Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 13:49

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Θετικός ο απολογισμός για τα τμήματα υποδομής

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Θετικός ο απολογισμός για τα τμήματα υποδομής

Θετικός είναι ο απολογισμός για τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμάτας, από την πορεία τους στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που πέρασε.

Ο Καλαματιανός σύλλογος πέρα από τη γυναικεία ομάδα που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Pre League, τη χρονιά που πέρασε λειτούργησε και όλα τα υπόλοιπα τμήματα ανά κατηγορία, συμμετέχοντας στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ, τοπικό γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων.
Ετσι δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχουν όλες οι αθλήτριες που στελέχωναν τις παραπάνω ομάδες, καθώς για πρώτη φορά φέτος υπήρχε πλήθος κοριτσιών σε κάθε αγωνιστικό τμήμα.
Ο προπονητής των τμημάτων υποδομής Δημήτρης Καθάρειος μαζί με τον συνεργάτη του Αρη Μακρόπουλο, ο οποίος είχε περισσότερο την τεχνική καθοδήγηση των τμημάτων της ακαδημίας, μαζί με την Αννα Μαυροειδή, αθλήτρια της πρώτης ομάδας. Και οι τρεις προσπάθησαν να βοηθήσουν τα νεαρά κορίτσια να μάθουν τα μυστικά του βόλεϊ, να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο, αλλά και να αποκτήσουν εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε επίσημους αγώνες. Αυτοί οι δύο στόχοι, η συμμετοχή στα αντίστοιχα πρωταθλήματα και απόκτηση εμπειριών των αθλητριών, πραγματοποιήθηκαν.

Τι λέει ο Δ. Καθάρειος

Ο Δημήτρης Καθάρειος στον απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε εμφανίστηκε ικανοποιημένος για όλα όσα έκαναν οι ομάδες του Καλαματιανού συλλόγου μιλώντας στην “Ελευθερία”.
“Είμαι ικανοποιημένος από την οργάνωση με την οποία λειτουργήσαμε”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Για πρώτη φορά είχαμε πάρα πολλά παιδιά και θέλαμε να παίξουν πολλά παιχνίδια γιατί δεν υπήρχε μεγάλη εμπειρία αγώνων. Αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε, κάναμε πολλούς αγώνες καθώς οι αθλήτριες συμμετείχαν σε όλα τα τμήματα. Στις παγκορασίδες καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες της ΕΣΠΕΠ. Η πορεία των ομάδων ήταν σύμφωνη με τους στόχους που είχαμε βάλει και είμαστε ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Από τα μικρά τμήματα είχαμε αρκετές εκπλήξεις από νεαρές αθλήτριες. Για παράδειγμα ξεκίνησαν φέτος για πρώτη φορά και έδειξαν καλά δείγματα και ότι μπορούν να σταθούν και σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Θέλουμε τα κορίτσια να πάρουν ότι μπορούμε να τους δώσουμε και από εκεί και πέρα αν δείξουν ικανότητες να προχωρήσουν”.
Οπως σημείωσε παραπάνω ο κ. Καθάρειος, αρκετές ήταν οι αθλήτριες που στελέχωσαν τις ομάδες του Απόλλωνα και στις 4 κατηγορίες, όπου έλαβαν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ.
Οι αθλήτριες σε κάθε ομάδα ήταν:
Στη ομάδα γυναικών (τοπικό πρωτάθλημα γυναικών): Κυριακή Σακελλαρίου, Βάλια Τσακάκου, Ειρινή Σακελλαρίου, Σοφία Νίκα, Ειρήνη Γιόλλα, Αννα Κρασσά, Αφροδίτη Καράγιωργα, Μαρία Χριστοπούλου, Γαρυφαλιά Χριστοπούλου, Φωτεινή Λαδά, Ιόλη Τερόλλι, Βασιλική Παπαδοπούλου, Ναυσικά Κοτσαρίνη, Εβελίνα Μπεκιάρη, Λύδα Κοζάκη Αννυ Γιακουμή.
Στην ομάδα νεανίδων: Κυριακή Σακελλαρίου, Βάλια Τσακάκου, Σοφία Νίκα, Ειρήνη Γιόλλα, Αννα Κρασσά, Αφροδίτη Καράγιωργα, Μαρία Χριστοπούλου, Γαρυφαλιά Χριστοπούλου, Φωτεινή Λαδά, Ιόλη Τερόλλι, Βασιλική Παπαδοπούλου, Ναυσικά Κοτσαρίνη, Εβελίνα Μπεκιάρη, Λύδα Κοζάκη.
Στην ομάδα κορασίδων: Κυριακή Σακελλαρίου, Σοφία Νίκα, Αφροδίτη Καράγιωργα, Μαρία Χριστοπούλου, Γαρυφαλιά Χριστοπούλου, Φωτεινή Λαδά, Ιόλη Τερόλλι, Βασιλική Παπαδοπούλου, Ναυσικά Κοτσαρίνη, Εβελίνα Μπεκιάρη, Σμαραγδίνη Τσουμελέα, Εφη Καμπούκου, Λύδα Κοζάκη.
Στην ομάδα παγκορασίδων: Μαρία Χριστοπούλου, Γαρυφαλιά Χριστοπούλου, Φωτεινή Λαδά, Ιόλη Τερόλλι, Βασιλική Παπαδοπούλου, Ναυσικά Κοτσαρίνη, Εβελίνα Μπεκιάρη, Σμαραγδινή Τσουμελέα, Εφη Καμπούκου, Δήμητρα Κορωνιού, Ξανθίππη Κορωνιού, Αντζελα Κάτσι, Χαρίκλεια Θεοδωροπούλου, Γεωργία Βουγιουκλή.

Πρώτα η ομάδα νεανίδων

Η ομάδα νεανίδων θα είναι η πρώτη από τις υπόλοιπες των τμημάτων υποδομής που θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά φαίνεται πως θα γίνει γύρω στις 28 Αυγούστου θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία.
Οπως επισήμανε ο προπονητής του Απόλλωνα: “Πάντα το τμήμα νεανίδων ξεκινάει πρώτο την προετοιμασία και ακολουθούν τα υπόλοιπα” ενώ συμπλήρωσε ότι: Φέτος έγινε μεγάλη αύξηση των παιδιών που συμμετείχαν στις ομάδες υποδομής και ελπίζουμε να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά. Εδώ να σημειώσω ότι τη νέα χρονιά θα κατεβάσουμε στο πρωτάθλημα παγκορασίδων δύο ομάδες και από μία στις άλλες κατηγορίες κορασίδων, νεανίδων και γυναικών στην τοπική κατηγορία”.