Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2022 11:06

Πρωταθλητές Πελοποννήσου οι έφηβοι της Καλαμάτας ‘80 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας εφήβων Πελοποννήσου κατέκτησε το περασμένο Σάββατο η Καλαμάτα ‘80 κερδίζοντας στον τελικό την ΑΕΠ Ολυμπιάς με 3-0 σετ στο final 4 που διεξήχθη στην Πάτρα.

Ετσι η εφηβική ομάδα της Καλαμάτας ‘80 ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2022. Η Καλαματιανή ομάδα στον ημιτελικό της Παρασκευής κέρδισε στο τάι μπρέικ τον Ερμή Πατρών και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου Ολυμπιάδα, από την οποία είχε χάσει στην περσινή αντίστοιχη διοργάνωση (και με το ίδιο σκορ 3-0).

Ο τελικός

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 3-0 σετ

Η Καλαμάτα ‘80 έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του φετινού τίτλου του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΠΕΠ.
Ηταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο αξιόλογες ομάδες, όπου τελικά η Καλαματιανή ομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη. Και στα τρία σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, όμως στα κρίσιμα σημεία οι “Λύκοι” ήταν ουσιαστικοί και επικράτησαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 3ο σετ, η Ολυμπιάδα ήταν μια ανάσα από την κατάκτηση του, καθώς βρέθηκε να προηγείται με 24-21, όμως κατάφερε με 6 σερί πόντους να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να φτάσει στη νίκη. Μάλιστα τα τελευταία 6 σερβίς εκτέλεσε ο Βασίλης Χειλάς και αυτό που έδωσε το νικητήριο πόντο ήταν με άσο. Ο νεαρός ακραίος είχε πετύχει το νικητήριο πόντο και στον ημιτελικό, όταν η μπάλα από προσπάθεια του βρήκε στο αντίπαλο μπλοκ και κατέληξε άουτ.
Τα σετ: 25-23,26-24, 26-24.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Αλ. Μπούρας): Αραπάκης, Μπεζάτης, Τομαράς, Ξεροβάσιλας, Χειλάς, Δερβίσι, Βλάσης (λ). Επαιξε και ο Κοκονίδης.
Να σημειωθεί ότι στην αποστολή της Καλαμάτας ‘80 συμμετείχαν και οι Ντερβίσι, Οικονομάκος, Μάνα, Σπανός και Μέγγος.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Μ. Συνοδινός): Εκμετζιόγλου, Μπαϊλος, Νταφογιάννης, Ανδριόπουλος, Καλκαβούρας, Παρασκευόπουλος, Ράπτης (λ) / (Μαυρομάτης, Παπασταθόπουλος, Κότσιας (λ), Αγγελόπουλος, Γελάσιος, Κιρστέα).

Ο μικρός τελικός

ΑΣΠ ΕΡΜΗΣ – ΓΣ ΑΘΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 3-0 σετ

Την 3η θέση κατέλαβε ο Ερμής Πατρών, ο οποίος στο μικρό τελικό κέρδισε με 3-0 σετ τον ΓΟ Αθλο Πατρών.
Ο ΑΣΠ Ερμής κατετάγη, όπως και στο περσινό πρωτάθλημα, στην 3η θέση και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.
Τα σετ: 28-26, 25-16, 25-15
ΕΡΜΗΣ (Γ. Χριστόπουλος): Μπακούλιας, Γεωργόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Κοντογεωργόπουλος, Χριστόπουλος, Κ. Ανεστόπουλος, Ι. Ανεστόπουλος (λ).
ΓΟ ΑΘΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Δ. Σπυρόπουλος): Μπακουλόπουλος, Μπουρτζινάκος, Μπάρλος, Μ. Σπυρόπουλος, Ι. Σπυρόπουλος, Γκλαβάς, Παντελής (λ) / (Καλύβας, Κούβελας).

Οι δύο ημιτελικοί

ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΓΣ ΑΘΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 3-0 σετ

Η κάτοχος του τίτλου (2021-2022) Ολυμπιάδα επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και νίκησε με 3-0 σετ τον Αθλο Πατρών στον πρώτο ημιτελικό του final 4 την πρόκριση για τον τελικό.
Τα σετ: 25-17, 25-8, 27-25.
ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ (Συνοδινός): Εκμετζιόγλου, Μπαιλός, Νταφογιάννης, Ανδριόπουλος, Καλκαβούρας, Παρασκευόπουλος, Ράπτης (λ) / (Μαυρομάτης, Παπασταθόπουλος, Κότσιας (λ), Αγγελόπουλος, Γελάσιος, Κιρστέα).
ΓΣ ΑΘΛΟΣ (Σπυρόπουλος): Μπακουλόπουλος, Μπουρτζινάκος, Μπάρλος, Μ. Σπυρόπουλος, Ι. Σπυρόπουλος, Γκλαβάς, Παντελής (λ) / (Καλύβας, Κούβελας).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΑΣΠ ΕΡΜΗΣ 3-2 σετ

Στο δεύτερο ημιτελικό που είχε διάρκεια σχεδόν 2,5 ωρών η Καλαμάτα ‘80 επικράτησε με 3-2 σετ του Ερμή Πατρών και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό.
Οι “Λύκοι” προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, αλλά ο Ερμής κατάφερε να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Στο 5ο σετ, ήταν πιο αποτελεσματική και έφτασε στη νίκη.
Τα σετ: 25-21, 18-25, 25-23, 24-26, 15-10. σετ τον μαχητικό Ερμή Πατρών και πήρε το «εισιτήριο» πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό όπου θα παίξει με την Ολυμπιάδα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Αλ. Μπούρας): Αραπάκης, Ξεροβάσιλας, Μπεζάτης, Χειλάς, Δερβίσι, Τομαράς, Βλάσης (λ). Επαιξαν και οι Κοκονίδης, Ντερβίσι, Ντάκουρης.
ΕΡΜΗΣ ΠΑΤΡΩΝ (Γ. Χριστόπουλος): Μπακούλιας, Γεωργόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Κοντογεωργόπουλος, Καραπήτας, Κ. Ανεστόπουλος, Ι. Ανεστόπουλος (λ).

Βραβεύσεις και απονομές

Μετά το τέλος του τελικού, η ΕΣΠΕΠ προχώρησε στις απονομές, όπου βράβευσε τους καλύτερους παίκτες του τουρνουά, από τους οποίους οι τρεις ήταν από την Καλαμάτα ‘80.
Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Ξεροβάσιλας αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, ο Μηνάς Αραπάκης καλύτερος πασαδόρος και ο Αργύρης Μπεζάτης καλύτερος ακραίος. Από εκεί και πέρα βραβεύθηκαν δύο παίκτες της Ολυμπιάδας ο Βασίλης Παρασκευόπουλος καλύτερος κεντρικός και ο Χάρης Μπαϊλος καλύτερος διαγώνιος. Τέλος τον τίτλο του καλύτερου λίμπερο πήρε ο Γιάννης Ιωάννης Ανεστόπουλος του Ερμή Πατρών.
Την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια Καλαμάτα ‘80 έκαναν από κοινού ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ, Θεόδωρος Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Γιάννης Αχιλλεόπουλος.
Τo κύπελλο και τα μετάλλια στους παίκτες της Ολυμπιάδας, έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Τάκης Αντωνόπουλος, μαζί με τον παίκτη του Φοίνικα Σύρου, Παναγιώτη Παπαδόπουλο ενώ στον τριταθλητή Ερμή Πατρών, ο παράγοντας της Καλαμάτας ‘80 Ευθύμιος Βλάσσης.