Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2021 17:03

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά ο Νίκος Μπιρμπίλης

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά ο Νίκος Μπιρμπίλης

Ο 19χρονος Νίκος Μπιρμπίλης είναι από τα νέα παιδιά που διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό της η Καλαμάτα ‘80.

Βρίσκεται σχεδόν 6 χρόνια στην ομάδα από τα μικρά τμήματα, έχει διακρίσεις σε Final 4 Πελοποννήσου, όπου τρεις φορές έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου κεντρικού. Τα δύο τελευταία χρόνια ανήκει στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας, ενώ πριν λίγες ημέρες συμφώνησε με τη διοίκηση να συνεχίσει και τη νέα περίοδο να αγωνίζεται στους “Λύκους”. Είναι ένα από τους ταλαντούχους και φιλόδοξους παίκτες της ομάδας που του αρέσει να παίζει βόλεϊ και να κάνει το χόμπι του. Βέβαια με τους στόχους που έχει για τη νέα περίοδο στην Pre League βλέπει ότι υπάρχει η προοπτική να ασχοληθεί επαγγελματικά με το βόλεϊ. Βέβαια αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μαζί με τους συμπαίκτες του να δουλέψουν σκληρά στις προπονήσεις και να προσπαθήσουν να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα. Οσο για τον ίδιο το να πάρει μεταγραφή για ομάδα της Volley League και να φτάσει ακόμη και να παίξει στην Εθνική Ανδρών, όπως έχει συμβεί με άλλα παιδιά που έφυγαν από την Καλαμάτα ‘80 (Φρίξος Κωτσάκης, Σπύρος και Αρης Χανδρινός), αυτό δεν είναι κάτι που τον απασχολεί αυτή τη χρονική στιγμή.
Για όλα τα παραπάνω μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”

- Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με το βόλεϊ;

“Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο που με ώθησε να παίξω βόλεϊ. Είχα δοκιμάσει κι άλλα αθλήματα, απλώς το βόλεϊ μου άρεσε περισσότερο απ’ όλα”.

- Ξεκινήσατε από μικρός να παίζετε βόλεϊ. Σας ενδιαφέρει για να αθλείστε ή υπάρχει η προοπτική να ασχοληθείτε επαγγελματικά;

“Ξεκίνησα από 12 χρόνων περίπου να ασχολούμαι με το βόλεϊ. Στις αρχές το έκανα μόνο επειδή μου άρεσε και για να γυμνάζομαι, ενώ τώρα υπάρχει και η προοπτική να ασχοληθώ επαγγελματικά”.

- Η μη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Pre League λόγω του κορονοϊού έκανε δύσκολη την κατάσταση για όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό. Πως αντιμετωπίσατε την κατάσταση;

“Σίγουρα όλοι τα βρήκαμε σκούρα λόγω του κορονοϊού. Κάναμε υπομονή να περάσουν τα δύσκολα και σιγά-σιγά να ξαναμπούμε στο γήπεδο και να το ξεπεράσουμε όλο αυτό”.

- Η ομάδα έχει θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους στο πρωτάθλημα της Pre League. Πιστεύετε ότι μπορεί να τους πραγματοποιήσει;

“Εννοείτε πως μπορεί να πραγματοποιήσει η ομάδα τους στόχους της. Ολα τα παιδιά προπονούμαστε σκληρά και προσπαθούμε όσο μπορούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο κόπος μας πιστεύω θα ανταμειφθεί. Εχουμε βάλει έναν στόχο και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τον πραγματοποιήσουμε”.

- Από την Καλαμάτα ‘80 τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί τρεις αθλητές οι Φρίξος Κωστάκης, Σπύρος και Αρης Χανδρινός, οι οποίοι πήραν μεταγραφή σε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. Μάλιστα οι δύο πρώτοι είναι μέλη της εθνικής ομάδας, η οποία προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι στους στόχους σας να πραγματοποιήσετε ανάλογη πορεία με τους 3 αθλητές;

“Δεν έχω τόσο υψηλούς στόχους, είμαι ευχαριστημένος στην ομάδα της πόλης μου. Κάνω το χόμπι μου και παράλληλα βοηθάω και την ομάδα μου όσο μπορώ και εγώ να πάει ένα βήμα παραπέρα και μόνο αυτό μου αρκεί”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Μπιρμπίλης είναι 19 ετών και αγωνίζεται ως κεντρικός. Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ στο Μεσσηνιακό όταν ήταν 12 χρονών. Εκεί έπαιξε ένα χρόνο και στη συνέχεια πήγε στην Καλαμάτα ‘80. Ξεκίνησε από τα τμήματα της ακαδημία και μετά αγωνίστηκε στις ομάδες παμπαίδων (2017-2018), παίδων (2017-2018 και 2018-2019), εφήβων (2019-2020) και ακολούθησε η ανδρική ομάδα.

Ηταν μέλος της ομάδας που κατέλαβε την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων. Σε ατομικό επίπεδο έχει βγει τρεις φορές καλύτερος κεντρικός στο final 4 Πελοποννήσου με την παιδική ομάδα. Από τη σεζόν 2019-2020 έχει ενταχθεί στην ανδρική ομάδα και πριν λίγες ημέρες συμφώνησε με τη διοίκηση να βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό για 3η συνεχόμενη σεζόν.