Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 17:24

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Με νίκη μπήκε στη β’ φάση ο Α.Ο. Ακρίτας

Γράφτηκε από τον
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Με νίκη μπήκε στη β’ φάση ο Α.Ο. Ακρίτας

 

Με το δεξί ξεκίνησε τους αγώνες του στη β’ φάση του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής/Περιφερειακού γυναικών της ΕΣΠΕΠ, ο Α.Ο. Ακρίτας, κερδίζοντας την Κυριακή στην Τρίπολη τον ΑΣ Πετ. Τρίπολης στο τάι μπρέικ.

Ηταν ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το νικηφόρο αποτέλεσμα ώστε να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή τους στην κατηγορία.
Εστω και με τους δύο πόντους η Καλαματιανή ομάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για την παραμονή, σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε δύο ώρες και 12 λεπτά. Ο Ακρίτας ξεκίνησε δυνατά κατακτώντας το πρώτο σετ. Το παραπάνω γεγονός δεν είχε συνέχεια δίνοντας την ευκαιρία στη γηπεδούχο να ισοφαρίσει. Στο τρίτο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη της Αρκαδικής ομάδας και επικράτησαν, ενώ στο τέταρτο είχε την ευκαιρία να πάρει το καθαρό τρίποντο. Ομως οι λάθος επιλογές στην επίθεση προς το τέλος του σετ οδήγησαν το παιχνίδι στο tie-break μετά από μεγάλη μάχη (28-26). Εκεί οι αθλήτριες του Γιάννη Μαντέκα, παίζοντας ψυχωμένα και πιέζοντας στο σέρβις, κατάφεραν να αποδράσουν με ένα σπουδαίο δίποντο που σίγουρα θα τις βοηθήσει στη προσπάθεια για παραμονή στη κατηγορία. Επόμενος αντίπαλος την ερχόμενη Κυριακή η ΑΕΠ Ολυμπιάς στην Καλαμάτα με μοναδικό στόχο για τον ΑΟ Ακρίτας το καθαρό τρίποντο.
Ο Ακρίτας με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος συγκέντρωσε 14 πόντους, με τους οποίους θα προχωρήσεις στη β’ φάση και στον Δ’ όμιλο. Πρόκειται για έναν όμιλο φωτιά καθώς τρεις έως πέντε ομάδες από τις οκτώ συνολικά θα υποβιβαστούν στη τοπική κατηγορία. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2023-2024 οι ομάδες της Β’ Εθνικής μειώνονται σε 12 από 14 που είναι την τρέχουσα. Ο ακριβής αριθμός αυτών που θα πέσουν θα εξαρτηθεί από τον πρωταθλητή της Ενωσης και από τον εκπρόσωπο της στην Α2 Εθνική (Απόλλωνας Πάτρας). Όσον αφορά αυτόν που θα κόψει πρώτος το νήμα στη Β’ Εθνική όλα δείχνουν πως θα είναι υπόθεση τριών ομάδων, της Ίριδας Άργους, της Παναχαϊκής και του Ερυθρού Αστέρα. Το έργο τους στη συνέχεια αρκετά δύσκολο αν αναλογιστούμε πως στα μπαράζ ανόδου για την Α2 θα έχουν να αντιμετωπίσουν Αθηναϊκές ομάδες αλλά και τον πρωταθλητή της Κρήτης (ανεβαίνουν δυο από τους πέντε). Σχετικά με τον Απόλλωνα Πάτρας να σημειωθεί ότι βρίσκεται στη τελευταία θέση της Α2-(Α’ ζώνη) και θα αναμετρηθεί με την Αρτεμις για την αποφυγή του υποβιβασμού. Με λίγα λόγια οποιαδήποτε θέση εκτός της πρώτης τριάδας οδηγεί σε περιπέτειες.
Τα σετ: 23-25, 25-14, 13-25, 28-26, 11-15.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.
ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γ. Χρονόπουλος): Σενγκέργκη, Ζάβου, Μπιρμπίλη, Νικητοπούλου, Β. Χρονοπούλου, Κυριαζή (λ), Καραλέκα Μητσοπούλου, Καλόμαλου.
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ (Ι. Μαντέκας): Γεωργουλάκου, Αντωνοπούλου, Μαθιουδάκη, Ορφανέα, Γαλανοπούλου, Γρίβα, Μπαστακού (λ), Πανταζόπουλου, Ζουμπουλίδου, Λαγού.

Τα αποτελέσματα
(1ης αγωνιστική)
ΑΣ Πετ. Τρίπολης – ΑΟ Ακρίτας 2-3
ΑΕΠ Ολυμπιάς – ΕΑΠ 2-3
Ποσειδών Λ. – ΑΟ Αστέρια 3-1
ΦΟΝ Ομόνοια – Παμβοχαϊκός 3-1

Η βαθμολογία
(σε 1 αγώνα)
1. ΑΟ Ακρίτας 3-2 16
2. ΑΕΠ Ολυμπιάς 2-3 13
3. ΑΣ Πετ. Τρίπολης 2-3 13
4. ΦΟΝ Ομόνοια 3-1 12
5. Παμβοχαϊκός 1-3 11
6. ΑΟ Αστέρια 1-3 7
7. Ποδσειδών Λ. 3-1 6
8. ΕΑΠ 3-2 6
* Οι ομάδες συνεχίζουν στη β’ φάση με τους βαθμούς που είχαν συγκεντρώσει στην α’ φάση

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 19 Φεβρουαρίου)
ΑΟ Ακρίτας – ΑΕΠ Ολυμπιάς
ΕΑΠ – ΑΣ Πετ. Τρίπολης
Παμβοχαϊκός – Ποσειδών Λ.
ΑΟ Αστέρια – ΦΟΝ Ομόνοια