Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 10:02

ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: Για το πρώτο βήμα παραμονής με Φοίνικα Σύρου

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80: Για το πρώτο βήμα παραμονής με Φοίνικα Σύρου

Ετοιμη να κάνει το πρώτο βήμα για την παραμονή στην Volley League ανδρών είναι η Καλαμάτα '80.

Οι "λύκοι" θα αντιμετωπίσουν σήμερα Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου, τον Φοίνικα Σύρου στο πρώτο ματς των πλέι άουτ.
Η σειρά θα κριθεί στις τρεις νίκες, με την Καλαμάτα '80 να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Κάτι που σημαίνει ότι αν χρειαστεί 5ο παιχνίδι, αυτό θα γίνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Τα παιχνίδια θα είναι εναλλάξ στις έδρες των δύο μονομάχων. Η αρχή γίνεται σήμερα και ο δεύτερος αγώνας έχει οριστεί για τις 17 Μαρτίου στη Σύρο, ενώ το τρίτο ματς θα γίνει στις 24 Μαρτίου στην Καλαμάτα.
Το τέταρτο παιχνίδι (αν χρειαστεί) θα διεξαχθεί στη Σύρο την τελευταία μέρα του Μαρτίου και αν δεν προκύψει ούτε τότε νικητής, τότε όλα θα κριθούν στο 5ο παιχνίδι στις 7 Απριλίου στο Κλειστό του Σταδίου.
Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα '80 τερμάτισε στην 8η θέση της Volley League και ο Φοίνικας στην 9η και τελευταία και γι' αυτό οι "λύκοι" έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Κάτι που κέρδισαν με τη νίκη τους την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Πήγασο. Μια νίκη που έδωσε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, με την Καλαμάτα '80 να δείχνει ανταγωνιστικό πρόσωπο στον μεσοβδόμαδα προημιτελικό του Κυπέλλου με το Μίλωνα. Η πρόκριση στο φάιναλ φορ δεν ήρθε (ηττήθηκε στο τάι μπρέικ), αλλά η εμφάνιση άφησε υποσχέσεις.
Η Καλαμάτα '80 κοίταξε στα μάτια μια ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση και έδειξε ότι μπορεί να μείνει στην κατηγορία. Οι αγώνες με τον Φοίνικα Σύρου βέβαια θα είναι διαφορετικοί, καθώς εδώ κρίνεται η παραμονή, ενώ στο Κύπελλο δεν υπάρχει άγχος ως αουτσάιντερ. Από την άλλη ο Φοίνικας δεν είναι... Μίλωνας και η Καλαμάτα '80 ευελπιστεί με τη βοήθεια του κόσμου, ότι θα κάνει σήμερα το 1-0 στις νίκες.
Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι Γεροθόδωρος και Πρέντζας.