Δευτέρα, 23 Μάιος 2022 16:28

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μεταγραφή, ανανεώσεις και ελπίδα ανόδου μέ wild card

Γράφτηκε από τον

Μόλις λίγα λεπτά χρειάστηκαν για να συμφωνήσουν σε ανανέωση της συνεργασίας τους για έναν ακόμη χρόνο, ο Μπάμπης Μυτσκίδης με την υπεύθυνη της γυναικείας ομάδας του Απόλλωνα Καλαμάτας Βίκυ Καραμπάτσου.

Ηταν επιθυμία και των δύο πλευρών να πορευτούν μαζί και τη νέα αγωνιστική σεζόν στο πρωτάθλημα της Pre League και επήλθε συμφωνία με τον έμπειρο προπονητή να συνεχίζει στον πάγκο για 7η σερί χρονιά.
Σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας του με την ασπρόμαυρη ομάδα, ο Μπάμπης Μυτσκίδης μιλώντας στην “Ελευθερία”, τόνισε: “
Ηταν κάτι που το ήθελαν και οι δύο πλευρές, ήταν κοινή επιθυμία και έγινε πράξη μέσα σε λίγα λεπτά. Σε αυτό συνετέλεσε και το ότι ήταν επιτυχημένη η χρονιά μας και θα μπορούσε να επιβραβευθεί με την άνοδο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Μας μένει μόνο η πικρία από το τελευταίο παιχνίδι με το Αιγάλεω, όπου δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε ώστε να κλείναμε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα η προσπάθεια μας ήταν καταπληκτική και όπως ανέφερα νωρίτερα και επιτυχημένη. Οπότε με γνώμονα αυτό θα συνεχίσουμε ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε την επόμενη χρονιά. Θα γίνει προσπάθεια να κινηθεί η ομάδα στα ίδια δεδομένα και να έχει υψηλούς στόχους, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Θα πρέπει να δούμε και πως θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Η γραμμή από τη διοίκηση είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και αν έρθει η άνοδος καλώς να έρθει”.
Οσον αφορά τη στελέχωση της ομάδας ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, μας είπε: “Ηδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τις αθλήτριες από το υπάρχον δυναμικό για να δούμε που βρισκόμαστε. Κατά μεγάλο ποσοστό κοιτάμε να κρατήσουμε τον κορμό στον οποίο στηρίχθηκε η ομάδα την χρονιά που πέρασε. Από εκεί και πέρα θα έχουμε αποχωρήσεις, είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κάποιων αθλητριών, είτε γιατί κάποιες δεν θέλουν να συνεχίσουν μαζί μας. Επίσης και η ομάδα στο σχεδιασμό που κάνει για τη νέα σεζόν, δεν έχει στα πλάνα της κάποιες αθλήτριες. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές έτσι ώστε να φτιάξουμε όσον το δυνατόν πιο ανταγωνιστική ομάδα. Εχουμε εικόνα από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό. Εχουμε κάνει συζητήσεις και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το υλικό που θα έχουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε τι πρέπει να βρούμε ώστε να κτίσουμε μια ομάδα όπως τι θέλουμε”.

Να είμαστε ανταγωνιστικοί

Ο Απόλλωνας της καινούργιας σεζόν θα πρέπει να είναι δυνατός και ανταγωνιστικός έτσι ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει το στόχο της ανόδου. Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Μυτσκίδης στη συνέχεια των δηλώσεων του: “Το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς θα είναι αρκετά δύσκολο και γι’ αυτό θα κοιτάξουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια ομάδα της περιφέρειας και δεν είναι εύκολο να έρθουν στην ομάδα αθλήτριες που επιθυμούμε. Για παράδειγμα θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ να φύγει κάποια αθλήτρια από την Αθήνα ή κάποια άλλη περιοχή για να έρθει να αγωνιστεί εδώ στην Καλαμάτα. Βέβαια η πορεία της ομάδας τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά και η φετινή, όπου φτάσαμε να διεκδικούμε την άνοδο στο τελευταίο παιχνίδι, είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο. Το έχουμε κερδίσει μέρα με τη μέρα βλέποντας που ήταν η ομάδα και που έχει φτάσει και ειδικά με τη φετινή πορεία. Αυτό είναι κάτι που θα μετρήσει στις επιλογές που θα κάνουμε και σε όποια αθλήτρια αποφασίσει να συνεργαστεί μαζί μας”.

Πρώτη μεταγραφή η Ζωίδου

Τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού του ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες ο Απόλλωνας μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη.
Συγκεκριμένα η διοίκηση γνωστοποίησε την απόκτηση της Ελπινίκης Ζωίδου, η οποία τη χρονιά που πέρασε αγωνιζόταν στο Ναύαρχο Βότση. Η Ζωίδου είναι 22 ετών και αγωνίζεται στη θέση της πασαδόρου. Εχει αγωνιστεί στον ΑΜΟ Γαλαξίας (2007-2015), τον Αρη Θεσσαλονίκης (2015-2019, στην Α1), στον Αίαντα Ευόσμου (2019-2021, στην Α1) και στον ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης (2021-2022, στην Pre League).
Να σημειωθεί ότι η Ζωίδου έχει αναδειχθεί καλύτερη πασαδόρος τόσο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων το 2018, όσο και των κορασίδων το 2017. Επίσης είχε αναδειχθεί MVP του Final Four κορασίδων της ΕΠΕΣΘ.
Θεωρείται από τις ταλαντούχες αθλήτριες, ενώ είναι φιλόδοξη και έχει πάθος για διάκριση.

Δύο ανανεώσεις και
δύο αποχωρήσεις

Εκτός από την πρώτη μεταγραφή, η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή, έχουν ξεκινήσει επαφές με όλες τις αθλήτριες από το υπάρχον δυναμικό για να ξεκαθαρίσουν όσο γίνεται πιο σύντομα ποιες θα συνεχίσουν στην ομάδα και ποιες θα αποτελέσουν παρελθόν. Ηδη τις προηγούμενες ημέρες δύο αθλήτριες η ακραία Νίκη Κόλλια και η κεντρικός Λίνα Αποστολοπούλου συμφώνησαν με τη διοίκηση και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τη νέα σεζόν, όπου θα συμπληρώσουν 5 χρόνια παρουσίας στον Απόλλωνα.
Αντίθετα αποχώρησαν η Μαρία Θεοδωρακέα και η Σοφία Καρακύκλα.

Η wild card για άνοδο

Το έψαξαν στον Απόλλωνα να διεκδικήσουν την άνοδο στη Volley League Γυναικών μέσω της wild card. Ομως τα πράγματα δεν είναι εύκολα από τη στιγμή που η ΕΟΠΕ έχει κάνει σχεδιασμό μέχρι το 2025, όπου θέλει τη μείωση των ομάδων. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος με τον οποίο επικοινώνησαν οι υπεύθυνοι του Απόλλωνα τους ανέφερε ότι μόνο στην περίπτωση που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Volley League 11 σωματεία, θα είναι η ομάδα που θα έχει δικαίωμα ανόδου, ώστε να συμπληρωθεί η 12άδα.
Ετσι στον Απόλλωνα συνεχίζουν το σχεδιασμό τους για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Pre League.