Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2023 14:20

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΠ: Ο Μεσσηνιακός πήρε το ντέρμπι με Ζακυνθινό

Γράφτηκε από τον

Ο Μεσσηνιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής (τελευταίας του α’ γύρου), στο Β’ όμιλο της τοπικής κατηγορίας γυναικών της ΕΣΠΕΠ κερδίζοντας 3-1 τον Ζακυνθινό.

Οι δύο ομάδες πριν το μεταξύ τους παιχνίδι την περασμένη Κυριακή μοιράζονται την πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ήταν και αήττητες. Πλέον ο Μεσσηνιακός θα ξεκινήσει τους αγώνες στο β’ γύρο ως πρωτοπόρος έχοντας ως μοναδικό στόχο να διατηρηθεί στην κορυφή, αφού θέλει να επιστρέψει στις ανώτερες κατηγορίες.
Ο Μεσσηνιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από το πρώτο σετ και επέβαλε το ρυθμό του θέλοντας να φτάσει όσο το δυνατόν πιο εύκολα στη νίκη. Ομως δεν ήταν εύκολο, αφού η ομάδα από τη Ζάκυνθο, παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστική και κατάφερε να πάρει το 3ο σετ, παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν πίσω στο σκορ με 2 ή 3 πόντους. Βέβαια στις αρχές του σετ, είχε καταφέρει παρότι ήταν πίσω στο σκορ (4-2) να ισοφαρίσει (4-4, 5-5) και να προηγηθεί με τρεις πόντους (5-8). Στη συνέχεια αντέδρασε ο Μεσσηνιακός, όμως ο αντίπαλος του ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα και κατάφερε να επικρατήσει με 24-26. Στο 4ο σετ, οι “πράσινες” ανέβασαν την απόδοση τους και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να ελπίζει ότι μπορεί να ελπίζει σε κάποιος θετικό αποτέλεσμα. Κατάφεραν να προηγηθούν με 12-6, 19-10, 24-12 και τελικά έφτασαν στη νίκη με 25-15.
Τα σετ: 25-18, 25-17, 24-26, 25-15
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Χανδρινός.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γ. Σουρή): Τζουάνου, Φωτεινάκη, Τσάτουμα, Ζερίτη, Κουτσουροπούλου, Καράμπελα, Μπουγά (λ), Ρομπάκη, Χανδρινού.
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ (Α. Κουμπλής): Μοσχούρη, Λούντζη, Κοκκοροπούλου, Κυβέλου, Σκατζά, Φλαμπουρά, Κολυβά (λ), Καμβάση, Τσουκαλά-Πιπέρη, Μαρέντη, Μαρίνου, Γιατρά (λ).

Η εικόνα των αγώνων:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ 3-0 σετ

Με νίκη έκλεισε τους αγώνες του στο α’ γύρο ο Απόλλων Καλαμάτας που επικράτησε εντός έδρας με 3-0 σετ του Δίωνα Κυπαρισσίας και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς.
Την επόμενη αγωνιστική, στο πρώτο ματς για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στο Β’ όμιλο, η Καλαματιανή ομάδα υποδέχεται το δεύτερο της βαθμολογίας Ζακυνθινό, ο οποίος έχει τρεις πόντους περισσότερους.
Τα σετ: 25-12, 25-22, 25-23.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Παναγιώτης Χανδρινός.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Ειρ. Γιόλλα, Τερόλλι, Νίκα, Σακελλαρίου, Λαδά, Κρασσά, Παπαδοπούλου (λ), Κοτσαρίνη, Γ. Χριστοπούλου, Διακουμή, Μπεκιάρη, Μ. Χριστοπούλου (λ).
ΓΑΕΤ ΔΙΩΝ: Κορακοβούνη, Γεωργιοπούλου, Γιαννή, Αντωνοπούλου, Κόλλια, Πολύζου, Ζαχαροπούλου (λ), Ράμμου.

Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – Γ.Σ.Μ. Λύκαια 0-3 σετ

Σε εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής (προηγούμενης), ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων ηττήθηκε στην έδρα του από το Γ.Σ.Μ. Λύκαια με 3-0.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής, η ομάδα των Γαργαλιάνων αντιμετώπιζε τον Α.Σ. Τριφυλίας, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και έτσι πήρε το τρίποντο στα χαρτιά. Η διοργανώτρια όρισε για την Κυριακή που πέρασε το παραπάνω εξ αναβολής παιχνίδι, όπου η ομάδα της Μεγαλόπολης κατάφερε σχετικά εύκολα να πάρει τη νίκη.
Τα σετ: 16-25, 19-25, 16-25.
Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Παπούλια, Χρονοπούλου, Δ. Αποστολοπούλου, Πολυζώη, Παπαχριστοφίλου, Αλαφασού, Μαρίνη, Βλαχάκη, Βασιλοπούλου.
ΓΣΜ ΛΥΚΑΙΑ: Παπαγιάννη, Γεωργανά, Σταθούρου, Γιαννακοπούλου, Αργυροπούλου, Κουρέτα, Ν. Αποστολοπούλου (λ), Παπαδημητρίου.

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
Απόλλων Καλ. – ΓΑΕΤ Δίων 3-0
Μεσσηνιακός – Ζακυνθινός 3-1
ΑΣ Τριφυλίας – ΓΣ Γαργαλιάνων 0-3

(Εξ αναβολής 6ης αγωνιστικής)
ΓΣ Γαργαλιάνων – ΓΣΜ Λύκαια 0-3
Ρεπό: ΓΣΜ Λύκαια

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Μεσσηνιακός 18-1 18
2. Ζακυνθινός 16-3 15
3. Απόλλων Καλ. 12-7 12
4. ΓΣΜ Λύκαια 10-9 9
5. ΓΑΕΤ Δίων 6-11 5
6. ΓΣ Γαργαλιάνων 5-15 4
7. ΑΣ Τριφυλίας 0-15 0
* Εχουν κάνει το ρεπό τους ΓΑΕΤ Δίων, ΑΣ Τριφυλίας, Ζακυνθινός, Μεσσηνιακός, ΓΣ Γαργαλιάνων, Απόλλων Καλαμάτας
** Εκκρεμεί ο αγώνας ΓΣ Γαργαλιάνων – ΓΣΜ Λύκαια.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 29 Ιανουαρίου)
Απόλλων Καλ. - Ζακυνθινός
Μεσσηνιακός – ΓΣ Γαργαλιάνων
ΑΣ Τριφυλίας – ΓΣΜ Λύκαια
Ρεπό: ΓΑΕΤ Δίων