Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2023 20:39

Θρίαμβος για την Καλαμάτα ‘80 που πήρε την άνοδο στα “σαλόνια” του ελληνικού βόλεϊ! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα… Μία ολόκληρη πόλη και ένας νομός πανηγυρίζει…

Η Καλαμάτα ‘80 πέτυχε ιστορικό θρίαμβο, παίρνοντας την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία βόλεϊ ανδρών! Οι “Λύκοι” νίκησαν με 3-1 σετ τον Κέρκη Σάμου στο Κλειστό της Παραλίας, έκαναν το 2-1 στις νίκες των πλέι οφ της Pre League ανδρών και πήραν με το σπαθί τους το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στη Volley League.

Ετσι η Μεσσηνία θα δει και πάλι μια ομάδα της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ μετά από τρεισήμισι και πλέον δεκαετίες, μιας και τελευταία εκπροσώπηση ήταν αυτή του Μεσσηνιακού τη σεζόν 1986-87!

Οι κόποι και οι προσπάθειες των τελευταίνων χρόνων δικαιώθηκαν για την Καλαμάτα ‘80 που άξιζε πέρα ως πέρα την άνοδο και την πήρε σε… ονειρική ατμόσφαιρα!

Το Κλειστό της Παραλίας έζησε μεγάλες στιγμές με πάνω από 1.000 θεατές να κατακλύζουν κάθε γωνιά του και να δίνουν την απαιτούμενη ώθηση στους παίκτες του Παναγιώτη Ντάκουρη.

Οι “Λύκοι” μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατέκτησαν εύκολα το πρώτο σετ με 25-16. Ιδιο σκηνικό και στο δεύτερο σετ, το οποίο τον κατέκτησαν με 25-18. Στο τρίτο η ομάδα της Σάμου έβγαλε αντίδραση και μείωσε σε 2-1, με το σκορ στο 22-25. Αυτή η νίκη και κατ’ επέκταση η άνοδος δεν γινόταν να χαθεί για την καλαματιανή ομάδα που μπήκε αποφασισμένη στο τέταρτο σετ και παρότι… αγχώθηκε στο τέλος, το κατέκτησε με 25-23. Και μάλιστα έχοντας χάσει στο 22-20 λόγω τραυματισμού τον Ουρουγουανό Βιέτο και στον επόμενο πόντο τον Χριστόφα!

Στο τέλος όλοι έγιναν ένα… κουβάρι πανηγυρίζοντας την άνοδο της Καλαμάτας ‘80 στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ!

Τα σετ: 25-16, 25-18, 22-25, 25-23

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Μαντέκας, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Βιέτο, Χριστόφας, Κανελλόπουλος / Ντάκουρης (λ), Σκαρτσίλης (λ), Δαλακούρας, Μπιρμπίλης.

Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Γιώργος Μπακοδήμος): Σπυριούνης, Νικολάκης, Εφραιμίδης, Χαντ, Κόστα, Καπετανίδης / Καρασαββίδης (λ), Φραγκιαδάκης (λ), Κουτσομύτης.