Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 11:09

H Καλαμάτα ‘80 στη Volley League! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
H Καλαμάτα ‘80 στη Volley League! (βίντεο)

 

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Η Καλαμάτα ‘80 από χθες βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού βόλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Οι “Λύκοι” ήταν συνεπείς στο ραντεβού με την ιστορία καθώς στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ ανόδου επικράτησαν με 3-1 του ΑΣ Κέρκης σκορπίζοντας ενθουσιασμό στον κόσμο που κατέκλυσε το Κλειστό της Παραλίας και πανηγύρισε την μεγάλη άνοδο στην Volley League, εκεί όπου θα βρίσκεται και η ΑΕΚ που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Μια σπουδαία επιτυχία για την Καλαμάτα ‘80 και τον Μεσσηνιακό αθλητισμό που τα τελευταία χρόνια περίμενε με ανυπομονησία μια μεγάλη διάκριση. Η Καλαμάτα ‘80 είχε σταδιακά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, κυνήγησε με επιμονή την είσοδο της στη μεγάλη κατηγορία και πλέον έφτασε η ώρα της δικαίωσης των προσπαθειών της.

Το μεσσηνιακό βόλεϊ επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία μετά από 36 χρόνια, το 1987, όταν είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στην Α1 ο Μεσσηνιακός.

Με ενθουσιασμό πήρε εύκολα τα 2 πρώτα σετ

Το Κλειστό της Παραλίας ήταν από νωρίς κατάμεστο, ο κόσμος δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και οι παίκτες της Μεσσηνιακής ομάδας μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι κατάφεραν να πάρουν σχετικά εύκολα τα δύο πρώτα σετ επικρατώντας με 25-16 στο πρώτο και με 25-18 στο δεύτερο. Η εικόνα του αγώνα στα δύο πρώτα σετ (με τους γηπεδούχους να παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα και να το διατηρούν εύκολα) έδειχνε ότι η Καλαμάτα ‘80 δεν θα χάσει την ευκαιρία.

Αντέδρασε η Σάμος, άντεξαν οι γηπεδούχοι

Η ομάδα της Σάμου ωστόσο δεν έφτασε τυχαία μέχρι εδώ και όπως ήταν αναμενόμενο έβγαλε αντίδραση. Στο τρίτο σετ οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και κατάφεραν να επικρατήσουν με 25-22 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς και προσθέτοντας άγχος στους γηπεδούχους. Το άγχος ωστόσο δεν ήταν δυνατό να λυγίσει την αποφασισμένη χθες Καλαμάτα ‘80 που στο τέταρτο σετ πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Στο 22-20 υπέρ των γηπεδούχων ο τραυματισμός του Βιέτο προκάλεσε ανησυχία ενώ στον επόμενο πόντο τραυματίστηκε και ο Χριστόφας, ωστόσο η Μεσσηνιακή ομάδα κατάφερε να φτάσει στο τελικό 25-23 και να πανηγυρίσει την σπουδαία άνοδο. Μετά το φινάλε του αγώνα ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί για την ιστορικά νίκη και άνοδο από παίκτες και κόσμο.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Γεροθόδωρος και Ονόπας και παρατηρητής ο Πέρρος.

Τα σετ: 3-1 (25-16, 25-18, 22-25, 25-23)

Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Μαντέκας, Λυκούρεσης, Οκάμπο, Βιέτο, Κανελλόπουλος, Χριστόφας / Ντάκουρης (λ), Σκαρτσιλής (λ), Δαλακούρας, Μπιρμπίλης.

Α.Σ. ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Γιώργος Μπακοδήμος): Νικολάκης, Εφραιμίδης, Κόστα, Χαντ, Καπετανίδης, Σπυριούνης / Καρασαββίδης (λ), Φραγκιαδάκης (λ), Κουτσομύτης.

Pre League Ανδρών - Τελικοί Ανόδου

Πρώτος αγώνας

Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Α.Σ. Κέρκη Σάμου 3-0 (25-21, 25-20, 25-23)

Δεύτερος αγώνας -

Α.Σ. Κέρκης Σάμου - Α.Ο. Καλαμάτα 80 3-0 (25-21, 25-16, 26-24)

Τρίτος αγώνας

Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Α.Σ. Κέρκη Σάμου 3-1 (25-16, 25-18, 22-25, 25-23)

Ντάκουρης: “Η ομάδα απέδειξε ότι έπρεπε να ανέβει”

Ενθουσιασμένος από την μεγάλη επιτυχία ήταν και ο προπονητής της Μεσσηνιακής ομάδας Παναγιώτης Ντάκουρης που τόνισε πως η Καλαμάτα ‘80 έδειξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι άξιζε την άνοδο:

Το 2019 η ομάδα ξεκίνησε να βάζει μακρινό στόχο την άνοδο. Ξεκινήσαμε με μικρά μεθοδικά βήματα, με την βοήθεια της διοίκησης. Αυτά τα βήματα σταδιακά έγιναν άλματα. Φτάσαμε στη σημερινή μέρα να πετύχουμε τον πολυπόθητο στόχο μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι παίκτες, οι οποίοι έδειξαν τεράστια επιμονή και υπομονή. Αξίζει συγχαρητήρια η διοίκηση γιατί εμπιστεύτηκε τον πρότζεκτ που της παρουσιάσαμε. Αξίζει πολλά συγχαρητήρια όλος αυτός ο κόσμος που κατέκλυσε το γήπεδο και μας έδωσε τεράστια ώθηση, καθώς επίσης και οι οικογένειες μας οι οποίες αυτά τα τρία χρόνια μας είχαν χάσει από το σπίτι. Μετά από πολλά χρόνια η Καλαμάτα θα εκπροσωπείται ξανά στην Volley League. Σίγουρα κάναμε περήφανους πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι κοντά μας όλο αυτό τον καιρό, αλλά και ανθρώπους που λείπουν από κοντά μας όπως ο Γιάννης Μπουσούνης και ο Βαγγέλης Κουτουλέας. Η ομάδα απέδειξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι ήταν η καλύτερη και έπρεπε να ανέβει”.