Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 15:59

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Θετικός ο απολογισμός των τμημάτων βόλεϊ

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Θετικός ο απολογισμός των τμημάτων βόλεϊ

Ικανοποιητική ήταν η φετινή χρονιά, όχι μόνο για τη γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα Καλαμάτας, αλλά και για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Η Καλαματιανή ομάδα λειτούργησε φέτος με όλα τα τμήματα της και το κάθε ένα είχε αξιόλογη παρουσία στην κατηγορία του. Για το γυναικείο που έχουμε γράψει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στη Volley League. Από εκεί και πέρα αξιόλογη παρουσία είχαν οι ομάδες νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων. Μάλιστα η τελευταία ομάδα συνεχίζει τους αγώνες αφού έχει προκριθεί στους 16 του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ. Στη φάση των 16 κληρώθηκε (την περασμένη Τρίτη έγινε η κλήρωση) να αντιμετωπίσει τον Α.Σ. Νεμέας. Σε ότι αφορά τις άλλες ομάδες οι νεάνιδες έφτασαν στο φάιναλ 4 της ΕΣΠΕΠ, όπου κατέλαβαν την 4η θέση ανάμεσα σε 48 σωματεία. Οσο για τις κορασίδες κατέλαβαν την 9η θέση ανάμεσα σε 56 ομάδες.
Την τεχνική καθοδήγηση των ομάδων υποδομής έχει αναλάβει από την περσινή αγωνιστική περίοδο η Βιβή Τασιοπούλου, όμως λόγω του κορονοϊού δεν διεξήχθησαν τα πρωταθλήματα. Ουσιαστικά από φέτος ξεκίνησε να προπονεί τα τμήματα νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων, έχοντας μάλιστα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα κάνει σημαντικό έργο, όπως φαίνεται και από την πορεία των ομάδων υποδομής.
Η έμπειρη προπονήτρια δέχτηκε να μας μιλήσει για την φετινή αγωνιστική χρονιά και τη δουλειά που έχει κάνει στις ομάδες υποδομής, αλλά και τη συνεργασίας της στη γυναικεία ομάδα με τον προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη.
Στα θετικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι η νεαρή αθλήτρια Βασιλική Παπαδόπουλου που αγωνίζεται στη θέση της λίμπερο κλήθηκε στην εθνική παγκορασίδων (συμμετείχε σε προπονήσεις που έγιναν το Πάσχα).

Πρόκριση όλων των ομάδων

Αρχικά η Βιβή Τασιοπούλου έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία των ομάδων υποδομής στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. “Ξεκίνησα τη χρονιά των αναπτυξιακών ομάδων του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα από το μηδέν και καταφέραμε να προκριθούν όλα τα τμήματα. Οι νεάνιδες έφτασαν στο φάιναλ 4, οι Κορασίδες πέρασαν στις 16 καλύτερες ομάδες και πήγαμε στους 8 και τώρα έχουν περάσει και οι Παγκορασίδες στους 16 και περιμένουμε την κλήρωση για να δούμε τους αντιπάλους μας”.

“Ηταν ικανοποιητική χρονιά”

Αμέσως μετά έκανε ένα απολογισμό για τη χρονιά, την οποία χαρακτήρισε ικανοποιητική. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ ικανοποιητική η χρονιά, όπου δουλέψαμε πάρα πολύ. Σημαντικό όφελος είχαμε που κάναμε στα παιδιά προετοιμασία και δεν τα βάλαμε κατευθείαν στο γήπεδο γιατί υπήρχε αποχή ενός χρόνου από την καραντίνα. Αυτό έγινε για να αποφύγουμε τραυματισμούς και για να προστατέψουμε τα παιδιά γιατί μιλάμε για παιδικές ηλικίες, νεαρές που αυτές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και βοήθεια. Γιατί μία γυμνασμένη κοπέλα μπορεί λίγο να σταθεί, ένα παιδί που φτιάχνει τώρα το μυϊκό σύστημα πρέπει να δώσουμε τη διπλάσια έμφαση απάνω του. Είχαμε ένα πρόβλημα με το θέμα των ωρών, εγώ δηλαδή είχα τέσσερις ώρες να δουλέψω όλα αυτά τα τμήματα που σου ανέφερα και για να κάνω τακτική, έκανα 20 λεπτά τακτική κορασίδων 20 λεπτά νεανίδων, 20 λεπτά παγκορασίδων. Το επίπεδο των παιδιών δεν είναι σε όλα το ίδιο, μακάρι να ήταν όλα στο ίδιο. Ηταν πάρα πολύ δύσκολο να καταφέρω να τα παντρέψω και να κάνω μία προπόνηση. Σε τέσσερις ώρες μέσα στην εβδομάδα καταλαβαίνετε ότι με αυτά τα τμήματα που κατεβάσαμε ότι είναι ανύπαρκτο, δεν θέλουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά μας, να γίνει η δουλειά. Και παιδιά να υπάρχουν με ταλέντο δεν πρόκειται να προχωρήσουν, θα μείνουν στο ταλέντο δεν πρόκειται να βγάλουμε τίποτα. Τα παιδιά με το ταλέντο πρέπει κάθε μέρα να είναι στο γήπεδο και από τις επαναλήψεις, από τις επαναλήψεις και με τις επαφές που θα έχουν από την μπάλα να κερδίσουμε κάτι. Ετσι δεν πρόκειται να πάμε πουθενά”.

Η ταλαντούχα Βασιλική Παπαδόπουλου

Στη συνέχεια ζητήσαμε να μας πει από τις νεαρές αθλήτριες που προπονεί όλο αυτό το διάστημα αν υπάρχει κάποια που να ξεχωρίσει και μας είπε: “Ηδη υπάρχει ένα κοριτσάκι, το οποίο κάλεσαν στην προεθνική, στα κλιμάκια παγκορασίδων, είναι η Βασιλική Παπαδόπουλου. Είναι ένα μιρκό κοριτσάκι της πρώτης γυμνασίου, που πιστεύω ότι το μέλλον της ανήκει. Εχω ξεχωρίσει άλλα τέσσερα παιδάκια τα οποία και αυτά με συστηματική δουλειά μέσα στο γήπεδο, έχοντας κάτω το κεφάλι και δουλεύοντας αθόρυβα, το αποτέλεσμα θα ‘ρθει. Γιατί αν κάνεις κάτι με αγάπη ότι και να κάνεις ή γλυκό φτιάξεις ή ένα σπίτι χτίσεις ή πάρεις ένα παιδάκι να το μάθεις βόλεϊ, αν το κάνεις μέσα από την καρδιά σου και το αγαπάς δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι θετικό το αποτέλεσμα”.
Να αναφέρουμε ότι η αθλήτρια του Απόλλωνα κλήθηκε στα κλιμάκια επιλογής της εθνικής παγκορασίδων αν και είναι ηλικιακά μικρότερη.

Το μυστικό της επιτυχίας

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο μυστικό για την πορεία που έχουν πραγματοποιήσει φέτος οι ομάδες, η κάθε μία στην κατηγορία της απάντησε: “Η επιτυχία της φετινής χρονιάς είναι ότι αυτό που κάνω, το κάνω με αγάπη και σεβασμό προς τα παιδιά που έχω απέναντί μου και βγαίνει το αποτέλεσμα αυτό. Προσπαθώ να τα κερδίσω γιατί αν δεν τα κερδίσω δεν θα πάρω από τον καθένα αυτό που έχει μέσα του, το καλό στοιχείο για να το αναδείξω. Αυτό πιστεύω ότι είναι το μυστικό και με όσους έχω συνεργαστεί το έχουν καταλάβει”.

Η συνεργασία με Μυτσκίδη

Εκτός από τις ομάδες υποδομής, η Βιβή Τασιοπούλου ήταν φέτος κοντά στην πρώτη ομάδα, ως συνεργάτης του προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη. Για τη συνεργασία που είχαν, σημείωσε: “Ηταν η πρώτη χρονιά φέτος που εγώ συνεργάστηκα με τον κ. Μυτσκίδη στην πρώτη ομάδα της Pre League κατηγορίας. Είχα μια άψογη συνεργασία μαζί του και αυτό που καταφέραμε στη μεγάλη ομάδα πιστεύω ότι ήρθε μέσα από τη σκληρή δουλειά. Οπως προανέφερα είχαμε μια άψογη συνεργασία, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα και το κλίμα της ομάδας ήταν αρκετά καλό για αυτό και έφτασε εδώ που έφτασε”.

Το έμψυχο δυναμικό των ομάδων

Στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας νεανίδων συμμετείχαν οι Νίκη Γιόλλα, Ειρήνη Σακελλαρίου, Ειρήνη Γιόλλα, Κυριακή Σακελλαρίου, Ελευθερία Ζουμπουλίδου, Βάλια Τσακάκου, Αναλένα Σκουφά, Τατιάνα Μερκούρη, Γαρυφαλιά Χριστοπούλου, Βασιλική Παπαδοπούλου, Μαρία Χριστοπούλου.
Στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας κορασίσων συμμετείχαν οι Ιωάννα Αρβανίτη,Ειρήνη Γιόλλα, Νίκη Γιόλλα, Χαρά Θεοδωροπούλου, Ξανθίππη Κορωνιού, Τατιάνα Μερκούρη, Ευαγγελία Μπεκιάρη, Δάφνη Παντελοπούλου, Βασιλική Παπαδοπούλου, Κυριακή Σακελλαρίου, Αριάδνη Τριβυζά, Δανάγ Χατζηβασιλείου, Γαρυφαλιά Χριστοπούλου, Μαρία Χριστοπούλου.
Στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας παγκορασίδων συμμετέχουν οι: Μαρία Διαμαντοπούλου, Χαρά Θεοδωροπούλου, Ξανθίππη Κορωνιού, Ευαγγελία Μπεκιάρη, Δάφνη Παντελοπούλου, Βασιλική Παπαδοπούλου, Αριάδνη Τριβυζά, Δανάη Χατζηβασιλείου, Γαρυφαλιά Χριστοπούλου, Μαρία Χριστοπούλου.
* Σε ότι αφορά τις ομάδες υποδομής της ακαδημίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν πληροφορίες επικοινωνώντας με την υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα Βίκυ Καραμπάτσου στο 6945592782.