Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 18:08

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Νίκη ο Μεσσηνιακός, ήττα ο Ακρίτας

Γράφτηκε από τον

 

Μια νίκη για το Μεσσηνιακό (φωτό) και μία ήττα για τον Α.Ο. Ακρίτα ήταν ο απολογισμός στα παιχνίδια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Β’ εθνικής γυναικών της ΕΣΠΕΠ.

Ο Μεσσηνιακός κέρδισε εκτός έδρας τον Σπαρτιατικό με 3-0 σετ, ενώ ο Α.Ο. Ακρίτας ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Ερυθρό Αστέρα με 3-1 σετ.
Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων είναι:

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 0-3

Με το δεξί ξεκίνησε ο Μεσσηνιακός τα επίσημα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα επικρατώντας στο Κλειστό της Σπάρτης της τοπικής ομάδας με 3-0 σετ.
Η Καλαματιανή ομάδα είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι και έφτασε εύκολα στη κατάκτηση της νίκης. Φρόντισε ώστε ο αντίπαλος της να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικός και να μην κάνει το παιχνίδι του. Ετσι η επιστροφή της μετά από ένα χρόνο στη Β’ εθνική συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα.
Τα σετ: 14-25, 9-25, 17-25.
Η προπονήτρια Γεωργία Σουρή χρησιμοποίησε τις Κουτσουροπούλου, Μπαξιβανάκη, Φωτεινάκη, Ολγα Τσάτουμα, Τσαπέκη, Τζουάννου, Καράμπελα, Τσούμπανου, Βασιλειάδη, Ρομπάκη, Χανδρινού, Ασημίνα Τσάτουμα.
Την αποστολή στη Σπάρτη συνόδευσαν οι Τάκης Θεοδωρόπουλος και Νίκος Ζεργιώτης.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ 3-1

Την ήττα στην πρεμιέρα γνώρισε ο Α.Ο. Ακρίτας, που έχασε με 3-1 σετ από τον Ερυθρό Αστέρας στο Κλειστό “Κ. Πετρόπουλος” στην Πάτρα.
Η γηπεδούχος ομάδας κατάφερε να πάρει το δύο πρώτα σετ, όμως ο Ακρίτας που προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός κατάφερε να μείωσε σε 2-1 στο 3ο σετ και επιδίωξε στο 4ο να κάνει την ανατροπή, όμως η τοπική ομάδα δεν του άφησε ελπίδες για κάποιο θετικό αποτέλεσμα και το πήρε και παράλληλα κατέκτησε και το τρίποντο.
Τα σετ: 25-14, 25-16, 24-26, 25-17.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Γκόλφης, Ευγενία Γεωργιοπούλου.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ελ. Λεγάτου): Αγγελοπούλου, Ηλιοπούλου, Κατσιμήγα, Αρακλή, Τζουβάρα, Αλατζά, Τσούση, Μαραγκάκη, Κάτση, Τριαντοπούλου, Καράβολα (λ), Κασπίρη (λ).
Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ (Σοφία Καψαμπέλη): Γεωργουλάκου, Αντωνοπούλου, Σερελέα, Πετεινάρη, Τσαλίκη, Γρίβα, Πανταζοπούλου, Κορομηλά, Μπαστακού (λ), Κρίκη (λ).