Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 11:01

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 - ΜΙΛΩΝΑΣ: Για μια θέση στο φάιναλ φορ

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 - ΜΙΛΩΝΑΣ: Για μια θέση στο φάιναλ φορ

Η Καλαμάτα φιλοξένησε πέρυσι με επιτυχία το διήμερο 31 Μαρτίου - 1 Απριλίου, το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών, με τον ΠΑΟΚ να σηκώνει το τρόπαιο στην κατάμεστη Τέντα.

Φέτος, η τελική φάση θα γίνει στη Λάρισα (29-31 Μαρτίου), αλλά η μεσσηνιακή πρωτεύουσα μπορεί να ακουστεί και πάλι σε όλη την Ελλάδα, αν η Καλαμάτα '80 γράψει ιστορία και προκριθεί για πρώτη φορά στο φάιναλ φορ!
Οι "λύκοι" υποδέχονται σήμερα στις 6 το απόγευμα του Κλειστού του Δημοτικού Σταδίου, τον Μίλωνα σε νοκ - άουτ προημιτελικό και θα επιδιώξουν με τη βοήθεια του κόσμου, να πάρουν την ιστορική πρόκριση.
Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πρόσφατα και στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα στις 17 Φεβρουαρίου για την 16η αγωνιστική με τον Μίλωνα να επικρατεί με 3-0 σετ (25-27, 23-25 και 17-25) σε μια αναμέτρηση που διήρκησε 85 λεπτά. Η μεσσηνιακή ομάδα ήταν ανταγωνιστική στα δύο πρώτα σετ και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από έναν αντίπαλο που τερμάτισε 3ος στην κανονική σεζόν στη Volley League ανδρών και θα μετάσχει στα πλέι οφ για τον τίτλο, μαζί με τον πρώτο Παναθηναϊκό, τον δεύτερο Ολυμπιακό και τον τέταρτο ΠΑΟΚ.
Τις ομάδες δηλαδή που διεκδίκησαν πέρυσι στην Καλαμάτα το τρόπαιο. Και θεωρούνται φαβορί και στους σημερινούς νοκ - άουτ προημιτελικούς.
Ο Παναθηναϊκός παίζει στη Σύρο με τον Φοίνικα, ο Ολυμπιακός στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά και ο ΠΑΟΚ στην Ορεστιάδα με τον Αθλο.
Για την Καλαμάτα '80 ο μεγάλος στόχος είναι η παραμονή στην Volley League ανδρών, που θα κριθεί σε μπαράζ με τον Φοίνικα Σύρου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορήσει για το Κύπελλο Ελλάδας και την ευκαιρία που της δίνεται να βρεθεί στο φάιναλ φορ.
Μια πρόκριση θα δώσει άλλωστε και ψυχολογική ώθηση για τα παιχνίδια με τον Φοίνικα, που ξεκινούν το προσεχές Σάββατο, με τη σειρά να κρίνεται στις τρεις νίκες.
Το πρόγραμμα των σημερινών προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ως εξής:
Καλαμάτα '80 - Mίλωνας, 6 μ.μ.
Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός, 6 μ.μ.
Κηφισιά - Ολυμπιακός, 7 μ.μ.
Άθλος Ορεστιάδας - Π.Α.Ο.Κ, 7 μ.μ.