Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 10:39

Η άνοδος στη Volley League χάθηκε στις λεπτομέρειες για τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο Αιγάλεω (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Η άνοδος στη Volley League χάθηκε στις λεπτομέρειες για τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο Αιγάλεω (φωτό)

Στη διαδικασία του τάι μπρέικ γνώρισε την ήττα ο Απόλλωνας από το Αιγάλεω στον 3ο τελικό της σειράς που διεξήχθη το Σάββατο στο “Στ. Βενέτης” και δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.

Αντίθετα η αθηναϊκή ομάδα, που ήταν από τα φαβορί – μαζί με τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων και το ΖΑΟΝ – κατάφερε να πάρει το 2ο εισιτήριο και να ανέβει στη Volley League γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ο Απόλλωνας προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση μετά από μια αξιόλογη πορεία στη Α’ και Β’ φάση του πρωταθλήματος, δείχνοντας στα φαβορί ότι δεν ήταν τυχαία η παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα της Pre League γυναικών, παρότι δεν είχε το μπάτζετ των τριών παραπάνω, αλλά και κάποιων άλλων ομάδων της κατηγορίας. Πραγματοποίησε αρκετά καλή πορεία και στα παιχνίδια που διεκδικούσε τα εισιτήρια της ανόδου, έδειξε στα φαβορί πόσο ανταγωνιστική ομάδα είναι, αλλά και ότι έχει πολλές δυνατότητες για να κάνει την υπέρβαση. Χαρακτηριστικές είναι οι εμφανίσεις στα δύο παιχνίδια με τα Πεύκα το εκτός που ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και στο επόμενο στην Καλαμάτα, όπου πανηγύρισε την πρόκριση στο δεύτερο τελικό της ανόδου. Με το Αιγάλεω στο πρώτο ματς προσπάθησε για το καλύτερο, όμως είχε παίξει ένα παιχνίδι παραπάνω με τα Πεύκα, όπου τελικά επικράτησε στο τάι μπρέικ και έτσι η κούραση έπαιξε το ρόλο της. Στο δεύτερο ματς στην Καλαμάτα, ο Απόλλωνας έκανε από καλύτερα του παιχνίδια και υποχρέωσε την αθηναϊκή ομάδα σε ήττα, παρότι στις αρχές του δεύτερου σετ, τραυματίστηκε και αποχώρησε η Καρακύκλα. Αλλη αθλήτρια δεν υπήρχε στη θέση της και έτσι ο Μπάμπης Μυτσκίδης αναγκάστηκε να βρει την καλύτερη δυνατή λύση, όχι μόνο για αυτό το ματς, αλλά και για το τρίτο (προχθές) στην έδρα του Αιγάλεω.

Στο 3ο ματς που έγινε το Σάββατο ο Απόλλωνας κυριάρχησε στα δύο πρώτα σετ, αποδίδοντας καλό βόλεϊ. Στη συνέχεια όμως προσπάθησε να διατηρήσει την καλή εικόνα, όμως οι γηπεδούχες ανέβασαν απόδοση και το παιχνίδι πήγε σχεδόν πόντο πόντο μέχρι το 9-9. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Απόλλωνας πήρε μια μικρή διαφορά 2 και 3 πόντων, όμως το Αιγάλεω έβγαλε αντίδραση ισοφάρισε (15-15) αρχικά και πέρασε μπροστά με 2,3 και 4 πόντους και τελικά διατήρησε τη διαφορά μέχρι το τέλος και μείωσε σε 1-2. Στο 4ο σετ ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 1-5, 3-6, 5-8, 8-12. Σταδιακά το Αιγάλεω κέρδιζε πόντους μείωσε τη διαφορά και πέρασε μπροστά με 15-13. Στη συνέχεια αύξησε τη διαφορά και φτάνοντας να προηγείται και 6 πόντους (21-15), με τη φιλοξενούμενη ομάδα να μειώνει σε 22-20, όμως δεν μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και οι “κυανέρυθρες” έκαναν το 2-2 και οδήγησαν το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί παρότι η Καλαματιανή ομάδα βρέθηκε τρεις φορές μπροστά με 3 (2-5, 5-8) και 2 πόντους (7-9, 9-11), οι αθλήτριες δεν ήταν ψύχραιμες σε μια δύο φάσεις κάτι που εκμεταλλεύτηκε το Αιγάλεω και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 15-13 και την άνοδο.
Αρκετοί ήταν οι φίλοι του Απόλλωνα που βρέθηκαν στο γήπεδο για να συμπαρασταθούν στην ομάδα, όμως οι συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες. Με το χειροκρότημα τους συμπαραστάθηκαν στις αθλήτριες και βοήθησαν όσο μπορούσαν από την πλευρά τους για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια δεν ήταν και εύκολο από τη στιγμή που οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας είχαν δημιουργήσει εχθρική ατμόσφαιρα. Με υβριστικά συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης προσπαθούσαν να σπάσουν το ρυθμό του Απόλλωνα και γενικά έκαναν ότι μπορούσαν για να εκνευρίσουν και να αποσυντονίσουν τις αθλήτριες και να μην μπορούν να αποδώσουν όπως θα ήθελαν. Μάλιστα κάποιες φορές επιστράτευσαν και τις μπάλες, τις οποίες πετούσαν μέσα στο γήπεδο την ώρα που οι αθλήτριες του Απόλλωνα προσπαθούσαν με σερβίς να συνεχίσουν το παιχνίδι.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Οικονόμου Β., Επόπτες: Ιωάννου, Κατσιάρας, Καπότης, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Καπουράνη, Παρατηρητής: Γεωργουλέας.
Τα σετ: 3-2 (21-25, 23-25, 25-18, 25-20, 15-13)
ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ (Αγγελική Αντωνιάδη): Ράπτη, Μελετιάδη, Βλάχου, Φακοπουλίδου, Πατεράκη, Οικονομάκη / Λύρα (λ), Τριγωνίδου (λ), Δρέμπελα, Γκέκοβιτς, Νικολαΐδη.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χαράλαμπος Μυτσκίδης): Κόλλια, Βενέτη, Αποστολοπούλου, Τόσι, Καραμούντζου, Θεοδωρακέα / Γκιαούρη (λ), Ειρ. Γιόλλα (λ), Γρίβα, Δημοπούλου.

Μυτσκίδης: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών”

Ικανοποιημένος από την παρουσία των αθλητριών του ήταν ο Μπάμπης Μυτσκίδης μετά το τέλος του αγώνα, παρά την στενοχώρια που υπήρχε για την απώλεια της νίκης που θα έδινε στην ομάδα την άνοδο. Στις δηλώσεις του στην “Ελευθερία” στάθηκε στην εικόνα που παρουσία που είχε η ομάδα, στην απώλεια της Καρακύκλα, όπου έπρεπε να βρει άλλη λύση για να καλύψει το κενό της και ότι στο τάι μπρέικ δεν υπήρχε η ψυχραιμία σε μια δύο φάσεις, όταν ήταν μπροστά στο σκορ ώστε να καταφέρει να πάρει τη νίκη. Εδωσε συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα, αλλά και στους φιλάθλους που στήριξαν την φετινή προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέχρι και το Σαββατιάτικο ματς. Και έκλεισε τονίζοντας ότι η ήττα στο τελευταίο ματς της χρονιάς δεν μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια της ομάδας όλη τη σεζόν.
Αναλυτικά ο Μπάμπης Μυτσκίδης δήλωσε: “Μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι, παρότι μέσα στο γήπεδο γινόταν χαμός. Δεν επηρεαστήκαμε στην αρχή από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Ημασταν τακτικά σωστοί στην αρχή με πάθος με σωστές σκέψεις ειδικά σε φάσεις διαρκείας. Ημασταν καλοί και στον μπλοκ και στο σέρβις και στην άμυνα. Παρουσιαστήκαμε αρκετά καλοί στα δύο πρώτα σετ. Από εκεί και πέρα ελέγχαμε και το 3ο σετ, αλλά σιγά – σιγά ήρθε η κούραση. Παίξαμε με έναν ακραίο στη θέση του κεντρικού γιατί έλειπε η Σοφία. Οπότε αυτομάτως μας πίεσε το Αιγάλεω και μπήκε στο παιχνίδι και ο κόσμος που τους έδινε μεγάλη δύναμη.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών η επιτυχία από την αποτυχία απέχει πολύ λίγο. Συγκλονιστική η προσπάθεια και στο τάι μπρέικ βρεθήκαμε μπροστά αλλά δεν ήμασταν πιο ψύχραιμοι σε μια δύο φάσεις ώστε να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε εμείς.
Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Το αποτέλεσμα αυτό δεν ακυρώνει όλη την προσπάθεια που κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ισα – ίσα η ομάδα κατάφερε να παίξει σε ένα τελικό στην πρώτη χρονιά της στην Pre League και να αντιμετωπίσει ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ.
Τώρα θα ηρεμήσουμε και στη συνέχεια θα δούμε την επόμενη ημέρα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και μας συμπαραστάθηκε σε όλο αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ και τους ικανοποιήσαμε. Ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι με το Αιγάλεω ήταν αρκετοί αυτοί που μας ακολούθησαν και μας συμπαραστάθηκαν. Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα τους δώσουμε τη χαρά που δεν τους δώσαμε χθες (σ.σ. στο σαββατιάτικο παιχνίδι)”.