Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 16:00

Ο Α.Ο. Ακρίτας σε διεθνές τουρνουά βόλεϊ κορασίδων

Γράφτηκε από τον
Ο Α.Ο. Ακρίτας σε διεθνές τουρνουά βόλεϊ κορασίδων

Στο 5ο διεθνές τουρνουά βόλεϊ κορασίδων, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 26 έως και τις 30 Ιουνίου στη Ναύπακτο, θα συμμετάσχει ο Α.Ο. Ακρίτας.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 8 ομάδες, όπως ακριβώς έγινε και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, με τις τέσσερις να φιλοξενούνται στη Ναύπακτο για πρώτη φορά. Σε ότι αφορά τον Α.Ο. Ακρίτα, η Καλαματιανή ομάδα θα λάβει μέρος στο εν λόγω τουρνουά για 3η φορά στις 5 διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα συνεπής στο καλοκαιρινό της ραντεβού η Ιταλική ASD Roccalumera Pallavolo από τη Μεσίνα της Σικελίας θα είναι και φέτος στην διοργανώτρια πόλη. Για πρώτη φορά θα συμμετέχει η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου ερχόμενη από την Κύπρο. Μαζί με τις δύο ομάδες που θα έρθουν από νησιά της Μεσογείου θα συμμετέχουν και δύο ομάδες ελληνικών νησιών. Από την Κρήτη η ομάδα Χανιά Βόλεϊ στην πρώτη της επίσκεψη στη Ναύπακτο και ο Τελαμώνας Σαλαμίνας που έρχεται να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή για τρίτη συνεχόμενη χρόνια. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα συμμετάσχουν ο ΓΣ Ελευθερούπολης Καβάλας και ο Οδυσσέας Αγίας Βαρβάρας. Την οκτάδα φυσικά θα συμπληρώσει η διοργανώτρια ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου.
Πρόκειται για ένα τουρνουά που θα διεξαχθεί με συνδιοργάνωση της Ομόνοιας Ναυπάκτου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας. Η όλη εκδήλωση διεξάγεται υπό της αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου και του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου.
Στόχοι του τουρνουά είναι η προβολή της πόλης της Ναυπάκτου εντός και εκτός των συνόρων, η διάδοση του αθλήματος της πετοσφαίρισης στους νέους, η συνάντηση νέων της Ευρώπης με διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής και η διασκέδαση μέσα από τον αθλητισμό.
Σχετικά με τη συμμετοχή της Καλαματιανής ομάδας στο παραπάνω τουρνουά, η διοίκηση σε δελτίο τύπου, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι: “Σίγουρα μία πλούσια αγωνιστική εμπειρία για τις μικρές μας αθλήτριες αλλά και εμπειρία ζωής αφού πρόκειται για μια συνάντηση νέων της Ευρώπης με διαφορετικές κουλτούρες και παραδόσεις”.
Τα παιχνίδια του τουρνουά θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου.