Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 15:24

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Στις 5 Νοεμβρίου ξεκινά η Pre League Ανδρών

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Στις 5 Νοεμβρίου ξεκινά η Pre League Ανδρών

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το ταξίδι της, η Καλαμάτα ‘80 στο πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, όπως γνωστοποίησε η Ε.Ο.ΠΕ., με την ανακοίνωση της ειδικής προκήρυξης της εν λόγω διοργάνωσης.

Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι 10, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ και θα πρέπει μέχρι αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου, θα πρέπει να καταθέσουν τη δήλωση για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, όπου η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση θα πάρει την απευθείας άνοδο, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από τη 2η έως και την 5η θα διεκδικήσουν ένα ακόμη εισιτήριο για τη Volley League.
Αναλυτικά τα κυριότερα άρθρα της προκήρυξης, είναι:

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παρακάτω σωματεία: ΑΕΚ Αθηνών, ΑΟ Αιγιαλέων, ΑΣ Αρης, ΑΟ Καλαμάτα ‘80, ΑΣ Κέρκης, ΑΣ Πανερυθραϊκός, ΟΠΑΘ Περσέας, ΣΦΚ Πιερικός, ΑΠΣ Φίλιππος, ΑΟ Φλοίσβος.
Η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα των Σωματείων που έχουν αυτό το δικαίωμα είναι υποχρεωτική.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
α) Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. α της παρούσας, πρέπει να υποβάλλουν στην ΕΟΠΕ, σύμφωνα με το Κεφ. Β άρθρο 9 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και με το Κεφ. Η παρ. 1 της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2022-2023, συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής μέχρι και την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022. Επίσης θα πρέπει να καταθέσουν χρηματικό παράβολο για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποσού εβδομήντα πέντε ευρώ (75 €). Σε περίπτωση μη καταβολής του παραβόλου η δήλωση συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.
β) Η ημερομηνία της κλήρωσης για τον καθορισμό του προγράμματος της Α’ Φάσης, ο τόπος και
η ώρα διεξαγωγής της θα γίνουν έγκαιρα γνωστοί.
γ) To πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 5/11/2022 και θα τελειώσει στις 22/4/2023 το αργότερο.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ –
ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
1. Το Πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με το πιο κάτω σύστημα:
Α. ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ
Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με
βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με την βαθμολογία (άρθρο 16o) οι ομάδες κατατάσσονται:
Από το PL-1 έως PL-10
Β. ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ
1) Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις PL-2 έως PL-5 θα αγωνισθούν σε Play Off με το
πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).
PL(2) v PL(5) -> (1)
PL(3) v PL(4) -> (2)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.
Αγώνες για τις θέσεις 2–3:
Ν(1) v Ν(2)
Οι δύο νικητές των αγώνων των Play Off 2-5, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 2η και την 3η θέση μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.
Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες που ηττήθηκαν στους πρώτους αγώνες Play Off 2-5 θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση της Τελικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της Α’ Φάσης.
2) Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις PL-6 έως και PL-9 θα αγωνισθούν σε Play Out με το πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).
PL(6) v PL(9) -> (1)
PL(7) v PL(8) -> (2)
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.
Οι νικητές των αγώνων (1) και (2) θα καταλάβουν τις θέσεις 6 και 7 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.

Αγώνες για τις θέσεις 8 και 9: Η(1) v Η(2)
Οι δύο ηττημένοι των αγώνων των Play Out 6-9, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 8η και την 9η θέση μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

2) Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών
Στην Α1 Εθνική κατηγορία θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2023-2024:
• Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης
• Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά
τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος

3) Υποβιβασμός στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών
• Η ομάδα που θα καταλάβει την 10η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης
• Η ομάδα που θα καταλάβει την 9η θέση στην Τελική κατάταξη πρωταθλήματος μετά τη
διεξαγωγή των αγώνων Play Out στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος
• Στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών οι ομάδες αυτές θα τοποθετηθούν στην Ζώνη (Α ή Β)
που γεωγραφικά ανήκουν.

5) Άνοδος από την Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών
Στην Pre League Ανδρών 2023-2024 θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση
μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off, σε κάθε μία από τις δύο ζώνες της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών 2022-2023
6) Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2023-2024 στην Pre League Ανδρών θα έχουν δικαίωμα
συμμετοχής έως δέκα (10) ομάδες.
7) Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των σωματείων της Pre League Ανδρών στο Πανελλήνιο
Πρωτάθλημα Κ21 ή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 ή στο Τοπικό Πρωτάθλημα Αγοριών Κ17
της Ένωσης/Περιφέρειας που γεωγραφικά ανήκουν. Στο σωματείο που δεν θα δηλώσει συμμετοχή σε κανένα από τα τρία παραπάνω πρωταθλήματα, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τριών (-3) βαθμών από το πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών 2022-2023.
8) Εφόσον η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας, συνεχίσει την εφαρμογή περιορισμών
για την πρόληψη έναντι του κορωνοϊού COVID-19, οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με το
Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αγώνων Πετοσφαίρισης, όπως αυτό θα ισχύει. Στην περίπτωση αυτή, θα ισχύουν οι ποινές μη τήρησης του πρωτοκόλλου, που θα καθοριστούν με Συμπληρωματική Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων.
9) Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Παιδιάς της FIVB. Δεν ισχύουν οι τεχνικές ανάπαυλες (τεχνικά time out), ενώ τα κανονικά time out είναι δύο για κάθε ομάδα σε κάθε σετ με διάρκεια 30’’ το καθένα
10) Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν με έγχρωμες μπάλες ΜIKASA τύπου V200W ή MOLTEN τύπου V5M5000 ή GALA τύπου BV5591S.