Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 12:45

ΑΡΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 1-3: Νίκησε και στη Θεσσαλονίκη και παραμένει αήττητη

Γράφτηκε από τον
ΑΡΗΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 1-3: Νίκησε και στη Θεσσαλονίκη και παραμένει αήττητη

Μια πολύτιμη νίκη πήρε χθες η Καλαμάτα ‘80 καθώς κέρδισε στο Κλειστό της Μίκρας τον Αρη με 3-1 σετ.

Η Καλαματιανή ομάδα εξακολουθεί για ακόμη μία αγωνιστική να διατηρεί το νικηφόρο σερί της και να οδηγεί την κούρσα στην Pre League ανδρών ξεπερνώντας ένα ένα τα εμπόδια στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο Αρης θέλησε να βάλει δύσκολα στους “Λύκους”, που ξεκίνησαν με νίκη στο πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Από εκεί και πέρα όμως οι αθλητές της Καλαμάτας ‘80 με σωστές επιλογές κατόρθωσαν να πάρουν τα δύο επόμενα σετ και τη νίκη, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό στην κατηγορία.
Μετά το τέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Ντάκουρης με δηλώσεις του στην “Ελευθερία” χαρακτήρισε πολύτιμη τη νίκη απέναντι στον Αρη. “Ξέραμε εξ αρχής ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε ένα γήπεδο το οποίο μας δυσκόλεψε αρκετά, παρότι την προηγούμενη ημέρα κάναμε εκεί προπόνηση”, ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του και πρόσθεσε: “Αυτό ουσιαστικά μας δυσκόλεψε ουσιαστικά πάρα πολύ στην υποδοχή μας για να κάνουμε σωστή ανάπτυξη αφενός και αφετέρου δεν μπορέσαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο με το δικό μας όπλο το σέρβις. Αυτό άλλαξε λίγο τις ισορροπίες και δυσκολευτήκαμε αρκετά κυρίως στο β’ σετ, το οποίο το χάσαμε. Παρόλα αυτά καταφέραμε με ψυχή και συγκέντρωση ισορροπήσουμε και τελικά μπορέσαμε να πάρουμε μία πολύτιμη νίκη. Εχουμε 6 παιχνίδια ακόμη και πρέπει να είσαι πάρα πολύ σοβαρός για να καταφέρεις τον πολυπόθητο στόχο. Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδειξαν ψυχικά αποθέματα και καταφέραμε να πάρουμε αυτό το πολύτιμο 3ποντο.
Τα σετ: 22-25, 25-18, 20-25, 22-25.
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης.
Α.Σ. ΑΡΗΣ (Χρήστος Πάτρας): Στεφανίδης Χ., Γραμμενούδης, Παυλίδης, Γκαρούτι, Πεντίδης, Αραούχο / Κουτσονίκας Ε. (λ), Πάντσιος (λ), Στεφανίδης Μ. , Μάντζιος, Κουτσονίκας Γ..
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Μαντέκας, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Βιέτο, Χριστόφας, Κανελλόπουλος / Ντάκουρης (λ), Σκαρτσιλής (λ), Δαλακούρας.

* Το παιχνίδι είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3.30 το απόγευμα, όμως νωρίτερα είχε αγώνα μπάσκετ γυναικείου πρωταθλήματος που άργησε να τελειώσει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο αγώνας με τον Αρη να ξεκινήσει σχεδόν με καθυστέρηση μιας ώρας.

Φανέλα για τον αδικοχαμένο Αλκη

Χθες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον άδικο χαμό του νεαρού φιλάθλου του Αρη Αλκη Καμπανού. Η Καλαμάτα ‘80 έφτιαξε μια φανέλα στο χρώμα της ομάδας και τον αριθμό 19 και το όνομα του γραμμένο σε αυτή. Τη φανέλα έδωσαν πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οι άνθρωποι της ομάδας στον αρχηγό του Αρη Αινία Τζελάτι που την παρέλαβε μαζί με τον ξάδερφο, του αδικοχαμένου φιλάθλου, που έχει το ίδιο όνομα.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(11η αγωνιστική)
Αρης – Καλαμάτα ‘80 1-3
ΑΟ Αιγιαλέων – ΟΠΑΘ Περσέας 3-1
ΑΕΚ – Πανερυθραϊκός 3-0
Φλοίσβος – Ηρακλής 2-3
Ρεπό: ΑΣ Κέρκης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
1. Καλαμάτα ‘80 30-6 28
2. ΑΕΚ 28-10 25
3. ΑΣ Κέρκης 24-11 20
4. Αρης 19-22 12
-. ΑΟ Αιγιαλέων 14-21 12
6. Φλοίσβος 15-20 11
-. Ηρακλής 17-24 11
8. Πανερυθραϊκός 10-22 9
9. ΟΠΑΘ Περσέας 8-29 4

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 4 Φεβρουαρίου)
Καλαμάτα ‘80 – ΑΟ Αιγιαλέων
ΟΠΑΘ Περσέας – ΑΕΚ
Πανερυθραϊκός – Ηρακλής
Φλοίσβος – ΑΣ Κέρκης
Ρεπό: Αρης