Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 11:31

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Να κρατήσουμε το αήττητο της έδρας”, λέει ο Μπ. Μυτσκίδης

Γράφτηκε από τον

Μόνο επιτυχίες μετρά στο 2023 ο Απόλλων Καλαμάτας και έχει αναρριχηθεί στη 2η θέση (ισοβαθμεί με τον Απολλώνιο) στην Pre League βόλεϊ γυναικών.

Η μεσσηνιακή ομάδα έχει νικήσει κατά σειρά Πανιώνιο, Αίαντα, Κόρινθο, Χ.ΑΝ.Θ και Ελπίδα Αμπελοκήπων, φθάνοντας τις 12 νίκες σε 15 αγώνες.
Οι τρεις ήττες είναι από τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, που έχουν “15 στα 15”, τον Απολλώνιο και τις Αμαζόνες. Τις ομάδες δηλαδή που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα και όλες ήρθαν εκτός έδρας.
Στο Κλειστό της Παραλίας ο Απόλλων Καλαμάτας έχει επικρατήσει και στα εφτά παιχνίδια που έχει δώσει και το ζητούμενο είναι να διατηρήσει το αήττητο μέχρι το φινάλε της κανονικής σεζόν. Η πρώτη θέση που δίνει απευθείας εισιτήριο ανόδου, δείχνει ότι θα πάει στα Πεύκα (είναι στο -8 ο Απόλλωνας) και στα πλέι οφ θα κριθεί η δεύτερη θέση, την οποία θα διεκδικήσουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από τις θέσεις 2 έως 5.
Ο Απόλλων Καλαμάτας είναι στο +12 από την 6η θέση και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο.

Θέλουν στήριξη από τον κόσμο

Οι αθλήτριες του Μπάμπη Μυτσκίδη θα εξαντλήσουν και τις όποιες πιθανότητες για την πρωτιά, αλλά όπως λέει στην “Ε” και ο τεχνικός τους. “Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Ακόμα και αν κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά”.
Ο Μπάμπης Μυτσκίδης τονίζει πάντως ότι: “Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Μένουν δέκα αγωνιστικές και παίζονται πολύ βαθμοί. Θέλουμε να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα. Μπορώ να πω ότι πλέον παίζουμε καλύτερο βόλεϊ”.
Η συνέχεια για τον Απόλλωνα περιλαμβάνει το αυριανό εντός έδρας ματς με τις Αμαζόνες, που έχουν τρεις βαθμούς λιγότερους από την καλαματιανή ομάδα, αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο Απόλλων θα επιδιώξει να πάρει την έκτη σερί νίκη, με την οποία θα διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
“Οι Αμαζόνες έχουν πολύ καλό ρόστερ και πολύ πιο μεγάλο μπάτζετ από εμάς. Ενισχύθηκαν με δύο ξένες αθλήτριες και θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ. Θα κοιτάξουμε να κρατήσουμε το αήττητο της έδρας. Είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το Κλειστό, ώστε με τις φωνές του να μας εμψυχώσει και να πάρουμε τη νίκη”, τονίζει ο Μπάμπης Μυτσκίδης.

Εντός έδρας τα ντέρμπι

Πέντε εντός έδρας ματς και τέσσερα εκτός, θα δώσει ο Απόλλων Καλαμάτας μέχρι το φινάλε της κανονικής σεζόν στην Pre League γυναικών, ενώ στην 20η αγωνιστική θα κάνει το ρεπό του. Το αξιοσημείωτο είναι ότι έχει εντός και τα τρία ντέρμπι με τις Αμαζόνες, τα Πεύκα και τον Απολλώνιο, ενώ θα υποδεχτεί ακόμα Μακεδόνες και Αίαντα. Εκτός Καλαμάτας θα παίξει με Φ.Ο. Βριλησσίων, Ναύαρχο Βότση, Πορφύρα και Πανιώνιο.