Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2023 13:39

ΑΣ ΕΛΠΙΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-3: Σημαντική νίκη παρά τις δυσκολίες

Γράφτηκε από τον

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε το Σάββατο ο Απόλλων Καλαμάτας, επικρατώντας με 3-1 σετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων σε αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Pre League Γυναικών.

Ταλαιπωρία, ιώσεις και αντίπαλο, κατάφερε να κερδίσει η Καλαματιανή ομάδα και να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της για 3ο παιχνίδι στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Η νίκη αυτή ήταν σημαντική όχι μόνο από βαθμολογικής πλευράς, αλλά και ψυχολογικής, ενόψει και της συνέχειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαματιανή ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν πριν το παιχνίδι και να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη για να αντιμετωπίσει έναν δύσκολο αντίπαλο, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα του. Οι αθλήτριες ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και παρά τα προβλήματα (ιώσεις, ταλαιπωρία από το ταξίδι) κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που είναι όπως προαναφέραμε σημαντική και ενόψει της συνέχειας. Ο Απόλλωνας την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τις Αμαζόνες στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής, όπου θέλει να επικρατήσει και να μείνει κοντά στις πρώτες θέσεις που του επιτρέπουν να είναι στα πλέι οφ ανόδου.
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης μιλώντας στην “Ελευθερία” αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που πέρασε η αποστολή μέχρι να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και να αντιμετωπίσει την Ελπίδα.
“Συγχαρητήρια στην ομάδα γι’ αυτό που κατάφερε σήμερα γιατί ταλαιπωρηθήκαμε από το πήγαινε έλα, καθώς χάλασε το πούλμαν, την Παρασκευή δύο ώρες έξω από τη Θεσσαλονίκη”, ανέφερε αρχικά μαι πρόσθεσε: “Περιμέναμε να αλλάξουμε δύο λεωφορεία για να πάμε για προπόνηση και μετά να πάμε στο ξενοδοχείο. Ημασταν στο δρόμο από τις 8 το πρωί και φτάσαμε στον προορισμό μας αργά το βράδυ. Συγχαρητήρια στα κορίτσια γιατί παρά τις ιώσεις, που είχαν κάποιες και την ταλαιπωρία του ταξιδιού καταφέραμε και πήραμε αυτό το μεγάλο τρίποντο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα μέσα στην έδρα της. Καταφέραμε μέσα σε μια δύσκολη έδρα να πάρουμε ένα τρίποντο καλό για ψυχολογία και για τη συνέχεια. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους δύο οδηγούς τον Κώστα Καρελά και τον κύριο Βαγγέλη γιατί έκαναν ότι καλύτερο για να ταλαιπωρηθούμε όσο το δυνατόν λιγότερο και γιατί πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι και φίλοι μας”.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι με τις Αμαζόνες και έκανε ένα κάλεσμα στον κόσμο για συμπαράσταση. Συγκεκριμένα μας είπε: “Από Δευτέρα να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε για να προετοιμαστούμε για ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τις Αμαζόνες. Από τώρα καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να το γεμίσει και να μας συμπαρασταθεί. Είναι ένα παιχνίδι που αν καταφέρουμε να το πάρουμε θα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.
Τα σετ: 24-26, 25-19, 20-25, 18-25.
Διαιτητές: Παπακοσμάς, Λούμσι, Παρατηρητής: Τσοπάνογλου.
Α.Σ. ΕΛΠΙΣ (Γιώργος Γεωργιάδης): Παντελίδου, Κώστογλου Σ., Γουγούση, Τριανταφύλλου, Γαϊτανίδου, Ράντοβιτς / Ρουμπάκη (λ), Στεργιάκη (λ), Παπάζογλου, Σουπιώνη, Αρχόντη.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Φάιλο, Ζωίδου, Αποστολοπούλου, Κόλλια, Τόσι, Τσομπανίδου / Ν. Γιόλλα (λ), Μαυροειδή, Ε. Γιόλλα.