Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 12:10

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Για το διπλό στα Βριλήσσια ο Απόλλων Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Για το διπλό στα Βριλήσσια ο Απόλλων Καλαμάτας

Εκτός έδρας αγώνα με τα Βριλήσσια έχει σήμερα ο Απόλλωνας Καλαμάτας και με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη κόντρα στο Αιγάλεω, θα προσπαθήσει να πάρει το διπλό.

Πρόκειται για εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του γ’ ομίλου της Pre League γυναικών, με την ομάδα του Μπάμπη Μυτσκίδη που είναι στην 4η θέση να είναι το φαβορί για τη νίκη.

Ικανοποίηση για τη νίκη με Αιγάλεω

Ικανοποίηση υπάρχει στις τάξεις του Απόλλωνα Καλαμάτας όχι μόνο για την εμφάνιση, αλλά και για τη νίκη στο κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω, μια ομάδας εκ των φαβορί για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης και της απευθείας ανόδου στη Volley League Γυναικών.
Μια τόσο καλή εμφάνιση την είχε πολύ ανάγκη η ομάδα, κυρίως για να πιστέψουν οι αθλήτριες στις δυνατότητες τους και ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.
Χαρακτηριστικές των παραπάνω είναι οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Μπάμπη Μυτσκίδης, αλλά και της 24χρονης κεντρικής Σοφίας Καρακύκλα.

“Το αποτέλεσμα μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον”

Στις δηλώσεις του ο Μπάμπης Μυτσκίδης σημείωσε: “Μία νίκη με τον δεύτερο, είναι μία απόδοση και ένα αποτέλεσμα που ψάχναμε πάρα πολύ καιρό από τότε που ξεκίνησαν όλα τα παιχνίδια και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έχει την εξής ειδικότητα, δεν είναι ότι προλαβαίνουμε να βγούμε ούτε πρώτοι. Απλώς είναι το θέμα ότι είναι αποτέλεσμα που το χρειαζόμασταν για να πιστέψει η ομάδα ότι μπορεί να κερδίσει από αυτές τις ομάδες. Αυτές τις ομάδες οι οποίες θεωρητικά ήταν φαβορί. Πλέον αποδείξαμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε κοντά και μπορούμε να κερδίσουμε. Είχαμε δύο άτυχα αποτελέσματα και με τα Πεύκα και με το ΖΑΟΝ δύο φορές. Το ΖΑΟΝ εδώ πέρα την προπερασμένη αγωνιστική πάλι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Και αυτό το αποτέλεσμα μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον και για τα παιχνίδια τα χιαστί. Είναι τρεις πόντοι με ένα πάρα πολύ καλό αντίπαλο ο οποίος διεκδικεί την άνοδο την απευθείας. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά να δούμε πού μπορούμε να πλασαριστούμε και με ποιον θα σε ζευγαρώσουμε στο τέλος”.
Σε ερώτηση για το άσχημο ξεκίνημα στα δύο πρώτα σετ δήλωσε: “Είδαμε δύο κακά ξεκινήματα στα σετ 0-4, 0-4, ένα καλό τρίτο σετ, μία εύκολη επικράτησ, είχε πολλές διακυμάνσεις το παιχνίδι. “Είχε πολλές διακυμάνσεις, στο βόλεϊ το 4-0 και το 5-0 ειδικά στο γυναικείο βόλεϊ δεν λέει τίποτα. Είναι η αρχή του σετ, είναι γυναικείο βόλεϊ και έχει πάρα πολύ δρόμο. Από κει και πέρα βγάλαμε ψυχικά αποθέματα παίξαμε πάρα πολύ καλά θεωρώ σε κάποια κομμάτια, εγκλωβίσαμε την άλλη ομάδα και δίκαια πιστεύω μπορούσαμε και στο τελευταίο να έρθει ακόμα πιο εύκολη η νίκη απλώς βιαζόμαστε να τελειώσουμε το παιχνίδι ενώ δεν έπρεπε, ενώ έπρεπε να πάει όπως κανονικά το είχαμε σχεδιάσει. Βλέπαμε ότι ήμασταν πολύ κοντά σε μία μεγάλη νίκη και θέλαμε να φτάσουμε ακόμα πιο γρήγορα και παραλίγο να την πληρώσουμε. Ευτυχώς όλα καλά στο τέλος και οπότε συνεχίζουμε για την Τετάρτη που πάμε στα Βριλήσσια”.

“Ηταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πολύ”

Για τον παιχνίδι η Σοφία Καρακύκλα δήλωσε: “ Αρχικά θέλω να πω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το σημερινό αποτέλεσμα. Ολη η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά. Θεωρώ ότι οφείλεται στην πίεση που ασκήσαμε στο σερβίς, ήμασταν πάρα πολύ καλές στο κομμάτι μπλοκ άμυνα. Ηταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πολύ, είχαμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για αυτό γιατί όταν παίξαμε μες στο Αιγάλεω δεν πήραμε τη νίκη εννοώ ότι και εκεί είχαμε αγωνιστεί, είχαμε παίξει πάρα πολύ καλά. Κρατάμε το αποτέλεσμα, ελπίζω η συνέχεια να είναι όπως και το σημερινό παιχνίδι και εύχομαι ότι καλύτερο πραγματικά”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

(7η αγωνιστική)
Τετάρτη 23/3/2022
Βριλησσίων, 17.45, ΦΟ Βριλησσίων - Απόλλων Καλαμάτας, Διαιτητές: Κυριοπούλου - Γεωργάκη, Γραμματεία: Καρατζογλίδου, Παρατηρητής: Πέρρος

«Στ. Βενέτης», 20.30, ΑΟ Αιγάλεω - Ζηρίνειος ΑΟΝ, Διαιτητές: Μυλωνάκης - Μενεσλής, Γραμματεία: Παπανικολάου, Παρατηρητής: Ράπτης

Πεύκων, 19.30, ΑΣ Ακαδ. Πρωτ. Πεύκων - ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση, Διαιτητές: Τοσουνίδης - Παπακοσμάς, Γραμματεία: Πασπαλά Αικ., Παρατηρητής: Δεληκωστίδης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. ΖΑΟΝ 20-5 19
2. Αιγάλεω 17-8 15
3. Ακ. Πρ. Πεύκων 16-10 14
4. Απόλλων Καλαμάτας 10-14 9
5. Φ.Ο. Βριλησσίων 5-18 3
6. Ναύαρχος Βότσης 6-19 3

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 26 Μαρτίου 2022)
Φ.Ο. Βριλησσίων – ΖΑΟΝ
Ακ. Πρ. Πεύκων – Αιγάλεω
Ναύαρχος Βότσης - Απόλλων Καλαμάτας