Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 12:25

Ξεκινά προετοιμασία ο Απόλλωνας

Γράφτηκε από τον
Ξεκινά προετοιμασία ο Απόλλωνας

 

Την προετοιμασία για τη συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα της Pre League γυναικών θα ξεκινήσει σήμερα ο Απόλλων Καλαμάτας.


Ολοι στην ομάδα μπορεί να διατηρούν κάποιες ελπίδες ότι μπορεί μέσω της wild card να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ, όμως αυτό για να γίνει πραγματικότητα θα το αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή της Ε.Ο.ΠΕ. Ετσι από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στον ορίζοντα μέχρι σήμερα, στον Απόλλωνα δεν θέλουν να περάσει ο χρόνος και θα ξεκινήσουν από σήμερα το τρέξιμο ώστε να είναι έτοιμοι για την αγωνιστική περίοδο που έρχεται. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες αλλάξει κάτι, τότε θα διαμορφώσουν ανάλογα και τον προγραμματισμό τους.
Οσον αφορά την συμμετοχή στην Pre League, ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης απαντώντας σε ερώτηση της “Ελευθερίας” για το στόχο της ομάδας ανέφερε: “Στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται”. Ο έμπειρος προπονητής, που φέτος θα βρίσκεται για 5η σερί σεζόν στον πάγκο της ομάδας, όπως μας έχει συνηθίσει κρατάει χαμηλούς τόνους και προσπαθεί μέσα από τι δουλειά του να δείχνει τα αποτελέσματα.
Τη φετινή σεζόν θα έχει δίπλα τους τον Χρήστο Δημητρακόπουλο, που είχε σπουδαία καριέρα ως αθλητής στο βόλεϊ και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει και τα πρώτα του βήματα στην προπονητική. Νέο πρόσωπο θα είναι και η Αρχοντία Αλεξανδρίδου, η οποία θα είναι η γυμνάστρια της ομάδας, όπως μας τη σύστησε η διοίκηση με την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η Αρχοντία Αλεξανδρίδου για τη σεζόν 2022-2023 θα έχει την ευθύνη της εκγύμνασης της ομάδας μας. Η Αρχοντία είναι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και έχει μεταπτυχιακά στην Άσκηση, Εργοσπιρομετρία & Αποκατάσταση. Επιπλέον έχει εξειδίκευση στην αθλητική προπόνηση και τη διορθωτική άσκηση. Ενασχόληση με το Pilates και τη λειτουργική προπόνηση. Είναι πρώην αθλήτρια καλαθοσφαίρισης & ασχολείται ερασιτεχνικά με το beach volley”.
Το φετινό έμψυχο υλικό της ομάδας με το οποίο θα δουλέψει ο Μπάμπης Μυτσκίδης απαρτίζουν οι παλιές Νίκη Κόλλια, Λίνα Αποστολοπούλου, Νίκη Γιόλλα, Ειρήνη Γιόλλα, Ανάϊ Τόσι, που ανανέωσαν τη συνεργασία τους και τα μέχρι στιγμής 4 μεταγραφικά αποκτήματα, οι Ελπινίκη Ζωΐδου (πασαδόρος), Ειρήνη Τσομπανίδου (ακραία), Αννα Μαυροειδή (πασαδόρος) και Ξένια Ξάνθη (ακραία). Από εκεί και πέρα αναμένεται να γίνουν δύο με τρεις προσθήκες και με αυτές να ολοκληρωθεί η ενίσχυση της ομάδας από το μεταγραφικό παζάρι.
Η προετοιμασία, όπως προαναφέραμε θα ξεκινήσει σήμερα με διπλή προπόνηση στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας. Το πρωί θα γίνει στον εξωτερικό χώρο αερόβιο πρόγραμμα και στις 7 το απόγευμα η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο.

Ο Δημήτρης Καθάρειος
στα αναπτυξιακά τμήματα

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Καθάρειου η διοίκηση του Απόλλωνα βρήκε τον αντικαταστάτη της Βιβής Τασιοπούλου στα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας.
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν αυτή την περίοδο στην Βιβή Τασιοπούλου να βρίσκεται στον Απόλλωνα και για το λόγο αυτό, η ομάδα φρόντισε να βρεθεί ο προπονητής που θα αναλάβει τις ομάδες υποδομής και έτσι προχώρησε η συνεργασία με τον Δημήτρη Καθάρειο.
Η επισημοποίηση της συνεργασίας έγινε χθες και στη συνέχεια η διοίκηση τη γνωστοποίησε με την παρακάτω ανακοίνωση: “Καλωσορίζουμε το Δημήτριο Καθάρειο ως επικεφαλή των αναπτυξιακών μας τμημάτων. Ο Δημήτρης ως αθλητής έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες μεταξύ των οποίων οι Μακεδονικός, Ηρακλής Θεσσαλονίκης και Πανερυθραϊκός ενώ προπονητικά έχει μακρά πορεία σε ομάδες της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας ενώ στη Μεσσηνία έχει βρεθεί στον πάγκο του Μεσσηνιακού, ΓΕΜ, Ακρίτα ενώ τα τελευταία 5 χρόνια στην ομάδα του ΝΟ Καλαμάτας. Στα επιτεύγματά του λογίζονται η ανάδειξη των Μεσσήνιων αθλητριών Σαμπάτη, Σιρίνινα και Γεωργακοπούλου. Ο Δημήτρης θα συνεχίσει το εξαίρετο έργο της Βιβής Τασιοπούλου που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δε μπορεί να βρίσκεται μαζί μας όπως θέλει. Την ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε στη συνέχεια της συνεργασίας μας άμα τη διευκόλυνση των επαγγελματικών υποχρεώσεων της”.