Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 12:50

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 3-2: Ηττα στο τάι μπρέικ

Γράφτηκε από τον
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 3-2: Ηττα στο τάι μπρέικ

Στη διαδικασία του τάι μπρέικ η Καλαμάτα ‘80 γνώρισε την ήττα με 3-2 στη Σαββατιάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση της από τον Αριστοτέλη Σκύδρας.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη και θα μπορούσε ακόμη και η Καλαματιανή ομάδα να το κερδίσει. Τις δόθηκε η ευκαιρία στο τάι μπρέικ, όπου τρεις φορές βρέθηκαν σε ματς μπολ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.
Οι “Λύκοι” είχαν δύσκολο έργο απέναντι σε μία ομάδα δυνατή, που έχει για “όπλο” την έδρα της. Αγωνίζεται σε ένα γήπεδο μικρό, που δυσκολεύει κάθε αντίπαλο και αυτό έπαιξε το ρόλο του. Ομως δεν παράτησαν το παιχνίδι παρότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στα σετ (1-0 και 2-1) έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν ισάριθμες φορές, φτάνοντας στο τάι μπρέικ για να διεκδικήσουν τη νίκη. Εκεί αν και είχαν την ευκαιρία σε τρεις περιπτώσεις να το πετύχουν δεν τα κατάφεραν.
Στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα σχεδόν από το ξεκίνημα και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος επικρατώντας με 25-18. Η Καλαμάτα ‘80 στο δεύτερο σετ σταδιακά πήρε το προβάδισμα στο σκορ, έφτασε να προηγηθεί και με 7 πόντους (16-22, 17-23) και να φτάσει στην επικράτηση με 25-19. Στο τρίτο σετ ο Αριστοτέλης μπήκε δυνατά και πήρε προβάδισμα, δύο και τρεις πόντους και μετά το 12-10 άρχισε σιγά-σιγά να ανοίγει τη διαφορά 17-11, 20-13 και τελικά να κερδίσει με 25-16. Στο τέταρτο σετ οι δύο αντίπαλοι έπαιρναν πότε ο ένας και πότε ο άλλος το προβάδισμα, αλλά στο τέλος χαμογέλασε η Μεσσηνιακή ομάδα που επικράτησε με 25-23. Το 5ο σετ ήταν συγκλονιστικό και με εναλλαγές στο σκορ έφτασαν οι δύο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη. Αν και η Καλαμάτα ‘80 είχε δύο φορές την ευκαιρία να κερδίσει με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη “κουτσουρεμένη” νίκη με 20-18.
Παρά την ήττα η Καλαμάτα ‘80 διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση και στην ισοβαθμία με την ομάδα της Σκύδρας είναι καλύτερη, γιατί έχει κερδίσει με καθαρό σκορ (3-1 σετ) τον προχθεσινό αντίπαλο της στον αγώνα του α’ γύρου.
Τα σετ: 25-19, 19-25, 25-16, 23-25, 20-18
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Παπαδογούλας, Κατσιούλης.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Αντ. Παπαδόπουλος): Γκόρτσανιουκ, Τόρες, Βλαχόπουλος, Κανέλλος, Αρμενάκης, Τζούνιορ Γκλάντστοουν, Αντωνιάδης (λ), Παντακίδης, Δημητριάδης, Γαληρόπουλος, Λόπεζ, Αναστασιάδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Δαλακούρας, Ιλιεφ, Δημητούλης, Παλέντζας, Πελεκούδας, Χριστόφας, Ε. Ντάκουρης (λ), Κανελλόπουλος, Χαραλαμπίδης, Μπλάουελ.

Δήλωση Παναγιώτη Ντάκουρη

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης σε δηλώσεις του για το παιχνίδι, τόνισε: “Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα. Και από πλευράς γηπέδου, γιατί είναι ένα πολύ χαμηλό γήπεδο και γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά μία ομάδα που την αδικεί η βαθμολογική της θέση. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και ειδικά μέσα στην έδρας της. Παρόλα αυτά καταφέραμε να ισορροπήσουμε κάποια στιγμή το παιχνίδι και μας δόθηκαν τουλάχιστον 3 ευκαιρίες στο τάι μπρέικ να τελειώσουμε το παιχνίδι υπέρ μας, παρόλα αυτά δεν ήμασταν ψύχραιμοι στις τελικές προσπάθειες και χάσαμε ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να σχολιάσω διαιτητικά λάθη τα οποία έγιναν. Είναι άλλοι οι υπεύθυνοι για να ασχοληθούν με αυτό. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Μπορεί να φαίνεται ότι έχουν μείνει μόνο 3 αγωνιστικές, αλλά ακόμα όλο το πρωτάθλημα παίζεται. Δεν είναι ακόμα τίποτα ξεκαθαρισμένο σε ότι αφορά την ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση, αλλά και γενικά την τελική κατάταξη. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
Στην κορυφή
ο Πήγασος Πολίχνης

Ο Πήγασος Πολίχνης κέρδισε εντός έδρας την ΑΕΚ με 3-0 σετ και παρέμεινε στην κορυφή του Γ’ ομίλου της Pre League Ανδρών.
Μάλιστα αποσπάστηκε 4 βαθμούς από τη Καλαμάτα ‘80, η οποία έχασε στο τάι μπρέικ από τον Αριστοτέλη Σκύδρας, που την έπιασε στη δεύτερη θέση, αλλά έχει μειονέκτημα, καθώς έχει ηττηθεί στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με 3-1 σετ.
Η αναμέτρηση του Κέρκη με τον Αθλο Ορεστιάδας αναβλήθηκε, με την Ε.Ο.ΠΕ., να εξηγεί σε σχετική της τους λόγους που δεν διεξήχθη το ματς. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Ο αγώνας του Κέρκη Σάμου για την 7η αγωνιστική του Γ' ομίλου της Pre League ανδρών, προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 19/2/2022 στο Κλειστό γυμναστήριο Βαθέως αναβάλλεται για υγειονομικούς λόγους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής, καθώς και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
Αριστοτέλης Σκ. – Καλαμάτα ‘80 3-2
Πήγασος Πολ. – ΑΕΚ 3-0
ΑΣ Κέρκης – Αθλος Ορ. ανεβλήθη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Πήγασος Πολ. 20-9 17
2. Καλαμάτα ‘80 14-11 13
-. Αριστοτέλης 17-14 13
4. ΑΣ Κέρκης 13-12 9
5. Αθλος Ορ. 9-16 5
6. ΑΕΚ 9-20 3
* Εκκρεμεί ο αγώνας ΑΣ Κέρκης – Αθλος Ορεστιάδας

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 26 Φεβρουαρίου)
Καλαμάτα ‘80 – Πήγασος Πολ.
Αθλος Ορ. – Αριστοτέλης Σκ.
ΑΕΚ – ΑΣ Κέρκης