Δευτέρα, 15 Μάιος 2023 12:57

Ο Π. ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Μεγάλη πρόκληση για όλους μας η συμμετοχή στη Volley League”

Γράφτηκε από τον

Ο πρωταρχικός στόχος της Καλαμάτας ‘80 τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι να καταφέρει να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Καλαματιανής ομάδας Παναγιώτης Ντάκουρης με δηλώσεις του στην “Ελευθερία”. Ο κ. Ντάκουρης χαρακτήρισε πρόκληση να κοουτσάρει μια ομάδα της Volley League, σημείωσε ότι άλλος στόχος είναι να μείνει ο βασικός κορμός από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό και με τις προσθήκες που θα γίνουν να κτίσει μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα, η οποία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας.
Παράλληλα έκανε έναν απολογισμό για το πρωτάθλημα και την πορεία της ομάδας στην Pre League. Εκλεισε τη σύντομη κουβέντα μας υποστήριξε ότι θα ήταν ευχής έργον να συνεργαστεί με τους 4 καλαματιανούς αθλητές που αγωνίζονται σε ομάδες της Volley League.
Ο κ. Ντάκουρης ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Σίγουρα είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση για εμένα αναλαμβάνοντας μια ομάδα σε αυτό το επίπεδο και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της ομάδας. Δεν με φοβίζει η διαδικασία, όπως είπα το βλέπω ως μία μεγάλη πρόκληση και ως ένα μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσουμε τη δουλειά την οποία κτίσαμε όλο αυτό τον καιρό. Αλλωστε τελειώνοντας τα ΤΕΦΑΑ το όνειρο μου ήταν κάποια στιγμή να δουλέψω σε αυτό το επίπεδο”.
Για τους στόχους που θα έχει η Καλαμάτα ‘80 στη Volley League, μας είπε: “Πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία έχοντας μια σχετικά εύκολη παραμονή.
Θέλουμε να παραμείνει ο βασικός κορμός γιατί υπήρξε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παιδιών. Η ομάδα είχε ένα ρόστερ που απαρτιζόταν από πολύ καλούς παίκτες. Πάνω σε αυτό θέλουμε να κτίσουμε, να κάνουμε ουσιαστικά 2-3 προσθήκες έτσι ώστε να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς τεστάραμε την ομάδα μας και με συλλόγους της Α1 και θεωρώ για να πετύχουμε το στόχο μας δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές στην ομάδα μας. Δύο τρεις έξυπνες κινήσεις όπως κάναμε πέρσι και βοήθησαν ώστε να πετύχουμε το στόχο μας”.
Στη συνέχεια ο προπονητής των “Λύκων” έκανε έναν απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, όπου σημείωσε: “Η φετινή χρονιά ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστική, έχοντας αφενός πολύ καλές ομάδες και αφετέρου πολύ βαριά ονόματα όπως ο Ηρακλής, ο Αρης, η ΑΕΚ. Ηταν ένα πάρα πολύ πιεστικό και δύσκολο πρωτάθλημα και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε εύκολα από το ότι βγήκαμε δεύτεροι έχοντας μόλις μία ήττα. Η πίεση ήταν σε κάθε παιχνίδι που θέλαμε αφενός τη νίκη και αφετέρου να χάσουμε όσο το δυνατό λιγότερα σετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο του πρωταθλήματος κατά μέσο όρο η ομάδα έχανε μισό σετ ανά παιχνίδι και στα 16 παιχνίδια χάσαμε 10 σετ. Αυτό δείχνει πόσο ανταγωνιστικό και πιεστικό ήταν το συγκεκριμένο πρωτάθλημα που δεν σου επέτρεπε να κάνεις το παραμικρό στραβοπάτημα.
Οσον αφορά την ομάδα μας, από την αρχή κοιτάζαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό ουσιαστικά μας έφερε κάποια στιγμή να είμαστε στην πρώτη θέση στο τέλος του πρώτου γύρου. Με το ίδιο σκεπτικό στο β’ γύρο προσπαθήσαμε να μην κάνουμε καμία ήττα ώστε να παραμείνουμε στην πρώτη θέση. Διαπιστώσαμε πάρα πολύ γρήγορα ότι η πρώτη θέση θα έπρεπε να είσαι σχεδόν αήττητος για να την κατακτήσεις, κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Στο τέλος χάσαμε την πρωτιά από μία ήττα και κατά συνέπεια από ένα σετ, το οποίο χάθηκε με 27-25. Από εκεί και μετά μπήκαμε στη διαδικασία των πλέι οφ, δεν χάσαμε την πίστη μας και καταφέραμε τελικά το στόχο τον οποίο είχαμε θέσει εξ αρχής.

Η αλήθεια ήταν πως στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπήρχε το περσινό αποτέλεσμα όπου δεν καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο, αλλά είχαμε πίστη στους αθλητές μας, βλέπαμε ότι παρότι πιεζόντουσαν καθημερινά είχαν θέληση και διάθεση, δεν τα παράτησαν ποτέ, αλλά γενικά το πίστευαν πάρα πολύ γιατί όλη τη χρονιά αποδείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα”.

Κλείνοντας ο Παναγιώτης Ντάκουρης μας είπε και για τον αν σκέφτονται να κάνουν πρόταση στους Καλαματιανούς αθλητές που αγωνίζονται σε ομάδες της Α1 και τους εξωτερικού, για να αγωνιστούν στην Καλαμάτα ‘80. Αναφερόμενος σε αυτό, απάντησε: “Σαφώς υπάρχουν 4 καλαματιανοί παίκτες που θα θέλαμε κάποια στιγμή να τους εντάξουμε στο ρόστερ μας. Ηδη με κάποιους από αυτούς έχουμε μιλήσει, ξέροντας όμως ότι ως πρωτάρηδες σε αυτή την κατηγορία είναι αρκετά δύσκολο να τους εντάξουμε στο δυναμικό μας. Ευχής έργον θα ήταν όλοι αυτοί οι καλαματιανοί να έρθουν να παίξουν στην ομάδα της πόλης τους. Από την πλευρά μου θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνει αυτό”.
Οσον αφορά το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο, σημείωσε ότι” “Θα περιμένουμε να ανακοινώσει τις προκηρύξεις η Volley League και στη συνέχεια να ετοιμάσουμε τα πλάνα μας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

“Τρέχει” το σχεδιασμό
η διοικούσα επιτροπή

Ηδη η διοικούσα επιτροπή της ομάδας έχει προχωρήσει τις κινήσεις σε ότι αφορά το σχεδιασμό για τη νέα περίοδο ώστε να κλείσει σύντομα όλα τα θέματα και να είναι έτοιμη με την έναρξη της προετοιμασίας.
Το ξεκίνημα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη, ο οποίος θα συνεχίσει στον πάγκο των “Λύκων” για 5η σερί αγωνιστική περίοδο. Ακολούθησε η ανανέωση της συνεργασίας και με τον τιμ μάνατζερ Αλέξη Μπούρα, ο οποίος συνεχίζει σε αυτή τη θέση για δεύτερη σερί χρονιά. Αμέσως μετά σειρά πήραν ο βοηθός του Ντάκουρη, Στέφανος Μάνα, καθώς επίσης ο στατιστικολόγος Δημήτρης Ζαχαρόπουλος. Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να γνωστοποιήσει τις κινήσεις αυτές η διοικούσα επιτροπή με επίσημη ανακοίνωση.
Μετά τις κινήσεις στο προπονητικό επιτελείο, οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν ρίξει το βάρος τους το τελευταίο διάστημα στην ανανέωση της συνεργασίας με τους παίκτες που αποτέλεσαν το βασικό κορμό της ομάδας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Σύντομα αναμένεται να γίνουν και οι ανακοινώσεις σχετικά με την παραμονή τους στην ομάδα.

Επιτυχής επέμβαση ο Βιέιτο

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο γόνατο υποβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη ο Μαουρίτσιο Βιέιτο στο Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, ο Καλαματιανός ορθοπεδικός Κώστας Δημητρακόπουλος. Ο Βραζιλιάνος ακραίος είχε τραυματιστεί στο 4ο σετ λίγο πριν το τέλος του 3ου αγώνα με τον ΑΣ Κέρκης στο Κλειστό και υπέστη ζημιά στους χιαστούς.
Από το Σάββατο ξεκίνησε πρόγραμμα αποθεραπείας και θα επιστρέψει σε αγωνιστική δράση σε 6 μήνες, σχεδόν με την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Μετά την εγχείρηση για την αποκατάσταση του 27χρονου αθλητή στους χιαστούς, η διοικούσα επιτροπή της Καλαμάτας ‘80 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη σήμερα το πρωί ο αθλητής μας @mauriciovieyto. Την επέμβαση πραγματοποίησε ο γιατρός κύριος Δημητρακόπουλος τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά μαζί με το ιατρικό του team για την εξαιρετική δουλειά του. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του ιατρικού παλαιού Φαλήρου για τις υπηρεσίες που παρείχαν στον αθλητή μας!”

Στόχος 4 μεταγραφές

Ο Δήμος Μπουσούνης από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της Καλαμάτας ‘80 μίλησε στην “Ελευθερία” για τις κινήσεις που γίνονται για την στελέχωση του έμψυχου δυναμικού. Ο επί σειρά ετών παράγοντας της ομάδας τόνισε ότι στόχος είναι να γίνουν 4 μεταγραφές, οι δύο παίκτες που θα αποκτηθούν θα είναι Ελληνες και οι άλλοι δύο ξένοι. Ηδη έχουν προχωρήσει οι επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις. “Ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει με τον προπονητή κ. Ντάκουρη και τους συνεργάτες του είναι αρχικά να ανανεώσουν όλοι αθλητές από το φετινό βασικό κορμό της ομάδας και από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε στην ενίσχυση με άλλους παίκτες” ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεων τους και πρόσθεσε: “Στόχος μας είναι να αποκτηθούν τέσσερις παίκτες, δύο Ελληνες και δύο ξένοι. Αρχικά κοιτάζουμε να κλείσουμε τους δύο Ελληνες από την απόκτηση τους θα εξαρτηθεί σε τι θέσεις θα αγωνίζονται οι ξένοι αθλητές που θα εντάξουμε στο δυναμικό της ομάδας. Για την ώρα έχουμε κάνει τις σχετικές επαφές με παίκτες και ευελπιστώ σύντομα να έχουμε τελειώσει και το θέμα της ενίσχυσης”.
Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι στην Καλαμάτα ‘80 έχουν ρίξει το βάρος τους και στη βελτίωση του Κλειστού ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας. Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, όπου οι άνθρωποι της ομάδας των ενημέρωσαν για τις εργασίες βελτίωσης που χρειάζεται να γίνουν ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες των αθλητών, αλλά και του φίλαθλου κόσμου που θα δίνει το παρών στους αγώνες. Οπως μας ενημέρωσε ο Δήμος Μπουσούνης, οι εργασίες αφορούν τη βελτίωση σε όλους τους χώρους του Κλειστού. Θα αλλάξει ο φωτισμός, θα βαφτεί το γήπεδο και εκτός από την υπάρχουσα κερκίδα, όπου θα αντικατασταθούν κάποια χαλασμένα σημεία, θα τοποθετηθούν κερκίδες στα πέταλα (πίσω από τις μπασκέτες), ενώ θα δημιουργούν και δημοσιογραφικά θεωρεία για να μπορούν να δουλέψουν χωρίς προβλήματα οι εκπρόσωποι του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή των παιχνιδιών.