Σάββατο, 12 Ιούνιος 2021 11:30

“Τίναξε την μπάνκα” με Πελεκούδα η Καλαμάτα '80!

Γράφτηκε από τον

Τη μεταγραφή του... καλοκαιριού έκανε η Καλαμάτα ‘80, αποκτώντας τον Παναγιώτη Πελεκούδα.

Ο 31χρονος διεθνής κεντρικός αφήνει μετά από 3 χρόνια τον Παναθηναϊκό και το τριφύλλι για να φορέσει τα “πράσινα” της Καλαμάτας ‘80, που δείχνει αποφασισμένη να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ. Ο Πελεκούδας στη μεγάλη του καριέρα έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο League Cup,. ενώ μετρά περισσότερες από 60 συμμετοχές σε επίπεδο εθνικής ανδρών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2018.

Στα αξιοσημείωτα ότι έχει αγωνιστεί τόσο στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όσο και στον ΠΑΟΚ και στον Ηρακλή. Ο πρώτος σταθμός ήταν η ΕΑ Πατρών και έχει αγωνιστεί ακόμα σε Παναχαϊκή, ΓΣ Λαμίας, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Ραβένα, Ολυμπιακό, Παμβοχαικό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ είναι και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών.
Η μεταγραφή του Πελεκούδα αποτελεί τεράστια μεταγραφική επιτυχία για την Καλαμάτα ‘80 που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της γι’ αυτή την ηχηρή προσθήκη, η οποία την καθιστά από τα φαβορί στο νέο πρωτάθλημα της Pre League βόλεϊ ανδρών.
Η ανακοίνωση της Καλαμάτας ‘80 αναφέρει: “ Με μεγάλη χαρά η ομάδα μας ανακοινώνει τη συμφωνία μας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τον διεθνή αθλητή Παναγιώτη Πελεκούδα! Ο 31χρονος κεντρικός έχει ύψος 2.04 και έχει να επιδείξει πλούσια καριέρα. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το βόλεϊ στην ΕΑ Πατρών και έχει αγωνιστεί σε Παναχαϊκή, ΓΣ Λαμίας, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Ravenna, Ολυμπιακό, Παμβοχαικό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 2 League Cup με τις ομάδες που αγωνίστηκε. Επίσης μετρά περισσότερες από 60 συμμετοχές σε επίπεδο εθνικής Ανδρών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2018».