Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 11:20

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Να κοιτάξει στα… μάτια τον ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Με το ματς της Καλαμάτας ‘80 με τον ΠΑΟΚ (5 μ.μ) στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου, ανοίγει σήμερα η “αυλαία” της 8ης αγωνιστικής στην Volley League ανδρών.

Η μεσσηνιακή ομάδα θέλει να κοιτάξει στα… μάτια τον Κυπελλούχο Ελλάδας και να πάρει βαθμούς, ύστερα από τις σερί ήττες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Μίλωνα. Τις κορυφαίες ομάδες δηλαδή της περσινής σεζόν, που φιγουράρουν στις τρεις πρώτες θέσεις και φέτος, ενώ την τετράδα συμπληρώνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ηττηθεί επίσης από τους δύο “αιώνιους” και τον Μίλωνα.
Η Καλαμάτα ‘80 έχει το αβαντάζ ότι θα παίξει μπροστά στον κόσμο της, που αναμένεται να γεμίσει το Κλειστό, όπως έκανε και στο προ δύο εβδομάδων ματς με τον Παναθηναϊκό.
Επιπλέον ο ΠΑΟΚ έχει να διαχειριστεί και την κόπωση από τον ευρωπαϊκό αγώνα που έδωσε την Τετάρτη στην Σαρδηνία με την Άλιανζ Μιλάνο, από την οποία ηττήθηκε με 3-0 σετ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του CEV Cup.
Ο Δικέφαλος θα στερηθεί μάλιστα και τον Βέλγο διαγώνιο Μπραμ Βαν ντε Ντρις, που είναι τραυματίας. Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μεγάλο αντίπαλο για τους “λύκους”, που πρέπει να κάνουν υπέρβαση για να ξεκολλήσουν από τους 6 βαθμούς.
Τρεις ώρες μετά, θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι των “αιωνίων” Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, που
διεξάγεται στη σκιά των θλιβερών γεγονότων στον Ρέντη, με τον σοβαρό τραυματισμού ενός 31χρονου αστυνομικού, που ακόμα δίνει μάχη για τη ζωή του. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, η συνάντηση στο “Μελίνα Μερκούρη” θα γίνει κλεισμένων των θυρών.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο

Καλαμάτα ‘80 – ΠΑΟΚ, 5 μ.μ.
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, 8 μ.μ.

Κυριακή

Φοίνικας Σύρου – Μίλωνας αναβλήθηκε
ΑΟΠ Κηφισιάς - Πήγασος Πολίχνης, 7 μ.μ
Ρεπό: Αθλος Ορεστιάδας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 21-3 20
2. Ολυμπιακός 18-3 18
3. Μίλων 12-9 12
4. ΠΑΟΚ 12-9 10
5. Φοίνικας Σύρου 11-13 8
6. Αθλος Ορεστιάδας 11-18 6
-. Καλαμάτα ‘80 9-14 6
8. Πήγασος Πολίχνης 6-15 3
9. ΑΟΠ Κηφισιάς 2-18 0
* Εχουν κάνει το ρεπό τους Κηφισιά, Μίλων, Καλαμάτα ‘80, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου, Πήγασος Πολίχνης και Ολυμπιακός.