Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 15:41

Ο ΡΑΪΑΝ ΚΟΕΝΕΝ ΣΤΗΝ “Ε” ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: “Εχουμε σκοπό να κάνουμε θόρυβο στην Volley League”

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα ‘80 είναι η 3η ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί μακριά από την χώρα του, την Αμερική ο 27χρονος ακραίος Ράιαν Κοενέν, ένα από τα πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα της Καλαμάτας ‘80 τη θερινή περίοδο.

Ο Κοενέν, αποφάσισε να συνεργαστεί φέτος με την Καλαμάτα ‘80, μετά το έντονο ενδιαφέρον που υπήρχε από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και μετά τη συχνή επικοινωνία που είχε με τον τιμ μάνατζερ Αλέξη Μπούρα. Ο υψηλόσωμος αθλητής δέχτηκε με χαρά να μας μιλήσει για την απόφαση του να συνεργαστεί με τους “Λύκους”, που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Volley League, και τόνισε ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της τη νέα χρονιά. Στο λίγο διάστημα που βρίσκεται εδώ, βλέπει ότι το βόλεϊ εδώ έχει στοιχεία και από τις δύο προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκε σε Πολωνία και Ολλανδία, έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στο περιβάλλον της ομάδας, αλλά και της πόλης και σε αυτό έχουν βοηθήσει όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Θα προσπαθήσει να δίνει το 100% της απόδοσης του ώστε να βοηθήσει από την πλευρά του η ομάδα να ανέβει επίπεδο. Περιμένει τη στήριξη του κόσμου, που θα βοηθήσει να έχουν ακόμη καλύτερη απόδοση στο γήπεδο.
Ας δούμε τι μας είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”.

- Πως προέκυψε η συνεργασία με την Καλαμάτα ‘80;

“Η συνεργασία προέκυψε ύστερα από το ενδιαφέρον που έδειξε η ομάδα στο πρόσωπο μου και οι αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με τον τιμ μάνατζερ της ομάδας Αλέξη Μπούρα. Οπως είναι φυσιολογικό είχα πολλές απορίες για την ομάδα, αλλά μέσα από τις συνομιλίες μου έγιναν όλα πολύ ξεκάθαρα”.

- Φέτος θα αγωνιστείς για 3η χρονιά στην Ευρώπη με τη φανέλα της Καλαμάτας ‘80, η οποία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ. Αυτό για εσένα είναι ρίσκο ή αποτελεί πρόκληση;

“Είναι μία ευκαιρία να έρθω σε μία ομάδα, σε μία νέα κατηγορία, όπου έχουμε σκοπό να κάνουμε θόρυβο. Σίγουρα είναι ακόμα πολύ νωρίς στη χρονιά, αλλά σιγά-σιγά φαίνεται ότι η ομάδα θα είναι πολύ καλή”.

- Από τις πρώτες ημέρες στην Καλαμάτα, πως είναι οι εντυπώσεις σας από την ομάδα. Υπάρχει διαφορά από τον τρόπο παιχνιδιού στην Αμερική και στις άλλες Ευρωπαϊκές ομάδες που αγωνίστηκες;

“Οι εντυπώσεις από την ομάδα τις πρώτες ημέρες είναι καλές, γιατί βλέπω ένα οικογενειακό κλίμα εντός και εκτός γηπέδου. Οπότε αυτή η θετική ενέργεια που υπάρχει μεταφέρεται μέσα στο γήπεδο και μέσα στην προπόνηση. Το βόλεϊ εδώ φαίνεται ότι έχει στοιχεία και από τις δύο ομάδες που έπαιζα πριν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα έχουμε ένα συνδυασμό έμπειρων αθλητών με νεαρούς ταλαντούχους”.

- Εχεις καταφέρει να προσαρμοστείς στο νέο περιβάλλον ή θα χρειαστείς χρόνο; Πόσο εύκολο είναι αυτό, όταν βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι σου, μακριά από την οικογένεια σου;

“Δεν είναι εύκολο όταν είσαι μακριά, όμως η πόλη είναι πολύ όμορφη, οπότε σίγουρα περιμένω επισκέψεις από την οικογένεια μου και όντας η 3η χρονιά που θα αγωνιστώ στην Ευρώπη. Σίγουρα η μετάβαση είναι πιο εύκολη, αλλά η παρουσία της διοίκησης των προπονητών και γενικά των ανθρώπων της ομάδας μου έχουν κάνει την προσαρμογή πιο εύκολη”.

-  Τι να περιμένουν οι φίλοι της ομάδας από την παρουσία σου στην Καλαμάτα 80;

“Σίγουρα είμαι ένας αθλητής που δίνω πάντα το 100% στους αγώνες και στις προπονήσεις. Προφανώς με ενδιαφέρει πρωτίστως η επιτυχία της ομάδας και μετά η προσωπική μου απόδοση και να γνωρίζουν οι φίλοι της ομάδας ότι θα δίνω το 100% για να ανεβάσουμε και άλλο επίπεδο την ομάδα”.

-. Θα ήθελες να πεις κάτι, να δώσεις κάποιο μήνυμα στον φίλαθλο κόσμο;

“Γνωρίζω ότι έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που μία ομάδα της πόλης θα παίξει στην πρώτη κατηγορία. Οπότε ελπίζω ότι ο κόσμος θα είναι συνεχώς στο γήπεδο να μας υποστηρίξει και με την ενέργεια. Αυτό θα βοηθάει και εμάς ώστε να έχουμε παραπάνω απόδοση στον αγωνιστικό χώρο και να ικανοποιήσουμε όλους τους φίλους που θα μας παρακολουθούν”.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Αμερικανός Ράιαν Κοενέν που αποτελεί το 3ο κατά σειρά μεταγραφικό απόκτημα της Καλαμάτας ‘80 τη θερινή αγωνιστική περίοδο είναι 27 ετών, έχει ύψος 2,10 και αγωνίζεται στη θέση του ακραίου.
Εχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μιλγουόκι και σε ηλικία 14 ετών έχει ξεκίνησε να ασχολείται με το βόλεϊ από το Γυμνάσιο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Lewis University, όπου και αποφοίτησε. Την περίοδο που ήταν στο Lewis University και επιλέχθηκε στην All American ομάδα του κολεγιακού πρωταθλήματος το 2021. Από εκεί πέρα έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη στις ομάδες TS BBTS Bielsko-Biata (Πολωνία) και Lycurgus Volleyball (Ολλανδία).