Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2023 14:39

ΒΟΛΕΪ - Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ: Ηττα στο τάι μπρέικ στο Λουτράκι

Γράφτηκε από τον

Την ήττα στο τάι μπρέικ γνώρισε ο Α.Ο. Ακρίτας την Κυριακή στο Λουτράκι από τον τοπικό Α.Ο. Ποσειδών σε ματς της 3ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής γυναικών της ΕΣΠΕΠ.

Ο αγώνας όπως προαναφέραμε κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με κυρία χαρακτηριστικά του, τις πολλές λάθος επιθέσεις, τα χαμένα σέρβις και την αδυναμία στο μπλοκ από την πλευρά του Ακρίτα. Η γηπεδούχος ομάδας ήθελε τη νίκη για να μπορέσει να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Εδειξε πως το ήθελε πιο πολύ να κερδίσει το παιχνίδι και στο τέλος το κατάφερε.
Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια στο Δ’ όμιλο των πλέι άουτ για την Καλαματιανή ομάδα, αλλά παρά την ήττα της κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση να μεγαλώσει τη διαφορά από το δεύτερο ΑΣ Πετ. Τρίπολης κατά έναν πόντο, καθώς έχασε εντός έδρας από τα Αστέρια Αχαΐας και 5 πόντους από τρεις ομάδες που μοιράζονται την 3η θέση, την Ομόνοια Ναυπάκτου, τον Παμβοχαϊκό και την Ολυμπιάδα Πάτρας. Επίσης είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως από τη 2η έως την 6η θέση η διαφορά που χωρίζει τις ομάδες είναι μόλις τρεις βαθμοί με την συνέχεια των πλέι άουτ να αναμένεται άκρως συναρπαστική. Η πρώτη τριάδα της βαθμολογίας οδηγεί σε σίγουρη παραμονή και αυτό θα επιδιώξει η Καλαματιανή ομάδα να πετύχει στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση των παιχνιδιών της Β’ φάσης.
Πλέον είναι επιτακτικές οι νίκες για τον Ακρίτα στα δυο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια, αρχής γενομένης αυτήν την Κυριακή με την Ομόνοια Ναυπάκτου. Ακολουθεί ο αγώνας με τον ΑΣ Πετ. Τρίπολης στη πρεμιέρα του δεύτερου γύρου.

Τα σετ: 23-25, 25-18, 25-18, 18-25, 15-11.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Κτενάς, Νίκος Τσόχας.
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ (Μπεκιάρης): Βατουσιάδη, Ασημακοπούλου, Δικαίου, Σκλήρη, Σκορδά, Κακιά, Μπρέγκου (λ), Αγγέλου (λ).
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ (Ι. Μαντέκας): Γρίβα, Γεωργουλάκου, Αντωνοπούλου, Μαθιουδάκη, Ορφανέα, Ζουμπουλίδου, Μπαστακού (λ), Πανταζοπούλου, Γαλανοπούλου, Λαγού.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3η αγωνιστική)
ΦΟΝ Ομόνια – ΕΑΠ 3-1
ΑΟ Ποσειδών – ΑΟ Ακρίτας 3-2
ΑΕΠ Ολυμπιάς – Παμβοχαϊκός 3-2
ΑΣ ΠΕΤ Τρίπολης – ΑΟ Αστέρια 1-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. ΑΟ Ακρίτας 8-5 20
2. ΑΣ Πετ. Τρίπολης 6-9 16
3. ΦΟΝ Ομόνοια 7-5 15
-. Παμβοχαϊκός 6-7 15
-. ΑΕΠ Ολυμπιάς 5-8 15
6. ΑΟ Αστέρια 7-5 13
7. ΑΟ Ποσειδών 7-6 8
8. ΕΑΠ 5-8 6
* Εχουν μεταφερθεί οι βαθμοί των αγώνων μεταξύ των ομάδων που ήταν στον ίδιο όμιλο στην α’ φάση.
** Θα υποβιβαστούν στην τοπική κατηγορία τρεις έως πέντε ομάδες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 12 Μαρτίου)
ΑΟ Ακρίτας – ΦΟΝ Ομόνοια
ΕΑΠ – ΑΟ Ποσειδών
ΑΟ Αστέρια – ΑΕΠ Ολυμπιάς
Παμβοχαϊκός – ΑΣ Πετ. Τρίπολης