Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2023 12:00

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΦΛΟΙΣΒΟΣ 3-0: Εύκολη νίκη στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΦΛΟΙΣΒΟΣ 3-0: Εύκολη νίκη στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου

Με νίκη ολοκλήρωσε τα επίσημα παιχνίδια της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Καλαμάτα ‘80 επικρατώντας το Σάββατο στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου της πόλης μας, του Φλοίσβου με 3-0 σετ.

Οι”Λύκοι” συνδύασαν την καλή εμφάνιση με το αποτέλεσμα και έφτασαν στη 15 νίκη τους τη φετινή περίοδο. Η προσπάθεια τους στο παιχνίδι δεν ήταν εύκολη καθώς έπρεπε να διαχειριστούν και το ότι δεν γνωρίζουν αν θα πάρουν την απευθείας άνοδο ως πρώτοι ή μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ αν τερματίσουν στη δεύτερη θέση. Αυτό πλέον θα ξεκαθαρίσει το Σάββατο 25 Μαρτίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής, όπου η Καλαματιανή ομάδα έχει ρεπό και η δεύτερη ΑΕΚ, αγωνίζεται στην έδρα του Φλοίσβου, όπου θέλει καθαρή νίκη για να πάρει αυτή την 1η θέση. Οπως και να ‘χει η Καλαμάτα ‘80 απέδειξε καθ’ όλη τη διάρκειας της κανονικής περιόδου ότι αξίζει να πάρει το ένα εισιτήριο για τη Volley League.
Σε ότι αφορά το ματς ο Φλοίσβος που έχει οριστικοποιήσει την συμμετοχή του στα πλέι οφ ανόδου, θέλησε να κάνει τη ζημιά στην Καλαμάτα ‘80 που είχε στο μυαλό της και το άδικο, πως με 15 νίκες και μόλις μία ήττα μπορεί να βρεθεί δεύτερη και να μην πάρει την απευθείας άνοδο. Σε αυτό το κομμάτι της ψυχολογίας προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να “κλέψουν” βαθμό ή βαθμούς και να κάνουν ζημιά, όμως οι “πράσινοι” διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο και μία αγωνιστική πριν το τέλος να βρίσκονται την κορυφή της Pre League. Οι Μαουρίτσιο Βιέτο και Ροντρίγκο Οκάμπο σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν συγκλονιστικοί και με τη στήριξη και των υπόλοιπων παικτών οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση των τριών βαθμών
Τα σετ 25-20, 25-18, 25-23.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Χανδρινός, Θεοδόσης Καραγιαννόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Π. Ντάκουρης): Μαντέκας, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Βιέτο, Χριστόφας, Κανελλόπουλος, Ε. Ντάκουρης (λ), Δαλακούρας, Μπιρμπίλης.
ΑΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ (Π. Λακασάς): Δρογκάρης, Τζιουμάκας, Μαδούρας, Ντέντον, Τζάκσον Γκίλμπερτ, Μαρσέλος, Γκούζντα (λ), Αναγνώστου, Αγγελόπουλος, Χριστόπουλος.

Δηλώσεις Π. Ντάκουρη

Στις δηλώσεις του για το παιχνίδι ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης παραδέχτηκε ότι δεν ήταν εύκολη η επικράτηση, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι η ομάδα παρότι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή δεν μπορεί αν ξέρει αν θα πάρει την απευθείας άνοδο η θα συμμετάσχει στα πλέι οφ για να διεκδικήσει το ένα εισιτήριο που οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.
“Δεν ήταν εύκολη η επικράτηση μας στο σημερινό (σσ του Σαββάτου) παιχνίδι”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Ξέραμε ότι είχαμε να παίξουμε με την 4η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Ο Φλοίσβος είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, ειδικά στο σέρβις παρόλα αυτά καταφέραμε βρήκαμε τις λύσεις και πήραμε το τελευταίο τρίποντο στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Σήμερα είχαμε να παλέψουμε και με το Φλοίσβο αλλά και με την ψυχολογική μας κατάσταση. Γιατί αισθανόμαστε απογοήτευση και αδικία για το γεγονός ότι έχουμε κάνει 15 νίκες σε 16 παιχνίδια και με μόλις μία ήττα, τελειώνει το πρωτάθλημα και δε γνωρίζουμε αν θα είμαστε πρωταθλητές ή θα πάμε στα πλέι οφ ανόδου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά έδειξαν τα ψυχικά αποθέματα, τα οποία έχουν, το πόσο καλή ομάδα είμαστε και πάμε είτε στα πλέι οφ, είτε όχι ο στόχος που είναι η άνοδος στην Volley League θα επιτευχθεί. Απλά θα αναγκαστούμε για δεύτερη φορά να δείξουμε ότι πραγματικά ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές για την προσπάθεια που έχουν κάνει όλη τη χρονιά και για το γεγονός ότι έχουν πεισμώσει για να πετύχουμε το στόχο μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για την για την ανταπόκριση και τη συμπαράσταση του όλο τον καιρό δημιουργώντας μία πολύ καλή ατμόσφαιρα που βοηθάει την ομάδα. Αν μπούμε στην διαδικασία των πλέι οφ σίγουρα θα χρειαστούμε την βοήθειά του”.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(17η αγωνιστική)
Πανερυθραϊκός – ΑΣ Κέρκης 0-3
Ηρακλής – Αρης 0-3
ΑΕΚ – ΑΟ Αιγιαλέων 3-0
Καλαμάτα ‘80 – Φλοίσβος 3-0
Ρεπό: ΟΠΑΘ Περσέας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 17 αγώνες)
1. Καλαμάτα ‘80 46-10 43
2. ΑΕΚ 43-12 40
3. ΑΣ Κέρκης 40-19 34
4. Φλοίσβος 29-26 24
5. Ηρακλής 25-34 17
6. ΑΟ Αιγιαλέων 18-34 15
7. Αρης 24-34 15
8. Πανερυθραϊκός 13-34 12
9. ΟΠΑΘ Περσέας 9-44 4
* Δεν έχει κάνει το ρεπό της η Καλαμάτα '80.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 25 Μαρτίου)
Ας Κέρκης – ΟΠΑΘ Περσέας
Αρης – Πανερυθραϊκός
ΑΟ Αιγιαλέων – Ηρακλής
Φλοίσβος – ΑΕΚ
Ρεπό: Καλαμάτα ‘80