Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2022 14:12

H ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΖΩΪΔΟΥ TOY ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΗΝ “Ε” “Είμαι σίγουρη ότι θα πρωταγωνιστήσουμε”

Γράφτηκε από τον

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Πρεζεράκο

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας βρέθηκε για λίγες ώρες στην Καλαμάτα, όπου είχε την πρώτη γνωριμία με ανθρώπους του Απόλλωνα Καλαμάτας.
Ο λόγος για την Ελπινίκη Ζωίδου, η οποία αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της Καλαματιανής ομάδας. Στο σύντομο πέρασμα από την πόλη μας, συναντήθηκε με την υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα Βίκυ Καραμπάτσου, αλλά και τον προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη, όπου μίλησαν για διάφορα θέματα σχετικά με την ομάδα.
Στη συνάντηση που είχαμε μαζί της, τις λίγες ώρες που παρέμεινε στην Καλαμάτα, δέχτηκε με χαρά να μας μιλήσει, για τη νέα της ομάδα, για το πως αποφάσισε να έρθει στον Απόλλωνα. Εδειξε αρκετά ενθουσιασμένη με την προοπτική να αγωνιστεί στην Καλαματιανή ομάδα και να την βοηθήσει να υλοποιήσει τους στόχους της. Πιστεύει ότι θα καταφέρει να προσαρμοστεί στη νέα της ομάδας, για την οποία πιστεύει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να έχει αξιοπρόσεκτη πορεία. Από την πλευρά της θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υλοποιηθούν οι στόχοι τους Απόλλωνα, αλλά και να κάνει περήφανο τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Στο λίγο διάστημα που βρέθηκε στην Καλαμάτα, είπε ότι λάτρεψε την πόλη και τη νοοτροπία των ανθρώπων.
Για όλα τα παραπάνω μίλησε στη σύντομη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

- Τι μέτρησε στην απόφαση σας να έρθετε στον Απόλλωνα Καλαμάτας; Τι γνωρίζετε για τη νέα σας ομάδα;

“Στην απόφαση μου να έρθω στον Απόλλωνα Καλαμάτας μέτρησαν πάρα πολύ οι στόχοι που έχει θέσει το προπονητικό τιμ και η διοίκηση. Γνωρίζω πως ο κόσμος της Καλαμάτας είναι κοντά στην ομάδα και η διοίκηση δίπλα στα κορίτσια, βασικό για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα”.

- Αγωνίζεσθε στην θέση της πασαδόρου, μια θέση που για το βόλεϊ είναι από αυτές που χαρακτηρίζεται ως νευραλγική;

“Οντως θεωρώ πως είναι ο εγκέφαλος της ομάδας και είναι καθοριστική για την πορεία της ομάδας. Γι’ αυτό και οι πασαδόροι είναι συχνά η πρώτη μεταγραφή της χρονιάς”.

- Πόσο εύκολο θα είναι να προσαρμοστείτε στη ομάδα, από τη στιγμή που είστε από τα νέα πρόσωπα και οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν την περσινή σεζόν στη θέση της πασαδόρου αποτελούν παρελθόν από τον Απόλλωνα;

“Κάθε χρονιά χρειάζεται να προσαρμοζόμαστε στην εκάστοτε ομάδα, είτε είναι καινούργια, είτε παλιά, λόγω των διαφορετικών ρόστερ και απαιτήσεων”.

- Ο Απόλλωνας τη χρονιά που πέρασε έφτασε μια ανάσα από την άνοδο, την οποία έχασε στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει έως τώρα και όσες ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, πιστεύετε ότι η ομάδα θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει και πάλι την άνοδο;

“Είμαι σίγουρη πως η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει και θα έχει μια πολύ καλή και αξιοπρόσεκτη πορεία στο πρωτάθλημα. Με την ολοκλήρωση όλων των ρόστερ, θα έχουμε πλήρη εικόνα του πρωταθλήματος και ανάλογη αντίδραση”.

- Τι να περιμένουν οι φίλοι του βόλεϊ και του Απόλλωνα από την Ελπινίκη Ζωίδου;

“Σίγουρα θα δουν τους πανηγυρισμούς μου, την τρέλα για να κερδίσω. Στο αγωνιστικό κομμάτι, μπορώ να πω με σιγουριά θα με δουν να μην αφήνω μπάλα κάτω”.

- Από την ολιγόωρη παρουσία σας στην Καλαμάτα, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας;

“Είμαι εδώ μισή μέρα αλλά, πραγματικά, έχω λατρέψει την Καλαμάτα και την νοοτροπία των ανθρώπων της. Βλέπω πως ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και ανυπομονώ να τον κάνουμε υπερήφανο”.

Βιογραφικό

Η Ελπινίκη Ζωίδου είναι 22 ετών και αγωνίζεται στη θέση της πασαδόρου. Η Θεσσαλονικιά αθλήτρια θα συνδυάσει τις σπουδές της (είναι φοιτήτρια φαρμακευτικής) με τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Ξεκίνησε να ασχολείται με το βόλεϊ το 2007, όπου αγωνίστηκε στο ΑΜΟ Γαλαξίας Θεσσαλονίκης. Στον ΑΜΟ Γαλαξίας έπαιξε από το 2007 έως και το 2015 και ακολούθησε ο ΑΣ Αρης (2015-2019. Τη σεζόν 2019-2020 μοιράστηκε τη χρονιά μεταξύ Ναύαρχου Βότση και Αίαντα Ευόσμου. Την επόμενη αγωνιστική χρονιά (2020-21) συνέχισε στο σύλλογο του Ευόσμου, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. Την αγωνιστική περίοδο 2021- 2022 επέστρεψε στο Ναύαρχου Βότση.
Εχει αναδειχθεί καλύτερη πασαδόρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων με τον Άρη δύο φορές, το 2017 και το 2018 (στο κλειστό του Αιγάλεω), όσο και των κορασίδων το 2017, όπου αναδείχθηκε MVP του Final Four κορασίδων της ΕΠΕΣΘ.