Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2023 13:24

Μυτσκίδης: “Εχουμε ικανές παίκτριες και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα”

Γράφτηκε από τον

Για την κατάκτηση της νίκης στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ ανόδου της Pre League γυναικών επί των Αμαζόνων μίλησαν οι προπονητές των δύο ομάδων και η πασαδόρος του Απόλλωνα Καλαμάτας Ελπινίκη Ζωΐδου.

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης ξεκίνησε τις δηλώσεις τους δίνοντας συγχαρητήρια στην Καλαμάτα ‘80 για την άνοδο: “Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ζήσαμε πολύ μεγάλες στιγμές πριν ξεκινήσει το δικό μας παιχνίδι. Πολλά συγχαρητήρια στην Καλαμάτα 80, είδαμε ένα γήπεδο που ήταν γεμάτο, εγώ δεν το έχω ξαναδεί έτσι το γήπεδο. Μπράβο στα παιδιά, μπράβο στην Καλαμάτα ‘80 για την επιτυχία που καταφέρανε και είναι στη Volley League. Θερμά συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό την Καλαμάτα ‘80 και εύχομαι τα καλύτερα”.
Για τη επικράτηση επί των Αμαζόνων δήλωσε: “Μετράει το 1-0, είναι πολύ σημαντικό ξεκινήσαμε καλά μέχρι το 9-4 του δεύτερου σετ ήμασταν εμείς μέσα. Μετά θυμηθήκαμε τον κακό μας εαυτό, κάναμε κάποια λάθη πολύ εύκολα στο 9-4 που μπορεί να πει ο άλλος είναι πολύ νωρίς, αλλά μαζεύτηκε η διάφορα, μειώθηκε βάλαμε την άλλη ομάδα μέσα και έπαιξε. Μετά από ένα σημείο και μετά ήταν πάρα πολύ καλή η άλλη ομάδα. Βγάλανε πάρα πολύ άμυνα μας πίεσαν στο σέρβις. Βγάλαμε τα ψυχικά αποθέματα δεν είχαμε πιστεύω τις παίκτριες σε πολύ καλή ημέρα θα ‘θελα να πω. Από κει και πέρα όμως η ομάδα έδειξε ότι μπορεί και στην άσχημη να παίρνει ένα τόσο πολύ σημαντικό αποτέλεσμα που αυτή τη στιγμή μετράνε καθαρά οι νίκες. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο το πήραμε, είμαστε 1-0, πάμε το Σάββατο στην Ερυθραία να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε και αν μπορούμε να κερδίσουμε θα το κάνουμε να τελειώσουμε τη σειρά. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, οι ομάδες έχω πει ότι είναι κοντά είναι ισάξιες. Μία καλή ομάδα οι Αμαζόνες με λύσεις με ρόστερ καλό από κει και πέρα εγώ θεωρώ όμως έχουμε ικανές παίκτριες και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Συγχαρητήρια στα κορίτσια, ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε, ειδικά στο τέταρτο σετ, που μπήκαμε να το γυρίσουμε μέχρι το 5ο και πάλι ευχαριστούμε πολύ και συνεχίζουμε”.

Ο πασαδόρος Ελπινίκη Ζωϊδου για το ματς ανέφερε: “Νομίζω ότι πάλι βάλαμε εμείς τα λάθη στο παιχνίδι κι αυτό καθόρισε το δεύτερο σετ. Από εκεί και μετά από το 9-3 μας έφτασαν και χάσαμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε. Αρχισαν να παίζουν και περισσότερο είναι λογικό. Ευτυχώς βρήκαμε το μέταλλο που λέτε και γυρίσαμε το παιχνίδι από το 2-1”.
Σε ερώτηση τι πρέπει ή τι μπορεί να διορθώσει ο κ. Μυτσκίδης με τους συνεργάτες του ώστε να “σπάσει” τη έδρα των Αμαζόνων και ο Απόλλωνας να μη γυρίσει πάλι στην Καλαμάτα για 3ο ματς, απάντησε: “ Εκτός του ότι σε δύο ημέρες δεν διορθώνονται πολλά πιστεύω ότι η κυρίαρχο είναι το να έχουμε την υπομονή, να υπομένουμε να μην κάνουμε πρώτοι το λάθος. Τις φάσεις, περνάει μία η μπάλα ένα τρανζίσιον, δεύτερο τρανζίσιον πρέπει να έχουμε την υπομονή να μην κάνουμε εμείς το λάθος. Βγάζουμε τις άμυνες, κάνουμε τα μπλοκ, έχουμε καλή επίθεση και έβγαλαν έχουν και κάποιες μπάλες, οκ θα έχουμε την υπομονή να το κάνουμε. Νομίζω ότι είναι πιο πολύ θέμα από μέταλλο πάρα το να κάνουμε τελευταία στιγμή διορθώσεις του τύπου παίξε έτσι, παίξε έτσι”.
Για το αν επηρεάστηκαν από την επιτυχία της Καλαμάτας ‘80, που είχε προηγηθεί δήλωσε: “Σωστό ήτανε πολύ ωραίο συναίσθημα, δηλαδή μπήκα μέσα και ζήλεψα, ήθελα και εγώ να τους στηρίξω. Συγχαρητήρια στα παιδιά το άξιζαν. Περαστικά στο Μαουρίσιο, μακάρι να μην είναι πολύ πολύ σοβαρό. Τώρα τους περιμένει η μεγάλη κατηγορία οπότε νομίζω λογικά τώρα θα είναι κάπου έξω και θα γιορτάζουν”.
Για τον αν εύχεται ότι μπορεί η ίδια με τις συμπαίκτριες της να ζήσουν ανάλογες στιγμές με αυτές της Καλαμάτας ‘80, ανέφερε: Μπορούμε να ονειρευόμαστε ότι θέλουμε, οπότε βήμα βήμα. Ξεκινάει από το Σάββατο ήταν ένα στα τέσσερα το σημερινό. Ξεκινάει από το Σάββατο η συνέχεια για τα επόμενα βήματα”.

Ο προπονητής των Αμαζόνων Βασίλης Πανδής για το ματς δήλωσε: “Εμείς γνωρίζαμε εξαρχής ότι θα ήταν πολύ δύσκολο το έργο μας καθώς ο Απόλλωνας αν δεν κάνω λάθος έχει μία ήττα εδώ μέσα από το Απολλώνιο, η οποία του έδωσε και το πρωτάθλημα. Οπότε ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολη αποστολή μας. Είχαμε προετοιμαστεί αρκετά καλά, θεωρώ ότι δεν διαχειριστήκαμε καλά το ότι προηγηθήκαμε 2-1. Εκεί νομίζω κάπου δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε χάσαμε λίγο την συγκέντρωση μας και χάσαμε και στο τέλος και το παιχνίδι. Θεωρώ πως μπορούμε στην Αθήνα να κερδίσουμε και να ξαναγυρίσουμε εδώ πέρα την Τετάρτη να διεκδικήσουμε πάλι την πρόκριση μας στον τελικό”.
Στην ερώτηση που νομίζει ότι θα κριθεί το ματς στη θέληση στο πάθος στις λεπτομέρειες, απάντησε: “Αυτό είναι σίγουρο που είπατε, τέτοια παιχνίδια πάντα κρίνονται στη θέληση και στο πάθος που θα βγάλει κάθε ομάδα και φυσικά και στην τακτική προετοιμασία που θα έχει κάνει. Αλλά όπως σας είπα και πριν θα κάνουμε την προσπάθεια μας και να επιστρέψουν πάλι την Τετάρτη εδώ”.