Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 14:20

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΠΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ 3-1: Σημαντική νίκη που τον κρατά στο κόλπο της ανόδου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με ανατροπή στο σκορ, ο Απόλλων Καλαμάτας νίκησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου τον ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση με 3-1.

Μια νίκη σημαντική για την Καλαματιανή ομάδα που την κρατάει κοντά στις ομάδες που διεκδικούν την απευθείας άνοδο στη Volley League Γυναικών. Το γεγονός ότι είχε χάσει την προηγούμενη εβδομάδα από το Αιγάλεω, παρά την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε, δεν τις επέτρεψε να έχει και άλλες απώλειες βαθμών, αφού θα έχανε την επαφή με τις πρώτες θέσεις. Μπήκε αγχωμένα στο πρώτο σετ και αυτό εκμεταλλεύτηκε η φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία κατάφερε να πάρει προβάδισμα από την αρχή και παρότι ο Απόλλωνας έφτασε στο 8-8 δεν του επέτρεψε να περάσει μπροστά και να απειλήσει. Κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πήρε το σετ με 25-19. Από το δεύτερο σετ και μετά η Καλαματιανή ομάδα έβγαλε αντίδραση και έδειξε ότι δεν θα αφήσει τον αντίπαλο της να ελπίζει ότι μπορεί να φύγει από την Καλαμάτα με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Από το ξεκίνημα πήρε κεφάλι στο σκορ με 5, 6 και 7 πόντους και τελικά το κέρδισε 25-21 ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 3ο σετ επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και επικράτησε εύκολα. Ξεκίνησε παίρνοντας το προβάδισμα με 10-0 και ακολούθως με 12-1, 16-4, 18-7, 20-12 και επικράτησε με 25-16. Στο τέταρτο σετ η φιλοξενούμενη ομάδα βρέθηκε να προηγείται με έναν και δύο πόντους, αλλά ο Απόλλωνας πλησίαζε, ώσπου από το 6-7 πήρε κεφάλι στο σκορ με 10-7 και στη συνέχεια απέκτησε διαφορά 10 πόντους (20-10) και χωρίς να απειληθεί έφτασε στη νίκη με 25-18.

Τα σετ: 19-25, 25-21, 25-16, 25-18.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Λεωνίδας Γεράνιος, Παναγιώτης Χανδρινός.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Βενέτη, Θεοδωρακέα, Αποστολοπούλου, Τόσι, Καραμούντζου, Καρακύκλα, Γκιαούρη (λ), Κόλλια, Δημοπούλου, Γρίβα. Στον πάγκο ήταν οι Καράμπελα, Τσάτουμα, Ε. Γιόλλα, Ε. Σακελλαρίου.
ΑΠΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ (Κ. Ιωαννίδης): Αργυρίου, Ακριβοπούλου, Καραντάκη, Τριλυράκη, Χατζηλάμπρου, Αλτίνη, Καψαμπέλη (λ), Βαμβακίδου, Κεραμιτσοπούλου, Παλλικάρη, Σκουλούδη, Κυριακίδου, Παπλωματά. Στον πάγκο ήταν η Ωραιοπούλου (λ).

Δήλωση Μπάμπη Μυτσκίδη

“Γυρίσαμε στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά την προσπάθεια που είχαμε κάνει στο Αιγάλεω. Θέλαμε να συνεχίσουμε την καλή απόδοση που είχαμε σε εκείνο το παιχνίδι. Βέβαια τα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά. Εδώ μπαίνεις ως φαβορί και πρέπει να κερδίζεις γιατί παίζεις στην έδρα σου και στο Αιγάλεω πήγες να κάνεις μία μεγάλη έκπληξη. Οταν μπαίνει το πρέπει στην ψυχολογία αλλάζει. Ημασταν πολύ αγχωμένοι θεωρώ αν και δεν πρέπει να το λέμε για άγχος, να λέμε καλύτερα πίεση, δεν πιστεύω στον άγχος, απλώς σε πιέζει το αποτέλεσμα και πρέπει να το παίρνεις, να το κερδίζεις. Από εκεί και πέρα ευτυχώς καταφέραμε μετά το πρώτο σετ, που ήταν αρκετά κακό για μας, ελέγξαμε το παιχνίδι κάναμε μεγάλες διαφορές τις κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στα κορίτσια είναι άλλοι τρεις πόντοι μας μαζεύουμε και θα δούμε στο τέλος τι μπορούμε να κάνουμε, άλλωστε είμαστε σε επαφή με αυτούς που είναι πιο ψηλά. Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς πάμε να αγωνιστούμε στα Πεύκα. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω να γυρίσουμε όλες οι αθλήτριες και να αποθεραπευτούν όσες αντιμετώπιζαν προβλήματα και να είμαστε 100% έτοιμοι να πάμε να πολεμήσουμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Σε ερώτηση αν παραμένει ως στόχος η κατάκτηση της πρώτης θέσης, απάντησε: “Ο στόχος ήταν να δούμε την πρώτη θέση και δεν ξέρω κατά πόσο εφικτή είναι γιατί υπάρχουν ομάδες οι οποίες είναι χτισμένες για να κάνουν αυτό το πράγμα. Είναι δηλαδή τρεις ομάδες που είναι αρκετά καλές θα έλεγα και από τα φαβορί. Από εκεί και πέρα εμείς θα δούμε το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Θέλουμε να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε και αν τα καταφέρουμε ότι θες να δούμε σε ποια θέση το ποδήλατο ευχαριστούμε για τη και μετά το 25 και άλλα παιχνίδια έτσι οπότε έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα αυτό έχουμε με τα κορίτσια θέλει ψυχραιμία, θέλει ηρεμία πάνω από όλα να έχουμε υγεία και να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Παραμένει στην κορυφή ο ΖΑΟΝ

Ο ΖΑΟΝ μετά την εντός έδρα νίκη του με 3-0 σετ χθες το απόγευμα επί του ΦΟ Βριλησσίων ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Γ’ ομίλου της Pre League Γυναικών.
Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ήττα των Ακαδημιών Πρωταθλητών Πεύκων στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής με το ίδιο σκορ από το Αιγάλεω. Πλέον η αθηναϊκή ομάδα βρέθηκε στη 2η θέση με ένα πόντο λιγότερο από το ΖΑΟΝ και “έριξε” στην 3η θέσεις τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων. Από εκεί και πέρα ο Απόλλωνας που κέρδισε το Σάββατο στο Κλειστό του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας τον ΑΠΣ Ναύαρχο Βότση με 3-1 σετ παρέμεινε στην 4η με 6 πόντους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής, καθώς και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(4η αγωνιστική)
ΖΑΟΝ – ΦΟ Βριλησσίων 3-0
Αιγάλεω – Ακ. Πρ. Πεύκων 3-0
Απόλλων Κ. - Ναύαρχος Βότσης 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. ΖΑΟΝ 11-4 10
2. Αιγάλεω 10-5 9
3. Ακ. Πρ. Πεύκων 9-6 8
4. Απόλλων Καλ. 7-7 6
5. ΦΟ Βριλησσίων 3-9 3
6. Ναύαρχος Β. 3-12 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 26 Φεβρουαρίου)
ΦΟ Βριλησσίων – Αιγάλεω
Ναύαρχος Βότσης – ΖΑΟΝ
Ακ. Πρ. Πεύκων – Απόλλων Κ.