Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 12:56

Με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ η Καλαμάτα ‘80, 3-1 την ΑΕΚ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ η Καλαμάτα ‘80, 3-1 την ΑΕΚ (φωτό)

Το στόχο της πραγματικότητα έκανε χθες το βράδυ η Καλαμάτα ‘80, που τερμάτισε στη 2η θέση με την ολοκλήρωση της β’ φάσης στο Γ’ όμιλο της Pre League, μετά τη νίκη της επί της ΑΕΚ με 3-1 σετ.

Με τη συμπαράσταση των φίλων της η Καλαματιανή ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση ενός από τους στόχους της, του δεύτερου κατά σειρά, μετά την είσοδο στο ειδικό πρωτάθλημα της ανόδου, χθες έκανε πραγματικότητα και τον δεύτερο που ήταν η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και πλέον θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τον τρίτο που είναι η άνοδος στη Volley League μέσα από τα πλέι οφ ανόδου. Μάλιστα έχει αποκτήσει το πλεονέκτημα της έδρας, που είναι πολύ σημαντική σε αυτή τη φάση της αγωνιστικής περιόδου. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής, θα αντιμετωπίσει στα πρώτα παιχνίδια τον Αθλο Ορεστιάδας, που κατέλαβε την 5η θέση, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι ΑΣ Κέρκης – Αριστοτέλης Σκύδρας.
Σε ότι αφορά το χθεσινό ματς, μπορεί να μην ξεκίνησε δυνατά, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ και να επικρατήσει στα δύο πρώτα σετ. Στο 3ο σε κάποιες φάσεις οι γηπεδούχοι έχασαν τη συγκέντρωση τους σε κάποιες φάσεις και η ΑΕΚ που έδειξε πως διαθέτει ένα αξιόλογο σύνολο μείωσε προσωρινά σε 2-1. Στο 4ο σετ, οι “Λύκοι” βρήκαν ρυθμό ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατάφεραν να το πάρουν, φτάνοντας στη νίκη με 3-1.
Τα σετ: 25-23, 25-14, 23-25, 25-22.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Γιάννης Κανελλίδης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Π. Ντάκουρης): Ιλιεφ, Χριστόφας, Δημητούλης, Δαλακούρας, Πελεκούδας, Παλέντζας, Ε. Ντάκουρης (λ), Χαραλαμπίδης, Κατσιαφλάκας, Μπούρας (λ), Γεωργάτος, Κανελλόπουλος.
ΑΕΚ (Ακης Χατζηαντωνίου): Ράμος, Αδάμ, Καβαρινός, Χαλίλης, Χαντ, Πιέπερ, Αχιλλεόπουλος (λ), Καπίρης, Παύλου, Τσαμουδάλης (λ).

Δηλώσεις Ντάκουρη

Ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις του στην “Ελευθερία”, για την κατάκτηση του στόχου της 2ης θέσεις, αλλά και του πλεονεκτήματος που απέκτησε για τα πλέι οφ, σημείωσε: “Τελειώσαμε με νίκη ένα δύσκολο παιχνίδι. Αποδείχθηκε μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ότι δεν υπήρχε εύκολος αντίπαλος. Καταφέραμε να κερδίσουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που ουσιαστικά μας δίνει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα.
Από την επόμενη εβδομάδα μπαίνουμε σε μια άλλη φάση, στη διαδικασία των πλέι οφ, που όπως πληροφορήθηκα αντίπαλος μας θα είναι ο Αθλος Ορεστιάδας. Είναι αγώνες που θα κριθούν στις 2 νίκες και παρότι στην κανονική περίοδο κερδίσαμε αυτή την ομάδα δύο φορές, τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να κάνουμε το πρώτο βήμα για την άνοδο στη Volley League. Εχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και αυτό είναι μια επιπλέον βοήθεια γιατί θα έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας, όπως τα είχαμε και στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν για να κατακτήσουμε τη 2η θέση, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να πετύχουμε το στόχο”.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ: Στη 2η θέση η Καλαμάτα ‘80

Ολοκληρώθηκε χθες η Β’ φάση του πρωταθλήματος της Pre League Ανδρών στο Γ’ όμιλο, με την Καλαμάτα ‘80 να πετυχαίνει το στόχο της, την κατάκτηση της 2ης θέσης, που ταυτόχρονα της έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στους αγώνες πλέι οφ που ακολουθούν. Θυμίζουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο Πήγασος Πολίχνης που κατέλαβε την πρώτη θέση, αναδείχθηκε πρωταθλητής
και ανέβηκε στη Volley League Ανδρών. Δύο ακόμη εισιτήρια για τη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ θα θα διεκδικήσουν Καλαμάτα ‘80, Αριστοτέλης Σκύδρας, ΑΣ Κέρκης και Αθλος Ορεστιάδας. Σύμφωνα με την προκήρυξη στα πρώτα παιχνίδια η Καλαματιανή ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Αθλο Ορεστιάδας και ο Αριστοτέλης Σκύδρας θα παίξει με τον ΑΣ Κέρκης.
Τα παραπάνω ζευγάρια προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των παιχνιδιών της 10ης αγωνιστικής. Αναλυτικά τα αποτέλεσμα και η τελική βαθμολογία έχουν ως εξής:

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ – Γ’ όμιλος
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(10η αγωνιστική)
Καλαμάτα ‘80 – ΑΕΚ 3-1
Αριστοτέλης Σκ. - ΑΣ Κέρκης 3-1
Αθλος Ορ. – Πήγασος Πολίχνης 3-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. Πήγασος Πολ. 25-15 21
2. Καλαμάτα ‘80 22-15 20
3. Αριστοτέλης 21-21 16
4. ΑΣ Κέρκης 23-20 16
5. Αθλος Ορ. 20-23 14
6. ΑΕΚ 12-29 3