Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2023 16:42

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΧΑΝΘ 3-0: Νέα καλή εμφάνιση και τέταρτη συνεχόμενη νίκη

Γράφτηκε από τον

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες ο Απόλλων Καλαμάτας νίκησε το απόγευμα το Σαββάτου στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου, τη ΧΑΝΘ με 3-0 σετ.

Η Καλαματιανή ομάδα δεν επηρεάστηκε από τη θέση του αντιπάλου της, αντιμετώπισε το παιχνίδι με μεγάλη σοβαρότητα, όπως κάνει σε όλα και έφτασε στην 4η συνεχόμενη νίκη της και 11η συνολικά στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν της το επέτρεψε ο Απόλλωνας με την εμφάνιση που πραγματοποίησε. Μάλιστα ο Μπάμπης Μυτσκίδης έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής και σε άλλες αθλήτριες που μέχρι και αυτό το παιχνίδι δεν είχαν αγωνιστεί πολύ.
Στο πρώτο σετ η ασπρόμαυρη ομάδα πήρε προβάδισμα με 5 και 6 πόντους (5-1, 14-8), ενώ έφτασε και τους 10 (20-10, 22-12) για να επικρατήσει με 25-14. Στο δεύτερο σετ μπήκε ακόμη πιο δυνατά και άνοιξε γρήγορα τη διαφορά με την Αποστολοπούλου στο σέρβις να φτάνει από το 3-2 στο 12-2. Ετσι σχεδόν κύλησε το σετ με 10 και 11 πόντους διαφορά, όπου το πήρε με 25-12. Ανάλογη ήταν και η εικόνα στο τρίτο σετ, όπου προηγήθηκε με 5-1, 9-2, 15-5, 16-7, 19-10, 20-12 και παρά τη μείωση του σκορ από τη ΧΑΝΘ, όμως οι το κέρδισαν με 25-16 και έφτασαν στην κατάκτηση του τρίποντου.
Με αυτή τη νίκη ο Απόλλωνας μοιράζεται τη δεύτερη θέση με Αμαζόνες και Απολλώνιο με τις τρεις ομάδες να έχουν 33 βαθμούς.
Τα σετ: 25-14, 25-12, 25-16
Διαιτητές: Χανδρινός, Τσιμικλή, Παρατηρητής: Τομαράς.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Ζωίδου, Φάϊλο, Αποστολοπούλου, Κόλλια, Τόσι, Τσομπανίδου / Ν. Γιόλλα (λ), Ξανθή, Μαυροειδή, Σερελέα.
Χ.Α.Ν.Θ. (Σωκράτης Τζιουμάκας): Αρμουτάκη, Μυλωνά, Ιορδανίδου, Ιωαννίδου, Τσελλίδη, Πάρναλη / Αδάμου (λ), Κόντη, Πανούση.

Δηλώσεις

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης δήλωσε: “Περίμενα ότι θα είναι εύκολο το παιχνίδι ήμασταν αρκετά σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ομάδα της ΧΑΝΘ είχε κάποιους τραυματισμούς εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνουν το γρηγορότερο καλά τα κορίτσια. Από εκεί και πέρα εμείς κοιτάμε την δική μας την ομάδα. Εμείς ήμασταν σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού πάρα πολύ καλοί. Ηθελα να δω ενέργεια παρόλο που η ομάδα έχει διαφορετικούς στόχους από μας. Δώσαμε και χρόνο συμμετοχής όπως το είπατε και στα παιδιά τα οποία θέλουμε στην πορεία να μας βοηθήσουν. Η ομάδα θα πορευτεί όπως ξεκίνησε οπότε πρέπει να μας βοηθήσουν τα παιδιά αυτά. Ξεκινάμε από την επόμενη εβδομάδα παιχνίδια Γολγοθάς για την πορεία του πρωταθλήματος. Πάμε ένα πολύ δύσκολο στην Ελπίδα μετά έρχονται οι Αμαζόνες εδώ, ξεκινάμε μετά για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε και τι μπορούμε να κάνουμε.
Σε ερώτηση για τον αν θα χαρακτήριζε εντός προγράμματος απώλειες στα επόμενα παιχνίδια, απάντησε: “Εδώ εμείς θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας, να είναι αλώβητη αν καταφέρουμε και βασικά αυτά καλά να τα πούμε την επόμενη εβδομάδα αν καταφέρουμε και περάσουμε καθαρά από την Ελπίδα. Είναι μια ομάδα θεωρώ πολύ καλή, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να την κερδίσουμε, αν παίξουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει να πούμε πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα, μετά για να είσαι ψηλά πρέπει να κάνεις μια καλή νίκη μέσα στην έδρα σου με ομάδα η οποία είναι πιο πάνω από σένα. Μην κρυβόμαστε οι Αμαζόνες θεωρώ ότι θα είναι ορόσημο αν τυχόν καταφέρουμε και είμαστε αλώβητοι μέχρι εκείνο το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα τα ντέρμπι όλα τα έχουμε μέσα στην έδρα μας. Εχουμε δείξει ότι εδώ μέσα παλεύουμε το κάθε παιχνίδι από την περσινή χρονιά που είχαμε και θέλουμε να πάμε ακριβώς το ίδιο μήκος κύματος, να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και αν είμαστε καλύτεροι να τους κερδίσουμε.
Σε ερώτηση αν πριν ήταν δύσκολο και ανταγωνιστικό αυτό πρωτάθλημα μετά τις αλλαγές του Γενάρη πόσο άλλαξε όλο αυτό, είπε: “Και οι δύο ομάδες από τις τρεις που είναι πάνω από μας μόνο τα Πεύκα δεν έχουνε κάνει κάποιες αλλαγές σημαντικές, έχουν ενισχυθεί και ο Απολλώνιος και οι Αμαζόνες. Ο Απολλώνιος πήρε δύο παίκτριες, μία ξένη και μία την Κεντιδιώτη που ήταν στην Α1 και οι Αμαζόνες έχουν πάρει μια ξένη διαγώνια, οπότε αυτομάτως αυτές οι ομάδες ήταν καλές έχουν περισσότερες λύσεις στα χέρια τους. Θα δούμε όλα γίνονται μέσα εδώ όμως έτσι εμείς θα παλέψουμε για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα και τους εαυτούς μας”.

Δηλώσεις έκανε για πρώτη φορά η νεαρή λίμπερο του Απόλλωνα Νίκη Γιόλλα, η οποία απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις.
Η πρώτη σου χρονιά στον Απόλλωνα βασική λίμπερο σε μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες στην Pre League. Ποια είναι τα συναισθήματά που έχεις φέτος που είσαι μία από τις πρωταγωνίστριες;
“Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα είναι μία δύσκολη χρονιά για μένα”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Είμαι παιδί της τρίτης λυκείου, προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα μαζί, προσπαθώ να έχω το διάβασμα όλα μαζί τα καταφέρνω και γι’ αυτό είμαι και εδώ σήμερα”.
Σε ερώτηση με το πως είδε το παιχνίδι και αν ήταν εύκολο, απάντησε: “Το παιχνίδι σήμερα έγινε εύκολο αφού μειώσαμε αρκετά τα λάθη αλλά δεν υποτιμάμε καμιά ομάδα. Η ΧΑΝΘ είναι μία ομάδα εξίσου καλή όπως κι άλλες”.
Για το αν πιστεύει ότι ο Απόλλωνας μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρσι, ανέφερε: “Ελπίζουμε εννοείται για την άνοδο είμαστε σε καλό πλαίσιο, ελπίζουμε για την άνοδο και θα δούμε στην πορεία, έχουμε πολλά ματς ακόμα, οπότε θα δούμε”.
Για το ποια είναι τα παιχνίδια, οι αντίπαλοι τους οποίους “φοβάστε”, δήλωσε: “Είναι η τριάδα από πάνω μας, που είναι τρεις ομάδες αρκετά καλές, είναι οι Αμαζόνες, τα Πεύκα και ο Απολλώνιος. Τώρα θα δείξει, δεν τους φοβόμαστε, καμιά ομάδα, προσπαθούμε για το καλύτερο και περιμένουμε για το αποτέλεσμα”.
Για τη στήριξη του κόσμου, είπε: “Εννοείται θέλουμε πάντα τη στήριξη του κόσμου είμαστε ευγνώμονες που όλοι αυτοί δίπλα μας και τους ευχαριστούμε όλους”.
Είναι πρωτόγνωρα τα συναισθήματα για τη νεαρή αθλήτρια που παίζει φέτος για πρώτη φορά βασική. Σε ερώτηση ποια είναι η αντιμετώπιση από τις συμπαίκτριες σου που είναι πιο έμπειρες σε βοηθάνε, τι σου λένε, πως το βιώνεις όλο αυτό, απάντησε: “Εχω αρκετή βοήθεια από όλες μου τις συμπαίκτριες και είμαι πολύ ευχαριστημένη γι’ αυτό και τους ευχαριστώ όλους”.

Φοβερές μάχες στις θέσεις 2-4 και 5-9

Ούτε η Ελπίδα Αμπελοκήπων μπόρεσε να διακόψει το σερί νικών των Πρωταθλητών Πεύκων, με την ομάδα του Γιάννη Χαριτωνίδη να επικρατεί με 3-0 σετ για το 14Χ14 στο πρωτάθλημα της Pre League γυναικών.
Στη 2η θέση ισοβαθμούν οι Αμαζόνες, ο Απολλώνιος και ο Απόλλων Καλαμάτας, με την ομάδα της Νέας Ερυθραίας να υπερτερεί στην ισοβαθμία και μετά τη νίκη της με 3-0 σετ επί των Βριλησσίων, πλέον θα προετοιμαστεί για το ντέρμπι με τα Πεύκα την επόμενη εβδομάδα.
Ο Απόλλωνας επικράτησε στη Καλαμάτα με 3-0 σετ της Χ.Α.Ν.Θ. και έφτασε τους 33 βαθμούς, όσους και ο Απολλώνιος που είχε ρεπό.
Ο Πορφύρας πήρε σπουδαία νίκη με 3-0 σετ επί του Πανιωνίου στο Πειραιά και έφτασε τους 21 βαθμούς ανεβαίνοντας 8ος, αφήνοντας 9η την ομάδα της Νέας Σμύρνης με έναν βαθμό λιγότερο. Η Κόρινθος έφυγε με το τρίποντο από το Βότση με 3-1 σετ και ανέβηκε 7η, ισοβαθμώντας με την Ελπίδα Αμπελοκήπων στους 21 βαθμούς. Μεγάλη μάχη γίνεται στις θέσεις 5-9, καθώς η απόσταση είναι μόλις δύο βαθμοί. Τέλος, ο Αίαντας έφυγε νικητής από την έδρα των Μακεδόνων με 3-2 σετ.

Φ.Ο. Βριλησσίων - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 0-3

Τα σετ: 25-27, 21-25, 18-25.
Διαιτητές: Μαυρίδης, Χαμπιλού, Παρατηρητής: Καπάνταης.
Φ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος): Αναγνώστου, Μπακοδήμου, Μποκή, Έρωτα, Σόουζα, Μελετιάδη / Καραβοκύρη (λ), Τριγωνίδου (λ), Παυλοπούλου, Στάθη, Μικρουδάκη, Μπαλάσκα.
Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Βυθούλκα, Φακοπουλίδου, Νικολαΐδη, Εσντέλ, Χριστοδούλου, Καλλη / Γκιαούρη (λ), Τζαφέρη (λ).

Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση - Α.Σ.Π. Κόρινθος 1-3

Τα σετ: 21-25, 26-24, 21-25, 16-25.
Διαιτητές: Παπακοσμάς, Κυριακόπουλος, Παρατηρητής: Σιδηράς.
Α.Π.Σ. ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ (Κώστας Ιωαννίδης): Αθανασιάδου, Ακριβοπούλου, Τριλυράκη, Κοκότη, Αλτίνη, Αργυρίου / Ωραιοπούλου (λ), Παπαδοπούλου (λ), Ιωάννου, Πανταζή, Παπαδοπούλου, Παλλικάρη.
Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Μανώλης Πρασανάκης): Πατουχέα, Σπυροπούλου, Ρίτερ, Παπά, Ανγκούλο, Κυπαρίσση / Μαργαρίτη (λ), Αγγιστριώτη (λ), Βακιρτζίδη, Βαλληνδρά.

Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων - Α.Σ. Ελπίς 3-0

Τα σετ: 25-20, 25-17, 25-13.
Διαιτητές: Τοσουνίδης, Σταυρίδης, Παρατηρητής: Μαυρίδης.
Α.Σ. ΑΚΑΔ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ (Γιάννης Χαριτωνίδης): Κομλένοβιτς, Ματσαρόκη, Δρακουλίδου, Μάγκντιτς, Πλακιά, Καραφουλίδου / Μπάλλα (λ), Πετρινόλη (λ), Βεζυργιαννίδου, Τόλιου, Μιχοπούλου, Παπαδοπούλου.
Α.Σ. ΕΛΠΙΣ (Γιώργος Γεωργιάδης): Παντελίδου, Κώστογλου Σ., Γουγούση, Τριανταφύλλου, Παπάζογλου, Γαϊτανίδου / Ρουμπάκη (λ), Ράντοβιτς (λ), Κώστογλου Στ., Σουπιώνη, Μπαλογιάννη.

Α.Ο.Φ. Πορφύρας - Γ.Σ. Πανιώνιος 3-0

Τα σετ: 25-18, 25-19, 25-22.
Διαιτητές: Πρέντζας, Κατσούλας, Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Μανώλης Αποστολογιωργάκης): Σωτηρίου, Σαντέ, Γκολφινοπούλου, Μπουένο, Ποντικάκη, Κάστανου / Μπουτσελάκου (λ), Λιάρου (λ), Ατέσογλου.
Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δήμητρα Λυκογιάννη): Άλβαρεζ, Γιοβάνη, Κούση, Τσβίγιοβιτς, Καρέλια, Χατζηγρηγορίου / Μιλεντίγιεβιτς (λ), Λεωνίδου (λ), Λογαρά, Τσίμα.

Α.Σ. Μακεδόνες - Α.Π.Σ. Αίας 2-3

Τα σετ: 25-19, 26-28, 25-21, 23-25, 13-15.
Διαιτητές: Τσιούλα, Μούζουλας, Παρατηρητής: Κουκουμάκας.
Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Κώστας Αγγουράς): Ντα Σίλβα, Μαρτίνεζ, Παπαδοπούλου, Μπορμπόκη, Λιούνη, Παπακωνσταντίνου / Σακκά (λ), Ταλιούτση (λ), Νικηφόρου, Δορούκα, Καραντάκη.
Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ (Γιάννης Βαγγέλης): Χατζίκου, Στάικου, Καντίδου, Τσιούπα, Γερομίχαλου, Μπίτση / Σαουλίδου (λ), Σπανού, Σαχανίδου, Σταυροπούλου.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(15η αγωνιστική)
ΦΟ Βριλησσίων – ΑΟΝ Αμαζόνες 0-3
Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων – ΑΣ Ελπίς 3-0
Απόλλων Καλ. - ΧΑΝΘ 3-0
ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση – ΑΣΠ Κόρινθος 1-3
ΑΣ Μακεδόνες – ΑΠΣ Αίας 2-3
ΑΟΦ Πορφύρας – Πανιώνιος 3-0
Ρεπό: ΟΦΑ Απολλώνιος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 15 αγώνες)
1. Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων 42-6 41
2. ΑΟΝ Αμαζόνες 35-10 33
-. ΟΦΑ Απολλώνιος 35-8 33
-. Απόλλων Καλ. 34-11 33
5. ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση 30-26 22
6. ΑΣ Ελπίς 26-26 21
-. ΑΣΠ Κόρινθος 25-26 21
-. ΑΟΦ Πορφύρας 26-25 21
9. Πανιώνιος 24-25 20
10. ΦΟ Βριλησσίων 14-38 8
-. ΧΑΝΘ 10-36 8
-. ΑΠΣ Αίας 11-38 8
13. ΑΣ Μακεδόνες 5-42 1
* Εχουν κάνει το ρεπό τους ΑΟΝ Αμαζόνες, ΟΦΑ Απολλώνιος

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 4 Φεβρουαρίου)
ΑΟΝ Αμαζόνες – Ακ. Πρωτ/τών Πεύκων
ΑΣ Ελπίς – Απόλλων Καλ.
ΧΑΝΘ – ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση
ΑΣΠ Κόρινθος – ΑΣ Μακεδόνες
ΑΠΣ Αίας – ΑΟΦ Πορφύρας
Πανιώνιος – ΟΦΑ Απολλώνιος
Ρεπό: Φο Βριλησσίων