Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 11:01

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ 0-3: Πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Απρόσμενη ήττα για την Καλαμάτα ‘80 που το Σάββατο γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-0 σετ από τον ΑΣ Κέρκης.

Η Καλαματιανή ομάδα έκανε ίσως την χειρότερη φετινή της εμφάνιση και έχασε για πρώτη φορά την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε στην έδρα της από την ομάδα της Σάμου. Ο ΑΣ Κέρκης δείχνει να είναι ο κακός δαίμονας για τους “Λύκους” αφού εκτός από την ήττα στο παιχνίδι του α’ γύρου στη Σάμο στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος, τους είχες δυσκολέψει και στο δεύτερο ματς στην Καλαμάτα, όπου τότε έχασε με 3-2. Τώρα στη β’ φάση δείχνει ακόμη πιο ανταγωνιστική, καθώς κέρδισε με καθαρό σκορ 3-0 την Καλαμάτα ‘80 και με τη νίκη αυτή, όχι απλώς την προσπέρασε, καθώς ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, αλλά άφησε τους “πράσινους” στην 4η θέση.
Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την Καλαμάτα ‘80, αφού μία εβδομάδα νωρίτερα είχε χάσει εκτός έδρας από τον Πήγασο Πολίχνης.
Τα παραπάνω δύο αποτελέσματα δεν θα πρέπει να χαλάσουν την έως τώρα πορεία της, αφού διαθέτει ένα αρκετά καλό σύνολο με αξιόλογους και έμπειρους παίκτες και εκείνο που θα πρέπει είναι μέσα από τις προπονήσεις να διορθώσει τις αδυναμίες και τα λάθη και να επιστρέψει στις επιτυχίες από το επόμενο κιόλας παιχνίδι που είναι εκτός έδρας με την ΑΕΚ. Βέβαια θα προηγηθεί την Τετάρτη το ματς κυπέλλου, επίσης εκτός έδρας, με την Αρμενική, που ίσως με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα να πάρει και πάλι ψυχολογία ενόψει και των επόμενων υποχρεώσεων της στο πρωτάθλημα, που έχει δρόμο ακόμα και τίποτα δεν έχει τελειώσει σε ότι αφορά την υπόθεση άνοδος.
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων και ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Ντάκουρης που μίλησε στην “Ελευθερία”, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΑΣ Κέρκης.
Πραγματοποιώντας ίσως τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση η Καλαμάτα '80 ηττήθηκε πριν λίγο στο Κλειστό της Παραλίας από τον Α.Σ. Κέρκης με 3-0 σετ.
“Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) βρεθήκαμε πολύ μακριά από τον καλό μας εαυτό”, ανέφερε αρχικά και πρόσεθσε: “Νομίζω ότι σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν μπήκαμε μέσα στο παιχνίδι. Δεχτήκαμε πάρα πολύ μεγάλη πίεση από τη Σάμο από το σέρβις της είχαμε προβλήματα στην υποδοχή της αλλά πέρα από αυτό ήμασταν πάρα πολύ βιαστικοί και πάρα πολύ εκνευρισμένοι. Επίσης ήμασταν πάρα πολύ νευρικοί, ίσως αιφνιδιαστήκαμε από τη Σάμο η οποία είναι μία πολύ ανανεωμένη ομάδα σε σχέση με το πρώτο γύρο. Δεν καταφέραμε να βρούμε ποτέ ρυθμό και είναι κρίμα που χάνουμε τρεις βαθμούς μέσα στην έδρα μας και αυτό ενδεχομένως να μας στοιχίσει. Βέβαια το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια την οποία κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Ισως η ήττα την προηγούμενη εβδομάδα μας στοίχισε περισσότερο από ότι νομίζαμε και η αλήθεια είναι ότι όταν σε παίρνει από κάτω και όταν χάνεις ένα παιχνίδι το οποίο είναι δικό σου ουσιαστικά είναι δύσκολο να επανέλθεις. Πρέπει όμως να βρούμε το ψυχική δύναμη έτσι ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και στον καλό μας εαυτό για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Την Τετάρτη έχουμε να παίξουμε κύπελλο στην Αθήνα και από δω και πέρα ξεκινάει ένας Γολγοθάς γιατί έχουμε πολλά συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Σίγουρα το κύπελλο ενδεχομένως θα μας δώσει μία νίκη για να πάρουμε λίγο ψυχολογία αλλά ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Ετσι κι αλλιώς θα πρέπει αυτή την ήττα που κάναμε σήμερα εδώ να την ισοφαρίσουμε και άμα θες μία νίκη απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο αυτό πρέπει να γίνει αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την ΑΕΚ”.
Τα σετ: 19-25, 20-25, 21-25.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Μιχάλης Κουτσούλας, Παναγιώτης Χανδρινός.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δημητούλης, Δαλακούρας, Πελεκούδας, Παλέντζας, Ιλιεφ, Χριστόφας, Ε. Ντάκουρης (λ), Μπεσής, Χαραλαμπίδης, Μπούρας (λ). Στον πάγκο ήταν οι Γεωργάτος, Μπλάουελ, Κανελλόπουλος, Κατσιαφλάκας.
ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ (Αντ. Παπαδόπουλος): Μπαρμπούνης, Τουρνάκης, Πέτρα, Κουτσομύτης, Αράγια, Ρούσης, Κοντοκώστας (λ), Κανάσαρος, Γεωργίου, Στράτος. Στον πάγκο ήταν οι Μπαραμπάτης, Φραγκιαδάκης (λ).

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
Επεσε στην 4η θέση η Καλαμάτα ‘80

Ανακατατάξεις στο βαθμολογικό πίνακα του Γ’ ομίλου είχαμε μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής, στο Γ’ όμιλο της Pre League Ανδρών, όπου στη πρώτη θέση πέρασε ο Πήγασος Πολίχνης.
Η ομάδα της Πολίχνης κέρδισε στο τάι μπρέικ εκτός έδρας τον Αριστοτέλη Σκύδρας και ξέφυγε δύο βαθμούς, τόσο από τον προχθεσινό αντίπαλο της, αλλά και τον ΑΣ Κέρκης. Η ομάδα της Σάμου πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη καθώς νίκη την η Καλαμάτα ‘80 και την “έριξε”στην 4η θέση. Στο τάι μπρέικ κρίθηκε και η αναμέτρηση του Αθλου Ορεστιάδας με την ΑΕΚ, με την πρώτη ομάδα να παίρνει τη νίκη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής, καθώς και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(4η αγωνιστική)
Καλαμάτα ‘80 – ΑΣ Κέρκης 0-3
Αριστοτέλης – Πήγασος Π. 2-3
Αθλος Ορεστιάδας – ΑΕΚ 3-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. Πήγασος Πολ. 11-6 9
2. ΑΣ Κέρκης 9-7 7
-. Αριστοτέλης 9-8 7
4. Καλαμάτα ‘80 6-7 6
5. Αθλος Ορ. 7-10 4
6. ΑΕΚ 7-11 3

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022)
ΑΕΚ – Καλαμάτα ‘80
Πήγασος Πολ. – Αθλος Ορ.
ΑΣ Κέρκης - Αριστοτέλης