Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 15:12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Το μυαλό στον αγώνα με τον ΑΣ Κέρκης

Γράφτηκε από τον

Με το μυαλό στραμμένο στον προσεχή εντός έδρας αγώνα με τον ΑΣ Κέρκης, ξεκινά σήμερα την προετοιμασία της η Καλαμάτα ‘80.

Οι “Λύκοι” το Σαββατοκύριακο είχαν το ρεπό τους σύμφωνα με το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής τελευταίας του πρώτου γύρου και έτσι είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν από το πρόγραμμα των προπονήσεων που ακολούθησαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Από σήμερα μπαίνουν ξανά σε ρυθμούς πρωταθλήματος και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για την αναμέτρηση με την ομάδα της Σάμου. Ο προσεχής αντίπαλος της το Σάββατο κέρδισε εκτός έδρας τον Περσέα και πλησίασε στους δύο πόντους μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες. Πλέον το παιχνίδι παραμένει ένα μεγάλο ντέρμπι και ο Παναγιώτης Ντάκουρης και οι αθλητές της ομάδας θα προετοιμαστούν για να το αντιμετωπίσουν. Γνωρίζουν ότι αυτό όπως και τα υπόλοιπα στο δεύτερο γύρο είναι παιχνίδια που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.
Ο Παναγιώτης Ντάκουρης μιλώντας στην “Ελευθερία” χαρακτήρισε Γολγοθά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα κριθεί η άνοδος για τις ομάδες που έχουν βλέψεις για την Volley League, αλλά και η παραμονή στην κατηγορία. “Με προπονήσεις κύλησε η προηγούμενη εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο είχαμε ρεπό γιατί από Δευτέρα ξεκινάει Γολγοθάς”. Ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Εχουμε 8 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα που θα παίξουμε για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και επειδή αλλάζει ο γύρος όλα είναι δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια, μπαίνουμε στην τελική ευθεία”.
Το αγωνιστικό ρεπό έκανε καλό στην Καλαματιανή ομάδα για να μπορέσουν οι αθλητές της να ξεκουραστούν, αλλά και κάποιοι από αυτούς να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους. Σχετικά με αυτό ο Παναγιώτης Ντάκουρης μας είπε: “Αυτή η εβδομάδα ήταν καλή για εμάς γιατί είχαμε τη δυνατότητα να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες που ήταν τραυματίες. Πολλά παιδιά έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια και έχουν επιβαρυνθεί. Το ρεπό ήταν μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση και ανασυγκρότηση δυνάμεων. Το μυαλό μας είναι στραμμένο στο παιχνίδι με τη Σάμο ένα πάρα πολύ κομβικό παιχνίδι και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας έτσι ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Και σίγουρα θα χρειαστούμε τη στήριξη του κόσμου που μας βοηθάει πάντα και θέλουμε και σε αυτό το παιχνίδι να μας συμπαρασταθεί”.
Στις προπονήσεις της ομάδας δεν συμμετέχει ο 15χρονος πασαδόρος Μηνάς Αραπάκης, ο οποίος συμμετέχει στην αποστολή της Εθνικής παμπαίδων, η οποία από το Σάββατο βρίσκεται στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου θα λάβει μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα αγοριών Κ17. Για την συμμετοχή του νεαρού αθλητή της Καλαμάτας ‘80 στην εθνική ομάδα ο Παναγιώτης Ντάκουρης ανέφερε: “Είναι πάρα πολύ τιμητικό για την ομάδα μας να έχουμε παίκτη στην εθνική ομάδα και αξίζουν συγχαρητήρια και στον ίδιο για την προσπάθεια που έχει κάνει”.
Αντίθετα, επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας ο Στέφανος Ξεροβάσιλας, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε στην προετοιμασία της εθνικής παίδων.