Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2023 12:56

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Η άνοδος περνά το Σάββατο από τη Φιλαδέλφεια

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Η άνοδος περνά το Σάββατο από τη Φιλαδέλφεια

Κάθε αγωνιστική που περνά η Καλαμάτα ‘80 πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Οι “λύκοι” πανηγύρισαν το Σάββατο την 11η νίκη (3-0 σετ το Αίγιο) σε ισάριθμα ματς στην Pre League βόλεϊ ανδρών και συνεχίζουν αήττητοι στην κορυφή, έχοντας 3 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ και έξι από τον τρίτο Α.Σ. Κερκης. Στην τέταρτη θέση και στο -17 από την κορυφή βρίσκεται ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ενώ στην 5η θέση ισοβαθμούν Φλοίσβος, Α.Ο. Αιγιαλέων και Αρης.
Η πρώτη θέση δίνει απευθείας εισιτήριο ανόδου, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 2 έως 5, θα διεκδικήσουν στα πλέι οφ, τη δεύτερη θέση για την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.
Η Καλαμάτα ‘80 είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και η ΑΕΚ η μόνη που μπορεί να αμφισβητήσει τα πρωτεία στις έξι αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε της κανονικής σεζόν.
Η 13η στροφή όμως, είναι η πιο κρίσιμη στην κούρσα του πρωταθλήματος, αφού οι δύο μνηστήρες του τίτλου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στο κλειστό γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος” στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Το ματς της χρονιάς θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο στις 6 το απόγευμα και είναι δεδομένο ότι η Καλαμάτα ‘80 θα έχει θερμή συμπαράσταση από τον κόσμο της, όπως συμβαίνει και σε όλους τους εντός έδρας αγώνες.
Οι “λύκοι” θα πάνε με τη ψυχολογία στα ύψη στη Νέα Φιλαδέλφεια και με στόχο να τελειώσουν… τη δουλειά, καθώς με διπλό η άνοδος δεν χάνεται, ενώ και σε περίπτωση ήττας στο τάι μπρέικ, η Καλαμάτα ‘80 θα διατηρηθεί στην πρώτη θέση.
Η ΑΕΚ θέλει καθαρή νίκη για να ανέβει στο ρετιρέ της βαθμολογίας και να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας, διότι στον πρώτο γύρο είχε χάσει στο τάι μπρέικ από τη μεσσηνιακή ομάδα. Το εν λόγω ματς είχε γίνει στις 27 Νοεμβρίου στο Κλειστό. Η Καλαμάτα ‘80 είχε πάρει το πρώτο σετ με 25-18. Η Ενωση απάντησε στο δεύτερο κερδίζοντας με 25-19. Στο τρίτο σετ η Καλαμάτα '80 επικράτησε με 25-20, αλλά η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στο τέταρτο σετ.
Το πήρε με 25-21 και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί οι "λύκοι" κυριάρχησαν και κέρδισαν εύκολα με 15-6.
Η Ενωση σε 11 αγώνες φέτος έχει 9 νίκες και 2 ήττες, ενώ η Καλαμάτα ‘80 μετρά, όπως προαναφέραμε, μόνο επιτυχίες. Να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες δεν έχουν κάνει το ρεπό τους στον δεύτερο γύρο.
Η ΑΕΚ έχει ρεπό μετά το μεταξύ τους ντέρμπι και η ομάδα του Παναγιώτη Ντάκουρη την τελευταία αγωνιστική.
Αμφότερες οι ομάδες έχουν να δώσουν τρία παιχνίδια ενώπιον του κοινού τους και δύο εκτός. Τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει κατά σειρά η πρωτοπόρος Καλαμάτα ‘80 είναι ΑΕΚ, Ηρακλής, Πανερυθραϊκός, Περσέας και Φλοίσβος.

Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων μέχρι το φινάλε έχει ως εξής:

13η αγωνιστική
ΑΕΚ – Καλαμάτα ‘80

14η αγωνιστική
Καλαμάτα 80 – Ηρακλής
AEK: Ρεπό

15η αγωνιστική
ΑΕΚ – ΑΣ. Κέρκης
Πανερυθραϊκός – Καλαμάτα ‘80

16η αγωνιστική
Καλαμάτα ‘80 – Περσέας
Αρης – ΑΕΚ

17η αγωνιστική
ΑΕΚ – Α.Ο. Αιγιαλέων
Καλαμάτα ‘80 – Φλοίσβος

18η αγωνιστική
Φλοίσβος – ΑΕΚ
Καλαμάτα ‘80: Ρεπό