Τρίτη, 14 Μάρτιος 2023 20:06

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο Α.Ο. Ακρίτας 3-2 την Ομόνοια Ναυπάκτου

Γράφτηκε από τον

Την 3η νίκη του στη β’ φάση του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής γυναικών σημείωσε την Κυριακή στην έδρα του ο Α.Ο. Ακρίτας επικρατώντας στο τάι μπρέικ της Ομόνοιας Ναυπάκτου.

Παρότι δεν πήρε καθαρή νίκη, με τους δύο πόντους παρέμεινε στην κορυφή του Δ’ ομίλου διατηρώντας τη διαφορά που την χωρίζει από τον δεύτερο ΑΣ Πετ. Τρίπολης στους 4 πόντους, μιας και ο αντίπαλος της, τον οποίο θα την προσεχή Κυριακή στο Κλειστό, γνώρισε την ήττα επίσης στο τάι μπρέικ από τον Παμβοχαϊκό.
Η απόδοση του Ακρίτα σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει δύο πολύτιμους πόντους ενόψει και της συνέχειας. Ηταν ένα δίποντο χρυσάφι, αφού έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ήταν ανοικτό για όλα τα αποτελέσματα.
Η έκβαση του πρώτου σετ δε προμήνυε σε καμία περίπτωση αυτό που θα ακολουθούσε. Η φιλοξενούμενη ομάδα ξεπέρασε το ανύπαρκτο για αυτήν αρχικό σετ, εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση των αθλητριών του Ακρίτα και βελτιώνοντας την υποδοχή της κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ.
Έχοντας τις περισσότερες βασικές αθλήτριες σε κακή μέρα, οι λύσεις για τον Γιάννη Μαντέκα αυτή τη φορά ήρθαν από τον πάγκο με τις άμυνες της Πανταζοπούλου και τα σέρβις της Γαλανοπούλου να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα διαμορφώνοντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό το τελικό αποτέλεσμα.
Το στατιστικό που ξεχωρίζει στο τέλος του πρώτου γύρου των πλέι άουτ είναι πως σε σύνολο 16 παιχνιδιών μόνο σε ένα ο πίνακας έχει δείξει 3-0 (αυτό της 2ης αγωνιστικής μεταξύ ΑΟ Ακρίτα και ΑΕΠ Ολυμπιάς). Ένα γεγονός που δείχνει τις μικρές διάφορες μεταξύ ομάδων με τους πιο πολλούς αγώνες να κρίνονται στις λεπτομέρειες.
Τα σετ: 25-14, 22-25, 19-25, 25-17, 15-10.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν ο Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος με τη Χριστίνα Μουστάκη.
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ (Ι. Μαντέκας): Ζουμπουλίδου, Γρίβα, Γεωργουλάκου, Αντωνοπούλου, Μαθιουδάκη, Ορφανέα, Μπαστακού (λ), Γαλανοπούλου, Πετεινάρη, Λαγού, Μπότη, Πανταζόπουλου.
ΦΟΝ ΟΜΟΝΟΙΑ (Κ. Κοκόλας): Ρουστέμη, Σωτηροπούλου, Μπαλή, Νάκη, Σχίζα, Πελέκη, Κατσάμπα (λ), Καραγιάννη, Μπάκο Καραχάλιου, Φασουλή (λ).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(4η αγωνιστική)
ΑΟ Ακρίτας – ΦΟΝ Ομόνοια 3-2
ΕΑΠ – ΑΟ Ποσειδών 3-1
ΑΟ Αστέρια – ΑΕΠ Ολυμπιάς 3-2
Παμβοχαϊκός – ΑΣ Πετ. Τρίπολης 2-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. ΑΟ Ακρίτας 11-7 22
2. ΑΣ Πετ. Τρίπολης 9-11 18
3. ΦΟΝ Ομόνοια 9-8 16
4. Παμβοχαϊκός 8-10 16
5. ΑΕΠ Ολυμπιάς 7-11 16
6. ΑΟ Αστέρια 10-7 15
7. ΕΑΠ 8-9 9
8. ΑΟ Ποσειδών 8-9 8
* Εχουν μεταφερθεί οι βαθμοί των αγώνων μεταξύ των ομάδων που ήταν στον ίδιο όμιλο στην α’ φάση
** Θα υποβιβαστούν στην τοπική κατηγορία τρεις έως πέντε ομάδες

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 19 Μαρτίου)
Παμβοχαϊκός – ΦΟΝ Ομόνοια
ΑΟ Αστέρια – ΑΟ Ποσειδών
ΕΑΠ – ΑΕΠ Ολυμπιάς
ΑΟ Ακρίτας – ΑΣ Πετ. Τρίπολης