Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 11:54

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Ετοιμος να αρπάξω την ευκαιρία που μου δίνεται στον Ολυμπιακό”

Γράφτηκε από τον

Τα φανέλα του Ολυμπιακού, μιας εκ των κορυφαίων ομάδων του Ελληνικού βόλεϊ θα φοράει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Σπύρος Χανδρινός.

Ο 21χρονος ακραίος μετά από τρία χρόνια παρουσίας στο Μίλωνα, μία στην Α2 και τις δύο προηγούμενες στην Α1 και έχοντας αναδειχθεί από τους πολυτιμότερους του πρωταθλήματος στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, γίνεται ο 5ος Καλαματιανός αθλητής που θα αγωνιστεί στην ερυθρόλευκη ομάδα. Οι Καλαματιανοί που έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό στο παρελθόν είναι οι Βασίλης Ξεροβάσιλας, Χρήστος Δημητρακόπουλος, Γιώργος Κουλιέρης και Γιώργος Πετρέας. Επίσης με καταγωγή από το Μελιγαλά, έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και ο Βασίλης Κουρνέτας, με πολυετή παρουσία και συμμετοχή σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων.
Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δέχτηκε με χαρά να μας μιλήσει για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, δηλώντας ενθουσιασμένος και έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται. Επίσης αναφέρθηκε και στη παρουσία του στην Εθνική ομάδα, αλλά και το πως ασχολήθηκε με το βόλεϊ επισημαίνοντας ότι σε αυτό έπαιξε ρόλο το οικογενειακό του περιβάλλον, ο πατέρας του Παναγιώτης και οι θείοι του Στάθης και Γιάννης.
Ανάμεσα σε προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια βρήκε λίγο χρόνο και μας παραχώρησε τη πρώτη του συνέντευξη, ως αθλητής του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας.

- Πως αισθάνεται που θα αγωνιστείς σε μια από τις μεγάλες ομάδες του Ελληνικού βόλεϊ;

“Είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος θα αγωνιστώ στην ομάδα του Ολυμπιακού. Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας. Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα και είμαι ενθουσιασμένος και έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία που μου δίνεται”.

- Πιστεύεις ότι η παρουσία σου στο Μίλωνα, αλλά και στην Εθνική ομάδα έπαιξαν ρόλο στο να έρθει η πρόταση από τον Ολυμπιακό για την απόκτηση σου;

“Η παρουσία μου στην Α1 με την ομάδα του Μίλωνα καθώς και στην εθνική ομάδα έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο ώστε να γίνω ένας καλύτερος αθλητής και να χτίσω χαρακτήρα, πράγμα που βοήθησε στο να έρθει η πρόταση από τον Ολυμπιακό”.

- Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το βόλεϊ; Επαιξε ρόλο το οικογενειακό σου περιβάλλον, αφού οι γονείς σου ως διαιτητές πλέον, αλλά και οι θείοι σου ήταν αθλητές του βόλεϊ;

“Το οικογενειακό μου περιβάλλον είναι καθαρά βολεϊκο. Ο μπαμπάς μου και οι θείοι μου ασχολούνταν και ασχολούνται μέχρι και σήμερα με το χώρο. Έτσι και εγώ από πολύ μικρός μπήκα στον χώρο και αγάπησα το άθλημα από την πρώτη στιγμή”.

- Μπορείς και συνδυάζεις σπουδές και βόλεϊ, ιδιαίτερα όταν είσαι σε μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας και περισσότερο τώρα που θα είσαι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός;

“Oταν υπάρχει θέληση και πρόγραμμα, όλα μπορούν να γίνουν. Μου πήρε λίγο χρόνο στην αρχή μέχρι να βρω το ιδανικό για εμένα πρόγραμμα, αλλά τα κατάφερα και τα καταφέρνω αξιοπρεπώς μέχρι στιγμής”.

- Είσαι μέλος της Εθνικής Ανδρών τα τελευταία δύο χρόνια. Σε αυτό βοήθησε η παρουσία σου στο πρωτάθλημα της Volley League Ανδρών με την ομάδα του Μίλωνα;

“Σίγουρα τον πιο καθοριστικό ρόλο στην παρουσία μου στην εθνική ομάδα τον είχε ο Μίλωνας, η ομάδα που με εμπιστεύτηκε στα πρώτα μου βήματα στη Volley League. Και είμαι ευγνώμων που η ομάδα του Μίλωνα με στήριξε ώστε να πετύχω έναν από τους σημαντικούς στόχους που έχω θέσει”.

- Η πρώτη παρουσία της νέας εθνικής ανδρών στους Μεσογειακούς αγώνες μπορεί να μην έφερε μια καλύτερη θέση από την 7η, όμως κατά γενική ομολογία η ομάδα έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Πιστεύεις ότι μπορεί η Ελλάδα στα προκριματικά παιχνίδια να πάρει το εισιτήριο για το Εuro 2023;

“Η παρουσία μας στους μεσογειακούς αγώνες ίσως δεν έφερε το αποτέλεσμα που όλοι θέλαμε, όμως η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τα παιχνίδια που έρχονται”.

Βιογραφικό

Ο Σπύρος Χανδρινός είναι 21 ετών, αγωνίζεται στη θέση του ακραίου και πριν από λίγες ημέρες πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό από το Μίλωνα.
Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ από την Καλαμάτα ‘80 το 2001 και το 2007 έβγαλε το πρώτο του δελτίο. Το 2019 έδωσε Πανελλήνιες και πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και από την Καλαμάτα ‘80 πήρε μεταγραφή για το Μίλωνα. Εκεί έπαιξε τρία χρόνια, τον πρώτο χρόνο η ομάδα ήταν Α2 και πήρε την άνοδο στην Α1 , όπου παραμένει έως σήμερα.
Ο νεαρός αθλητής προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς οι γονείς του, ο πατέρας του Παναγιώτης που έπαιζε βόλεϊ στη ΓΕΜ, πλέον είναι διαιτητής, αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, ενώ η μητέρα του Ολγα είναι διαιτητής βόλεϊ και οι θείοι του Στάθης και Γιάννης ήταν αθλητές βόλεϊ. Επίσης ο αδερφός του Αρης με τον οποίο έπαιζαν για χρόνια στην Καλαμάτα ‘80, ήταν συμπαίκτες στο Μίλωνα και τώρα και στην Εθνική ομάδα. Η μικρότερη αδελφή του Μαρία έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια να ασχολείται με το βόλεϊ και αγωνίζεται στο Μεσσηνιακό.
Τα τελευταία δύο χρόνια είναι μέλος της Εθνικής Ανδρών, αρχικά με προπονητή τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο και από τη χρονιά που πέρασε με τον Ιταλό Ντάντε Μπονιφάντε. Ηταν στην προετοιμασία και στην συνέχεια συμμετείχε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας που έλαβε μέρος στους Μεσογειακούς αγώνες που έγιναν στην Αλγερία. Αυτές τις ημέρες συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας που προετοιμάζεται για τους προκριματικούς αγώνες, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Euro 2023.
Εκτός από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, είναι και φοιτητής, καθώς σπουδάζει οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.