Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2021 17:34

ΒΟΛΕΪ: Το πάρε- δώσε Καλαμάτας ‘80 και Απόλλωνα

Γράφτηκε από τον

Πιο δυνατές και ανταγωνιστικές θα παρουσιαστούν η Καλαμάτα ‘80 και ο Απόλλων Καλαμάτας στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών της Pre League της ερχόμενης αγωνιστικής χρονιάς.

Οι δύο ομάδες της Καλαμάτας που θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας και το νομό Μεσσηνίας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ έχουν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να εκπληρώσουν τους στόχους τους, που εκτός από πρωταγωνιστικοί είναι να διεκδικήσουν τα εισιτήρια για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Απομένουν κάποιες κινήσεις ακόμη, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού τους σε ότι αφορά τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Η Καλαμάτα ‘80, που έχει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στην Volleyleague Ανδρών, έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το κτίσιμο της ομάδας με την οποία θα πορευτεί στο νέο πρωτάθλημα. Μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη και τον βοηθό του Στέφανο Μάνα, ακολούθησε η στελέχωση του έμψυχου δυναμικού. Εκεί πρώτα προχώρησαν στην ανανέωση της συνεργασίας με όλους σχεδόν τους αθλητές από το υπάρχον δυναμικό, πλην του Νίκου Ντόντη που αποχώρησε. Στη συνέχεια έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης φέρνοντας στην ομάδα παίκτες από το πάνω ράφι, όπως οι Παναγιώτης Πελεκούδας, Σωκράτης Χαραλαμπίδης και πριν λίγες ημέρες εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας ο Νίκος Χριστόφας. Βέβαια στην κατηγορία των τριών προαναφερθέντων παικτών, ανήκουν και οι Νίκος Παλέντζας, Κώστας Δαλακούρας, που ήρθαν την περσινή σεζόν στην ομάδα, όμως λόγω της μη διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν είχαμε εικόνα των δυνατοτήτων τους, αλλά μια μικρή γεύση πήραμε από τα φιλικά προετοιμασίας. Ολοι οι παραπάνω μαζί με τον υπάρχον δυναμικό και όσοι ακόμη αποκτηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποτελέσουν το ρόστερ των “Λύκων” για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.
Πρωταγωνιστικό στόχο στο νέο πρωτάθλημα της Pre League έχει και ο Απόλλων Καλαμάτας, που θα διεκδικήσει την άνοδο στη Volleyleague Γυναικών.

Για να μπορέσει να αξιοποιήσει τους παραπάνω στόχους η διοίκηση φρόντισε από νωρίς να κάνει το σχεδιασμό για τη συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα. Πρώτα από όλα, ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Μπάμπη Μυτσκίδη, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο του Απόλλωνα για 5η συνεχόμενη σεζόν. Δίπλα του θα βρίσκονται η Μαρία Κωστοπούλου και η Βιβή Τασιοπούλου. Στη συνέχεια άρχισε το κτίσιμο της ομάδας που θα λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα. Πρώτα έγιναν οι ανανεώσεις, όπου οι περισσότερες αθλήτριες που αποτελούσαν το βασικό κορμό της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, συμφώνησαν να συνεχίσουν στην ομάδα και τη νέα χρονιά. Παράλληλα έγιναν και κινήσεις ενίσχυσης με τις Μαρία Θεοδωρακέα, Κλειώ Βενέτη, Αγγελική Γρίβα και Χρύσα Καράμπελα να αποτελούν τις πρώτες μεταγραφές. Εκείνο που μένει είναι να ξεκαθαρίσει ποιες άλλες αθλήτριες θα ανανεώσεις και αν χρειαστεί να γίνουν και άλλες μεταγραφές ώστε να δυναμώσει και άλλο η ομάδα ώστε να παρουσιαστεί όπως την οραματίζονται οι άνθρωποι του Απόλλωνα στις επίσημες υποχρεώσεις της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν. Την ασπρόμαυρη φανέλα δεν θα φορούν τη νέα περίοδο οι Δανάη Μουρατίδη και Αντζελα Παπά, που είναι οι δύο πρώτες που αποχώρησαν.
Ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής το έμψυχο δυναμικό των δύο ομάδων.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80

Προπονητής: Παναγιώτης Ντάκουρης.
ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ: Βαγγέλης Ντάκουρης, Νίκας Παλέντζας, Κωνσταντίνος Δημητούλης, Κώστας Δαλακούρας, Νίκος Μπιρμπίλης, Στέφανος Ξεροβάσιλας, Γιάννης Κατσιαφλάκας, Νίκος Γεωργάτος.
ΗΡΘΑΝ: Παναγιώτης Πελεκούδας, Σωκράτης Χαραλαμπίδης, Νίκος Χριστόφας.
ΕΦΥΓΑΝ: Νίκος Ντόντης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Προπονητής: Μπάμπης Μυτσκίδης.
ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ: Νίκη Κόλλια, Σοφία Γκιαούρη, Ειρήνη Σακελλαρίου, Σοφία Καρακύκλα, Λίνα Αποστολοπούλου, Νίκη Γιόλλα, Κωνσταντίνα Καραμούτζου.
ΗΡΘΑΝ: Μαρία Θεοδωρακέα, Κλειώ Βενέτη, Αγγελική Γρίβα, Χρύσα Καράμπελα.
ΕΦΥΓΑΝ: Δανάη Μουρατίδη, Αντζελα Παπά.