Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2021 17:01

Η ΝΙΚΗ ΚΟΛΛΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΗΝ “Ε”: “Με τον κόσμο μας στο νέο ξεκίνημα της Pre League”

Γράφτηκε από τον
Η ΝΙΚΗ ΚΟΛΛΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΗΝ “Ε”: “Με τον κόσμο μας στο νέο ξεκίνημα της Pre League”

Από την πρώτη χρονιά που αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμάτας έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και δικαίωσε τους ανθρώπους που επέλεξαν να τη φέρουν στην ομάδα.

Τη διακρίνει το πάθος με το οποίο αγωνίζεται στα παιχνίδια και έχει καταφέρει να είναι μια από τις πολύτιμες αθλήτριες που διαθέτει στις τάξεις η ομάδα και από αυτές που βοήθησαν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων του Απόλλωνα. Η 24χρονη αθλήτρια δέχτηκε με χαρά να μας μιλήσει για την παρουσία της στον Απόλλωνα και πως βλέπει τα πράγματα για τη νέα χρονιά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”.
Αναφέρθηκε στην πανδημία, όπου υποστήριξε ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα όσο διήρκησε, στο πως αντιμετώπισε όλο το διάστημα που δεν υπήρχε αθλητική δραστηριότητα, για την παρουσία της στον Απόλλωνα, χαρακτηρίζοντας τον οικογενειακό σωματείο. Και για τη νέα χρονιά σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να είναι μια ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα της Pre League και πως η βοήθεια και η στήριξη του κόσμου είναι πολύτιμη, καθώς αποτελεί το έξτρα παίκτη και ευελπιστεί να επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στους αγώνες.

-. Πως ήταν τα πράγματα όλο το διάστημα που υπήρχε η αποχή από τις αθλητικές δραστηριότητες λόγω του κορονοϊού; Πως την αντιμετωπίσατε;

“Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ημασταν μακριά από το άθλημα που αγαπάμε και το οποίο είναι μέρος της ζωής μας. Προσπαθήσαμε όσο δυνατόν με κάποιο πρόγραμμα από την ομάδα να διατηρήσουμε την φυσική μας κατάσταση γιατί η αποχή ήταν μεγάλη”.

-. Πιστεύετε ότι η πανδημία θα παίξει ρόλο για το πως θα παρουσιαστεί ο Απόλλωνας, αλλά και οι άλλες ομάδες στις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις την ερχόμενη περίοδο;

“Θεωρώ ότι ο κορονοϊός θα παίξει σημαντικό ρόλο γιατί ήμασταν εκτός για μεγάλο διάστημα. Βέβαια έχουμε ξεκινήσει και μπαίνουμε σε ρυθμούς προετοιμασίας με τις προπονήσεις που κάνουμε αυτό το διάστημα και να επανενταχτούμε σιγά – σιγά και τον Αύγουστο που θα αρχίσει η προετοιμασία να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της Pre League κάθε χρόνο γίνεται και δυνατότερο και σίγουρα δεν θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Γι’ αυτό γίνονται αυτή την περίοδο προπονήσεις για να έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση”.

-. Βρίσκεστε στην ομάδα 4 χρόνια και από την πρώτη στιγμή καταφέρατε με τις εμφανίσεις σας να δείξετε ότι είσαστε μια καλή επιλογή για την ομάδα. Να περιμένουμε ανάλογη συνέχεια ή ακόμα καλύτερη τη σεζόν που ακολουθεί;

“Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο της ομάδας και θα συνεχίσω να το κάνω όσο βρίσκομαι εδώ. Θέλω να δίνω πάντα το 100% του εαυτού μου για να βοηθάω την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της και μέσα από αυτό να βελτιώνομαι και εγώ. Είναι μια δύσκολη σεζόν αυτή που διανύουμε. Πρώτα απ’ όλα να είμαστε υγιείς και στη συνέχεια να κάνουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας και για την ομάδα”.

-. Ο Απόλλωνας όπως δείχνουν οι κινήσεις της διοίκησης θα στηριχθεί και τη ερχόμενη σεζόν στις περισσότερες αθλήτριες από το υπάρχον δυναμικό. Πιστεύετε ότι αυτό θα βοηθήσει ώστε η ομάδα να είναι δυνατή και ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Pre League;

“Είμαστε ένα σωματείο πολύ οικογενειακό. Τα περισσότερα κορίτσια παίζουμε τα τελευταία 4 χρόνια μαζί και έχουμε δεθεί και έχουμε δημιουργήσει ένα καλό σύνολο. Αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Με την προσθήκη νέων ατόμων και πιο έμπειρων αθλητριών πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα”.

-. Τι να περιμένει ο κόσμος από τον Απόλλωνα τη νέα αγωνιστική χρονιά στο πρωτάθλημα της Pre League;

“Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστική ομάδα με τον ενθουσιασμό μας όπως δείχνουμε κάθε χρόνο. Σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο να αγωνιζόμαστε χωρίς την παρουσία φίλαθλου κόσμου. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να έχουμε και τον κόσμο του Απόλλωνα κοντά μας σε ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Pre League”.

-. Οπως φαίνεται τη νέα χρονιά, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα, οι αγώνες θα γίνονται χωρίς κόσμο. Αυτό θα παίξει ρόλο στην απόδοση σας;

“Η αλήθεια είναι πως η βοήθεια και η στήριξη του κόσμου είναι πολύτιμη. Γιατί είναι σαν να είναι ένας έξτρα παίκτης στο αγωνιστικό χώρο και μας δίνει παραπάνω ψυχολογία και δύναμη για να μπορέσουμε να αποδώσουμε αυτό που ξέρουμε. Σίγουρα το πρώτο διάστημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν και κάποια στιγμή θα επιτραπεί η παρουσία τους στους αγώνες”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Νίκη Κόλλια είναι 24 ετών και αγωνίζεται στη θέση της ακραίας. Αρχισε να ασχολείται με το βόλεϊ σε ηλικία 10 ετών από τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Πατρών και έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα.
Στο Final Four Νεανίδων το 2014 στην Καλαμάτα αναδείχθηκε καλύτερη επιθετικός και MVP αθλήτρια. Ακόμη έχει φορέσει και τη φανέλα με τον εθνόσημο. Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί με την εθνική Κ22 και συμμετείχε σε προετοιμασία της εθνικής γυναικών.
Στην ομάδα της Πάτρας αγωνίστηκε μέχρι το 2017 με την οποία έπαιξε και στο πρωτάθλημα της Pre League. Από την σεζόν 2018 έως και σήμερα αγωνίζεται στον Απόλλωνα Καλαμάτας στον οποίο αγωνίζεται μέχρι σήμερα.