Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2021 16:11

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΥ ΣΤΗΝ “Ε”: “Στόχος να παίξουμε στα πλέι οφ ανόδου”

Γράφτηκε από τον

Στον Απόλλωνα Καλαμάτας θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν η Κωνσταντίνα Καραμούτζου, που θα συνεχίσει για 4η σερί χρονιά να φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Η αρχηγός του Απόλλωνα, από τη πρώτη στιγμή που εντάχθηκε στο δυναμικό του έδειξε τις δυνατότητες της και κατάφερε να βάλει το δικό της λιθαράκι στην επίτευξη των στόχων που έφεραν την ομάδα στην Pre League. Οι εμφανίσεις της και γενικά η παρουσία που είχε στην ομάδα έκανε τους ανθρώπους του Απόλλων να της δώσουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Εδώ και λίγες ημέρες η 25χρονή ακραία συμμετέχει κανονικά στο ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων ώστε με τις υπόλοιπες αθλήτριες να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό και σιγά-σιγά να ετοιμαστούν για την προετοιμασία ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Μετά το τέλος μιας από τις προπονήσεις της, συναντήσαμε την Κωνσταντίνα Καραμούντζου, η οποία δέχτηκε με χαρά να μιλήσει στην “Ελευθερία”. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πανδημία, πως πέρασε αυτό το διάστημα που δεν υπήρχαν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, το πως θα επανέλθει η ομάδα για να προετοιμαστεί για τη νέα χρονιά. Ακόμη αναφέρθηκε πως προσαρμόστηκε στην ομάδα και τι να περιμένουμε από τον Απόλλωνα τη ερχόμενη σεζόν και περιμένει ότι με το έμψυχο δυναμικό που θα έχει η ομάδα έχει πιθανότητες να διεκδικήσει το στόχο που είναι η άνοδος.

- Πως αντιμετωπίσατε την κατάσταση με τον κορονοϊο;

“ Ηταν πολύ απότομη η αλλαγή από την καθημερινή προπόνηση στο γήπεδο με τις συμπαίκτριες μου. Γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη σταμάτησαν τα πάντα. Παρόλα αυτά εγώ συνέχισα να προπονούμαι ατομικά στο σπίτι ή και σε εξωτερικούς χώρους και παράλληλα είχαμε πάρει και πρόγραμμα από την ομάδα για να παραμείνουμε σε μια συγκεκριμένη φυσική κατάσταση. Ομως μας έλειψε πολύ η προπόνηση με μπάλα”.

- Η πανδημία δεν επέτρεψε για μεγάλο διάστημα να διεξάγονται προπονήσεις και αγώνες. Αυτό πιστεύετε ότι μπορεί να επηρεάσει τις αθλήτριες και τις ομάδες ενόψει της νέας χρονιάς;

“Σίγουρα η αποχή ήταν πολύ μεγάλη σχεδόν ένας χρόνος. Για μια αθλήτρια αυτού του επιπέδου είναι πολύ δύσκολη η αποχή για να επιστρέψει ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Σίγουρα θα χρειαστούμε χρόνο προσαρμογής και γι’ αυτό ξεκινήσαμε νωρίτερα τις προπονήσεις. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί είμαστε επιρρεπείς σε τραυματισμούς λόγω και τις αποχής. Χρειάζεται πολύ συγκέντρωση και ψυχική δύναμη για να βρούμε πάλι τα πατήματά μας και να ξαναβρεί πάλι το σώμα μας αγωνιστικό ρυθμό”.

- Συνήθως όταν μια αθλήτρια ή ένας αθλητής όταν πηγαίνει σε μια ομάδα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής για να δείξει τις δυνατότητες του. Εσείς από την πρώτη στιγμή προσαρμοστήκατε, όπως φάνηκε στη διάρκεια της χρονιάς. Που οφείλεται αυτό;

“Η αλήθεια είναι ότι προσαρμόστηκα πολύ εύκολα στην ομάδα της Καλαμάτας. Και η διοίκηση αλλά και ο προπονητής μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Υπήρξε άριστη συνεργασία και πολύ καλό κλίμα με τις συμπαίκτριες μου και αυτό βοήθησε να προσαρμοστώ. Ισως να φταίει ότι συμπίπτει η φιλοσοφία μου με αυτή του προπονητή”.

-Ο Απόλλωνας όπως φαίνεται και από τις μέχρι τώρα κινήσεις θα στηριχθεί και την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά στο κορμό των προηγούμενων ετών, αλλά και κάποιες προσθήκες. Αυτό θα βοηθήσει να κτιστεί πιο γρήγορα η ομάδα ενόψει της νέας σεζόν;

“Το γεγονός ότι έχει κρατηθεί ο βασικός κορμός είναι πολύ θετικό και θεωρώ ότι θα συμβάλει ώστε να ενταχθούν πιο γρήγορα και οι αθλήτριες που θα αποκτηθούν. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας και αυτό θα βοηθήσει να κτιστεί πιο γρήγορα η ομάδα”.

- Πως θα παρουσιαστεί ο Απόλλωνας τη νέα χρόνια, στο πρωτάθλημα της Pre League, όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά; Μπορεί να πετύχει το στόχο της ανόδου;

“Στόχος της ομάδας αρχικά είναι η παραμονή και το πλασάρισμα στις 4 πρώτες θέσεις ώστε να παίξουμε στα πλέι οφ ανόδου. Αν καταφέρουμε και κερδίσουμε την άνοδο στην Volley League γυναικών θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Γενικά πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό πρωτάθλημα όλα τα παιχνίδια ανταγωνιστικά. Το ρόστερ μας θα είναι πλήρες ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και θεωρώ ότι υπάρχει η πιθανότητα ανόδου”.

- Η απουσία του κόσμου θα παίξει ρόλο στο νέο πρωτάθλημα;

“Η απουσία του κόσμου από το γήπεδο θα είναι σίγουρα αισθητή. Ειδικά στην πόλη της Καλαμάτας, η οποία μας στηρίζει εδώ και τρία χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα. Είναι σημαντικό κομμάτι να υπάρχει κόσμος και να στηρίζει τις προσπάθειες μας, όμως αναγκαστικά θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή στα μέσα της σεζόν ή προς το τέλος θα επιτραπεί να έχουν κόσμο στα γήπεδα”.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Η Κωνσταντίνα Καραμούντζου είναι 25 ετών και αγωνίζεται ως ακραία. Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ στα τμήματα υποδομής της ακαδημίας του Γ.Σ. Αργους, όπου και συνέχισε μέχρι τα 18 της χρόνια.
Το 2012 κατέκτησε την 4η θέση στο πρωτάθλημα των νεανίδων Κ19 και το 2013 την 3η πανελλήνια θέση Κ19 με την ομάδα του Αργους. Με την ομάδα του Αργους αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα Α2 και Β’ εθνικής. Το 2015-2016 έπαιξε στον Πανελλήνιο στο πρωτάθλημα Β’ Εθνική της ΕΣΠΑΑ. Την επόμενη διετία αγωνίστηκε στο Αιγάεω, το 2016-2017 στην Α2 Γυναικών και το 2017-18 στην Pre League. Από το 2018 έως σήμερα είναι στον Απόλλωνα Καλαμάτας, όπου θα βρίσκεται για 4η χρονιά, αν και η σεζόν που πέρασε δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας.