία είμαστε ανακουφισμένοι για όλα αυτά που συμβαίνουν ότι θα είμαστε ασφαλείς. Από την άλλη είμαστε αγανακτισμένοι γιατί ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι την προηγούμενη Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι θα έδιναν το οκ να αρχίσει η δραστηριότητα και στα αθλήματα εσωτερικών χώρων, ήρθε λίγες ημέρες νωρίτερα η ομοσπονδία και ματαίωσε το πρωτάθλημα της Pre League. Oπως είδατε πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, αλλά η ομοσπονδία βιάστηκε να ακυρώσει το δικό μας πρωτάθλημα. Τη στιγμή, που εμείς από το Νοέμβριο τους είχαμε προτείνει ως Καλαμάτα ‘80 να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Απρίλιο έτσι ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς.
Η Ομοσπονδία ουσιαστικά ενώ προκήρυξε το πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες έκαναν τα σχέδια τους δεν στήριξε καθόλου τα πρωταθλήματα μας. Και δεν κατέθεσε πρωτόκολλο από το καλοκαίρι ως όφειλε. Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε η πίεση των ομάδων που δεν είχαν καμία φιλοδοξία στο να μη γίνει το πρωτάθλημα. Πολλές ομάδες πίεσαν ώστε να μη γίνει το πρωτάθλημα, γιατί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα έξοδα που έπρεπε να ακολουθήσουν, όπου το σημαντικότερο ήταν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο”.

Θέλει άνοδο τη νέα χρονιά

Από τη στιγμή που ματαιώθηκε το πρωτάθλημα, στην Καλαμάτα ‘80 έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως μας είπε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Παναγιώτης Ντάκουρης: “Εμείς ήδη από τώρα προετοιμάζουμε την επόμενη χρονιά. Μάλιστα έκλεισαν όλοι οι παίκτες και συνεχίζουν στην ομάδα και την ερχόμενη σεζόν με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στη Volley League. Ηδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και ένα θέμα που ήδη κοιτάμε είναι και η μεταγραφική ενίσχυση”.

Πρόβλημα η πολύμηνη απραξία

Η μη διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα επιφέρει προβλήματα στις ομάδες, αλλά και στους αθλητές όπως επισήμανε κλείνοντας τις σύντομες δηλώσεις του ο κ. Ντάκουρης. “Σε όλες τις ομάδες φέρνει προβλήματα η ματαίωση του πρωταθλήματος, είπε αρχικά και πρόσθεσε: “Ενα κομμάτι αφορά το γεγονός ότι για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες στη διάρκεια της χρονιάς είχαμε συγκεντρώσει έσοδα από χορηγούς, από διαφημίσεις, από τις κάρτες διαρκείας. Από τη στιγμή που δεν έγινε το πρωτάθλημα, θα υπάρξει ίδια στήριξη τη νέα χρονιά. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι αθλητές θα μείνουν σε απραξία για μεγάλο διάστημα που θα φτάσει 14 με 16 μήνες. Σίγουρα όλοι οι κλάδοι έχουν πληγεί, δεν έχει χαθεί ο κόσμος μόνος για εμάς που ασχολούμαστε με το βόλεϊ.