Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 14:01

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μια φιλική νίκη και μια ήττα από Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μια φιλική νίκη και μια ήττα από Πανιώνιο

Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε ο Απόλλωνας στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε με τον Πανιώνιο την Παρασκευή και το Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας.

Στο παιχνίδι της Παρασκευής νίκησε με 3-0 σετ την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ το Σάββατο γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ.
Σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο προπονητής Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης, χρησιμοποίησε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεση του και έβγαλε αρκετά συμπεράσματα.
Με τον Πανιώνιο θα παίξει και πάλι ο Απόλλωνας την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, στο τελευταίο φιλικό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασία του.

Το ματς της Παρασκευής

Καλή εικόνα έδειξε ο Απόλλωνας στο 9ο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, που έδωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, όπου επικράτησε του Πανιωνίου με 3-0 σετ.
Ο προπονητής του Απόλλωνα Μπάμπης Μυτσκίδης σε σύντομη δήλωση στην “Ελευθερία” μετά το τέλος του αγώνα, ανέφερε: “Η εικόνα της ομάδας ήταν ενθαρρυντική σε γενικές γραμμές απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Ημασταν καλοί σε μπλοκ άμυνα και δυσκολέψαμε την αντίπαλο μας. Το αποτέλεσμα δεν λέει κάτι γιατί στόχος μας είναι να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε την 1η αγωνιστική”.
Τα σετ: 25-22, 25-17, 25-23.
Το ματς διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Κτενάς, Δημήτρης Σπίνας.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Μπ. Μυτσκίδης): Γκιγκολό, Βαρμπάνοβα, Κοκότη, Καραφουλίδου, Φάκη, Αρβανιτοπούλου, Ν. Γιόλλα (λ), Μαυροειδή, Ειρ. Γιόλλα, Καραμούντζου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ι. Τσαϊρέλης): Καρέλια, Ανα Τιέμι, Ολγουοτς, Καθάριου, Γουγούση-Κανάτσο, Αλεξάκου, Κακουράτου (λ), Παπά, Μιλεντίγιεβιτς, Λογαρά, Κράνη.

Το παιχνίδι του Σαββάτου

Την ήττα με 3-0 γνώρισε ο Απόλλων Καλαμάτας το απόγευμα του Σαββάτου στο δεύτερο σερί φιλικό που έδωσε με τον Πανιώνιο.
Η Καλαματιανή ομάδα παρουσίασε το κακό της πρόσωπο, της έλλειπε η ενεργεία, ενώ ήταν πολύ καλή σε μπλοκ-άμυνα και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό επισήμανε και ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Μυτσκίδης με δηλώσεις του στην “Ελευθερία” μετά το τέλος του αγώνα. “Μας έλλειπε η ενέργεια, ήμασταν πολύ κακοί στο μπλοκ-άμυνα και γενικά δεν είχαμε διάθεση”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Δεν μπορέσαμε να κυνηγήσουμε πολλές μπάλες στην άμυνα. Κάναμε κακό παιχνίδι και ο αντίπαλος αν του δώσεις χώρο το εκμεταλλεύεται. Είδαμε και κακά και κακά στοιχεία. Να διαβάσουμε την εικόνα από το παιχνίδι και να κρατήσουμε αυτά που πρέπει. Συνεχίζουμε την προετοιμασία ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στις 21 του μήνα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος”.

Για τις δύο φιλικές αναμετρήσεις μίλησε στην “Ελευθερία” και ο προπονητής του Πανιωνίου Γιάννης Τσαϊρέλης. “Τα αποτελέσματα των δύο φιλικών έδειξαν πόσο δυνατό θα είναι το πρωτάθλημα”, είπε στην αρχή και πρόσθεσε: “Ο Απόλλωνας είναι πολύ καλή ομάδα και ιδίως μέσα στην έδρα της. Συνεχίζουμε την προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος στις 21 του μήνα. Εχουμε πολύ έμπειρο κορμό και είναι θετικό που έχω στην ομάδα κορίτσια με τα οποία είχαμε συνεργαστεί και στον Αρη Θεσσαλονίκης και έχουμε άψογη συνεννόηση. Ο στόχος του Πανιωνίου είναι ξεκάθαρα η άνοδος κάτι που νομίζω ότι έχει θέσει ως στόχο της και η ομάδα της Καλαμάτας.
Τα σετ: 20-25, 16-25, 22-25.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Δημήτρης Σπίνας, Δημήτρης Κτενάς.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Μπ. Μυτσκίδης): Βαρμπάνοβα, Κοκότη, Καραφουλίδου, Φάκη, Αρβανιτοπούλου, Γκιγκολό, Ν. Γιόλλα (λ), Καραμούντζου, Μαυροειδή, Ρωσσιάδου, Κάκκα, Ευθυμιοπούλου (λ).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ι. Τσαϊρέλης): Καρέλια, Γουγούση-Κανάτσο, Αλεξάκου, Καθάριου, Ανα Τιέμι, Ολγουοτς, Κακουράτου (λ), Λογαρά, Μιλεντίγιεβιτς, Κράνη.